Két pohár bor után a legvonzóbb

Azt eddig is tudtuk, hogy ha kellő alkoholt fogyasztunk, sokkal vonzóbbnak tartjuk a potenciális partnereinket, de vajon mi van a fordított helyzettel: nekünk mennyit kell innunk ahhoz, hogy kívánatosabbnak tűnjünk? Megnyugodhat, oxfordi kutatók nemrég ezt is vizsgálták.

Az Alcohol and Alcoholism kiadványban megjelent tanulmány szerint kutatók heteroszexuális egyetemi hallgatókat toboroztak, és három fotót készítettek róluk semleges arckifejezéssel: egyet józan állapotukban, egyet 2,5 deci 14%-os bor elfogyasztása után, egyet pedig azután, hogy 5 decit ittak belőle. Az elkészült képeket 104 szintén heteroszexuális és józan önkéntesnek mutatták meg, nekik pedig pontozni kellett az ellenkező nemű illető kisugárzáságát és azt, hogy mennyire vonzó. Kíváncsi, melyik nyert? A második alkalommal készített fotó! Az ok pedig egyszerű.

174596515
Andrew Burton / Europress / Getty

A visszafogott mennyiségű alkohol egyrészt tágítja a véredényeket, ami egészséges arcszínt kölcsönöz, másrészt pedig az izomlazító hatásnak köszönhetően sokkal természetesebbek lesznek az arcvonásai tőle - írja a Refinery29. Persze az, hogy ki viszi önt haza, nem csak ettől függ majd.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek