Edzőterem-teszt: SXL

Legújabb  sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom: mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Az SXL brandhez három terem is tartozik, mi a zuglói, Fogarasi úton található egységbe látogattunk el. A terem autóval jól megközelíthető helyen van és a környéken ingyenes a parkolás. Tömegközlekedéssel is könnyű odajutni: a Nagy Lajos király útjától 5 perc sétatávolságra van, de több troli és busz is megáll egy saroknyira. Az épület hátsó frontján található bejáratot elsőre nem biztos, hogy megtaláljuk, de nincs nagyon eldugva.

A recepciós hölgy nagyon kedvesen és türelmesen válaszol az első edzésére a terembe látogató vendég kérdéseire és mivel az első benyomás ilyen pozitív, ezért később is könnyű kellemesen éreznünk magunkat. Nagyon családias hangulatú a hely, az egybenyitott, szürkés konditermet pedig feldobja a hatalmas ablakokon beáradó fény. A szürke gépek és szőnyegpadló, valamint a feketére festett plafon akár tiszta és letisztul stílust is adhatna a helynek, de inkább csak nagyon unalmas.

A gépek nagy számban és nagyon jó állapotban állnak rendelkezésre, egy átlagos felhasználó minden szükséges eszközt megtalál a edzőteremben. A tisztaság példaértékű, az öltözőket is folyamatosan takarítják, a zuhanyzó padlóján sem pang a víz, mint a legtöbb fitneszteremben. Nem mindenhol tapasztalható, hogy a tisztaság fenntartásában a vendégek is aktívan közreműködnek, de itt mindenki letakarítja maga után az összeizzadt futópadot vagy ellipszis trénert. Ha nagyon finnyásak vagyunk, akkor az öltözőszekrények mérete miatt lehet egy kicsit panaszkodni. Egy téli öltözet bakanccsal vagy csizmával nem nagyon fér be a szekrénybe. Azt meg felejtsük el, hogy a nagybevásárlást edzés előtt intézzük el.

Hot Iron Dinamic

Következő  alkalommal Pataki Andrea délelőtti órájára látogattam el. Mint elmondta, az országban csak ő tart Hot Iron Dinamic edzést: ez a mozgásforma annyiban különbözik a sima Hot Iron-tól, hogy több benne az aerobik elem.

Meg abban is, hogy másfél óra és az első fél óra után elkezdtem fejben az életemért könyörögni – na ja, így jár, aki kihagy egy hónapot az edzésből. Az óra hangulata szuper volt, összeszokott nőcsapat tornázott együtt, a zenék is tetszettek (volt már, ahol a technósított Bikini miatt menekültem el). És rendesen átmozgatott a Hot Iron Dinamic. Andrea kijavította, ha hibásan csináltam valamit, szóval tényleg élvezetes és hasznos órán vehettem részt. Jó lenne, ha minden másnap rászánhatnám a délelőttöt egy ilyen edzésre.

Cím: 1148 Budapest, Fogarasi út 47-51./b

Honlap: www.sxlfitness.hu

Nyitvatartás: H-P: 6:00-23:00-ig Sz-V: 8:00-19:00-ig

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont. Tényleg szívesen jönnék ide akár minden nap is.

Árak: itt megtalál mindent. Egy napijegy 1090 forint, a 10 alkalmas bérlet 9490 forint, a havi bérlet 10.490 forint.

M, L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal látogatható a terem (azaz havi 9200 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 5/5 pont.

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont 

Gépek állapota: 5/5 pont

Óra hangulata: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont, nagyon tiszta, tágas, kényelmesen lehet öltözni és tiszta

Tisztaság: 5/5 pont, de inkább csillagos ötös

Parkolás: Ingyenes (és könnyű helyet találni)

Szolgáltatások: rengetegféle óra a Pilatestől a TRX-ig, csak győzzön válogatni!

Extrák: törülköző bérelhető két méretben 200 és 300 forintért, van szauna a férfi és női öltözőhöz is külön és található még szolárium az egységben.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek