Még 9 dolog, amit nem takarít eleget vagy megfelelően

Azt hiszi, most már tudja, milyen tárgyakat, helyeket nem takarít eleget? Ne dőljön hátra elégedetten, az csak a lista első fele volt. A Huffington Post gyűjtésének köszönhetően viszont újabb tételeket adhat hozzá.

1. Vécékagyló, de nem a belseje

Minden csillog és villog a fürdőszobában, remek. És mi a helyzet a vécékagyló hátuljával? Ha alapos szeretne lenni, akkor szivarszerűen tekerjen össze pár lapnyi papírtörlőkendőt, és miután mosószerbe mártotta, addig törölgesse a fajanszot, amíg tökéletesen tiszta nem lesz.

53349255
Scott Gries / Europress / Getty

2. Konyhamalac

Bár itthon a mosogató lefolyójába épített szemétdaráló nem olyan elterjedt, mint külföldön, ám épp ezért azok, akiknek van ilyenje, valószínűleg még kisebb eséllyel tudják, hogy akárcsak a kukát, ezt is rendszeresen kell tisztítani. A hozzáértők szerint legalább hetente egyszer érdemes erre egy kis időt szánni, amihez, ha akarja, akkor a mosogatóhoz használt tiszítószereket is alkalmazhatja, de házi, környezetkímélőbb módszereket itt is be lehet vetni. A HuffingtonPost szerint ecetes jégkockát is dobálhat a konyhamalacba, de citromkarikát is bevethet, meg persze némi hideg vizes öblítést.

3. Törülköző

Nancy Klotes, akinek saját lakástextil márkája van, azt tanácsolja, hogy a törülközőkhöz mosásakor ne használjunk öblítőt, mert olyan réteg képződik így rajtuk, ami miatt nem tudják majd olyan jól magukba szívni a nedvességet. És ne felejtse el, hogy a sűrűbb szövésű termék minden esetben jobb, mert attól „hogy több anyag van benne, még nem biztos, hogy a minősége is jobb.

4. Párásító

Télen a fűtés miatt sokkal szárazabb a levegő otthonainkban, aminek rengeteg hátránya van, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy mindenki szerezzen be egyet. Bár tiszta vízzel kell feltölteni, ez nem jelenti azt, hogy időnként ne kellene kitakarítani.

shutterstock 171890432

5. Állatszőr

A házi kedvencekkel sokkal szebb az élet, már ha eltekintünk attól, hogy mindent összeszőröznek. És hiába takarít naponta, lehetetlen küldetés mindent szőrmentessé varázsolni. Ha már a porszívó és a tisztítóhenger sem segít, akkor vizezzen be egy gumikesztyűt és ezzel próbálja eltávolítani a szőrszálakat a kárpitról vagy a ruhájáról.

6. Edzőcucc

Nemrég kutatók kiderítették, hogy miért leszünk olyan büdösek, ha műszálas ruhákban edzünk, és arról is írtunk, hogyha jót akarunk magunknak, akkor csak tiszta, frissen mosott cuccban érdemes izzadni. Persze nem mindegy, hogy mivel mossuk ezeket a ruhákat. Bizonyos technikai ruházatokhoz ugye, csak speciális mosószert ajánlott használni, de a kevésbé kényes daraboknál ecettel és szódabikarbónával is fel lehet venni a harcot a rossz szaggal szemben. Nem kell mást tenni, mint rakja be mosásba a ruhákat, és az adagolóba rakjon be egy kis ecetet, majd az első mosás után tegyen be egy fél csészényi szódabikarbónát.

shutterstock 175704170

7. Borfolt

Bár sokan így tudják, fehérborral sajnos nem lehet kiszedni a vörösbor foltokat. Ingrid Johnson, a Fashion Institute of Technology munkatársa friss foltok esetén azt javasolja, hogy szórjunk rá sót, megszáradt foltoknál pedig érdemes folteltávolítókkal próbálkozni.

8. Kések

Egy tökéletes világban mindent be lehetne pakolni a mosógatógépbe, még a késeket is, de a valóság ennél lehangolóbb. Az éles eszközök ugyanis könnyebben kopnak, így érdemes ezeket kézzel, mosószeres vízben megtisztítani.

shutterstock 145312303

9. Lepedők

Életünk egyharmadát az ágyban töltjük, így nem mindegy hogy milyen körülmények várnak minket ott. Alapesetben elég hetente egyszer kicserélni és kimosni a lepedőket, aki pedig szokott enni is az ágyban, annak ez már nem elég. Kadi Dulude, a New York-i Wizard of Homes tisztítószolgálat tulajdonosa szerint annak, aki alvás előtt, tévézés közben szeret nassolni, legalább három naponta új lepedőt kell teríteni az ágyra.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra