Egy fújás, és máris az igazak álmát alussza

Ha valakinek nincsenek is komoly alvászavarai, előfordulhat, hogy vannak éjszakák amikor egyáltalán nem jön a szemére álom. Gyógyszert viszont nem mindenki szed szívesen, mondjuk azért, mert eleve csak akkor vesz be bármit, amikor már nagyon szükséges, vagy tart attól, hogy még másnap is nyomott lesz. Nekik segíthet a Sprayable, azaz Ben Yu és Deven Soni találmánya, a spray formában kapható melatonin. A Mashable szerint ez az első ilyen termék a piacon, és vűrhatóan júliustól lesz majd kapható. Részletek a hajtás után!

Ben Yu és Deven Soni 2013-ban egy energetizáló, koffeintartalmú spray-vel próbálkozott. Az ötlet onnan jött, hogy Yu, aki a Harvard biokémia szakán tanult, túlérzékenység miatt nem ihatott energiaitalt, de szüksége volt valamire, ami ébren tartja és lassan szívódik fel. Miután a koffeines ébrentartó spray óriási sikernek bizonyult, úgy döntöttek, azokon is segítenek, akik nem tudnak elaludni. A terméket ugyan már tavaly bejegyeztették, de két év kellett a fejlesztéshez. Az álmatlanság elleni spray-re az Indiegogón gyűjtötték össze a szükséges pénzt, illetve annál sokkal többet.

A Sprayable Sleep vizet, melatonint és tirozint tartalmaz. A melatonin ugye az alvási ciklust irányító hormon, amit a tobozmirigy választ ki, a tirozin pedig egy aminosav, és segít abban, hogy a hatóanyag a bőrön keresztül bejuthasson a szervezetbe. Egy spray hatvan adagot tartalmaz, ami állítólag egy hónapra elég. Fejlesztői szerint pedig azért jobb választás mint a melatonin tabletták, mert folyamatosan szívódik fel, ahelyett hogy nagy dózisban kapna a szervezet a hormonból. Állításuk szerint a szervezetnek 0,03 mg aktív melatoninra van szüksége az elalváshoz, de a legtöbb tablettában ennek 100-300-szorosa van, hogy azonnal kiüssön, ezzel viszont még jobban összezavarjuk a testünket.

A használata nem bonyolult: lefekvés előtt kétszer kell fújni belőle a nyakra. Persze ha csak pár órát szundikálna, akkor egy fújás elég, ha pedig egy hosszabb repülőutat szeretne átaludni, akkor valószínűleg három fújás kell. A terméket azoknak ajánlják, akik a hálószobába is magukkal viszik a telefonjukat, tabletjüket, laptopjukat, akik gyakran repülnek, akik éjszakai műszakban dolgoznak, akik nem alszanak elég mélyen, akiknek zavaró környezetben kell aludniuk.

Sokan már ki is próbálhatták a spray-t, és nagyon jó véleménnyel vannak róla. „Eddig nem voltak mellékhatásai. Korai még megmondani, hogy hogyan befolyásolja a fejfájásomat, de sokkal jobban alszok”- írja Karen Hunt Montanából. „Sokkal biztonságosabb megoldásnak tartom mint bevenni egy gyógyszert, aminek a nevét sem tudom kimondani. Szundikálás előtt is szoktam magamra fújni, és amikor egy órával később megszólal az ébresztőm, frissnek és fiatalnak érzem magam” - számolt be tapasztalatairól Hayward Berkowitz New Yorkból.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra