Idén nyáron csússzon-másszon az egész család!

Ha nincs épp kánikula, de nem is esik az eső, remek időtöltés lehet az egész családnak, ha meglátogatunk egy izgalmas kalandparkot, ahol még az örökmozgó gyerekekben is sikerül lemeríteni az elemet. Sőt, tapasztalataink szerint a kalandpark szuper megoldás arra az esetre is, ha különböző korú csemetéknek keresünk közös programot. Egy ilyen helyen a kisebbek a kezdő pályákon ismerkedhetnek a műfajjal, miközben a kiskamaszok sem érzik cikinek, hogy játszótérre vittük őket, és sok helyen a család felnőtt tagjai is találnak maguknak kihívást jelentő pályákat. Bemutatjuk öt kedvencünket a műfajból Alsópáhoktól Zalaszabarig.

Orczy Kalandpark

Hol? Budapest, Orczy út 1., a Nagyvárad térnél

Mit lehet itt csinálni? A főváros legjobb kalandparkja változatos feladatokkal, ahol a két tanulópálya mellett a gyerekek 4, a felnőttek 5 pálya közül választhatják ki maguknak a legmegfelelőbbet. A park látogatása mindig rövid oktatással kezdődik, így nem kell tartania azoknak sem a helytől, akik életükben nem láttak még csigát vagy beülőt. Az elmélet után jön a gyakorlat oktatók segítségével, és csak ezt követi a park egyéni felfedezése. Persze ekkor sem hagynak magunkra: az animátorok a biztonságos szórakozás érdekében mindenkinek segítenek a megfelelő pálya kiválasztásában.

Mennyiért? Gyerekeknek (145 centis magasság alatt) 2500 forintba, diákoknak 2600 forintba, felnőtteknek 2800 forintba kerül a belépés. A családok válthatnak 8800 forintos családi jegyet, a születésnaposok pedig ingyenesen használhatják a parkot. Akinek nincs kedve mászni, csak a gyerekeket felügyelné, 400 forintért juthat be.

Zobori KalandoZoo

Hol? A Balatontól és Hévíztől délnyugatra 20 km-re, Zalakarostól északra 10 km-re, a Kis-Balaton nyugati partján, Zalaszabarban

Mit lehet itt csinálni? A legkisebbeket játszótérrel és állatsimogatóval, a nagyobbakat kötélpályás kalandparkkal, óriáshintával és lézerharc-pályával várják. De gokartozni, lovagolni, trambulinon ugrálni, focizni is lehet, és a segway is kipróbálható. A park különlegessége, hogy kalandos túrák kiindulópontja is, kirándulás közben játékos feladatokat oldhatunk meg, a túrát ügyességi játékokkal fűszerezik a szakképzett túravezetők.

Mennyiért? Belépés a park területére, és az ott található kilátó és játszótér kipróbálása gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt 1080 forintba kerül, az alapprogramokat tartalmazó napijegy 3175 forintot kóstál fejenként. Ha az óriáshintát is szeretnénk kipróbálni, a napijegy 3800 forintba kerül. A félórás futószáras lovaglás 2000 forint, a kalandos Kis-Balaton túra felnőtteknek 1500, gyerekeknek 1000 forint.

Kimerült a család?

Ha a kalandpark minden szolgáltatását kipróbáljuk óriáshintától a futószáras lovaglásig, és még a Kis-Balaton túrát sem hagyjuk ki, garantáltan hulla fáradtak leszünk a nap végére. Szerencsére a közelben található Zalakaroson könnyen találunk magunknak kényelmes szálláshelyet az éjszakára. Például, a Hotel Karos Spa gyerekbarát szolgáltatásaival és hatalmas wellness részlegével a családok kedvence lehet. A gyerekeket egész évben két játszóház, nyáron animátorok és az Izgiland várja. Ha pedig a család az előző napi kalandparkos túrán véglegesen beleszerelmesedett a Kis-Balatonba, a szállodában bérelhető kerékpárokra pattanva kényelmesen bebarangolhatják a környéket.

Kristálytorony Kalandpark

Hol? Bük, Nyárfa utca 2

Mit lehet itt csinálni? Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes mászó- és kalandpálya, amin minden generáció megtalálja a számítását. Egy időben akár 120 fő is kalandozhat a Kristálytoronyban, ami a több mint egy kilométer hosszú pályavonallal, az óriáshintával és a közel 200 méteres flying fox csúszással kifejezetten alkalmas helyszín arra, hogy akár egy egész napot eltöltsön itt a család.

Mennyiért? A kötélpályára a 3 órás belépőjegy gyerekeknek 1500 forintba, a diákoknak 2000 forintba, a felnőtteknek 2600 forintba kerül, a családi belépőjegy 7100 forintot kóstál. Egy egész napra a felnőttek 5900 forintért, a fiatalabbak 4450 forintért fizethetnek be. A flying fox kipróbálása 800 forintba, az óriáshinta 500 forintba kerül. Aki pedig csak szurkolna a családtagjainak, 200 forintért válthat látogató jegyet.

Sárvári Kalandpark

Hol? Sárvár, Vadkert u. 1., a Gyógy- és Wellnessfürdő szomszédságában

Mit lehet itt csinálni? Az erdei kalandpark két egészen kicsiknek való pálya mellett három gyerek és 4 felnőtt pályából áll. A patkótó fölötti átcsúszás, és a 8 méter magasban lévő valódi erőpróbát jelentő akadályok még a legbátrabbakat is próbára teszik, így itt sem fognak unatkozni a család felnőtt tagjai. A klasszikus kötélpálya mellett mászófal, íjászat, airsoft lövészet és bátorságpróba várja a vendégeket. A kisebb gyerekek élvezni fogják az aranymosást és a vízibuborékot is.

Mennyiért? A felnőtt kötélpályára 2400 forint a belépő, a gyerek pályák 2000, illetve 1300 forintért látogathatók. A családi belépő két felnőtt és két gyerek részére 7900 forintba kerül, az íjászat vagy éppen a falmászás 500-500 forintba kerülnek. Lehet kombinált jegyet is váltani, hogy minden kalandot ki tudjon próbálni a család: ez kicsiknek (kötélpályával és aranymosással) 1500 forintba , nagyobbaknak (kötélpályával, mászással és lövészettel) 2800 forintba kerül. Kísérőjegy 200 forintért váltható.

A vízben folytatódhat a móka!

Ez a kalandpark nem csak a sokféle programlehetőség miatt, de a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő közvetlen közelsége miatt is telitalálat lehet a családok számára. Az egész napos csúszás-mászást, lövészetet és aranymosást egy nagy közös pancsolással koronázhatjuk meg. Vagy, ha egy napra így túl sok lenne a jóból, kész a tökéletes hétvége receptje egyik nap kalandparkkal, másik nap fürdőzéssel. Családi csúszóverseny párhuzamosan tekergő csúszdákon, kalózhajó elfoglalása a gyerekmedencében, majd egy kis csendes elvonulás az óriás jakuzziban - így néz ki egy szuper nap a fürdőben, írtuk nemrégiben a Travelón. Ha felkeltettük érdeklődését, itt olvashat tovább.

Erdei Kalandpark

Hol? Alsópáhok, Fő u. 120.

Mit lehet itt csinálni? Mindent elmond az élményről a leggyakrabban elhangzó mondat: „Még egyszer!" – írja a Kolping Hotel Erdei kalandparkjának honlapja. Gyerek és felnőtt kötélpályával, kilátótoronnyal és mászófallal várják a sportos családokat. Tériszonyosoknak a talajtól pár centis magasságban található akadálypályát is kiépítettek, így a legfélősebbek is nyugodtan ismerkedhetnek a kalandparkok világával.

Mennyiért? A kalandpark a Kolping Hotelhez tartozik, vendégeik ingyenesen vehetik igénybe. Külsős látogatókat viszont sajnos nem fogadnak.

A kalandpark után éjszakázzon Bobóországban!

megújult szobákkal, kígyócsúszdával és spa-részleggel kiegészült Kolping Hotel akkor is jó választás lehet, ha pár hónapos kisbabánkat és nagyobb, izgalmakra vágyó testvérét egyszerre szeretnénk jó helyen tudni. Ide ugyanis már pár hónapos babával is el lehet menni pihenni úgy, hogy nem kell a bőröndbe tuszkolni a fél háztartást, viszont az óvodások és a nagyobb gyerekek is jól fogják érezni magukat. A legkisebbeket babaúszás és játszóház, az ovisokat kreatív kézműves foglalkozások, bábszínház, keresőjátékok, az iskolásokat a kalandpark mellett ügyességi játékok, vízi vetélkedők, íjászat, társasjátékok várják. A nyári szezonban újdonságot jelent a sportjátszótér és a műfüves focipálya, de a korábbi évek kedvenceit is érdemes kipróbálni: van madárfészek-hinta, trambulinok és vizes játszótér is. Aki a környékre is kíváncsi, kétszemélyes bringóhintót bérelve fedezheti fel a helyi látványosságokat.

Cikkünk megjelenését a Kolping Hotel, a Sárvári Gyógy- és Élményfürdő, illetve a Hotel Karos Spa támogatta.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra