Eddzen uszkárokkal, hörögve vagy betépve!

Az interneten se szeri se száma az alakformáló videóknak, melyek hipp-hopp karcsú vonalat ígérnek. Bár a legtöbb tényleg hasznos, vannak olyanok, melyek annyira meghökkentőek, hogy nem lehet csak úgy átsiklani felettük. Íme, egy összeállítás, amelyekre garantáltan nem fog tudni edzeni, mert előbb-utóbb azon kapja magát, hogy csak dermedten bámul.

Prancercise

Bár Joanna Rohrback már 1989-ben kifejlesztette a Prancercise-t, módszere csak mostanában jutott el a tömegekhez. Sokak szerint azért ez a késlekedés, mert a világ még nem állt készen erre - és szerintünk még most sem áll készen. Ez az „edzés” ugyanis inkább valamilyen betépett balettelőadás a láthatatlan kis barátainkkal, amit elég nehéz valódi, izzasztó, alakformáló sportnak érezni. Mrs. Rohrback szerint persze ez tévedés, hiszen az ő gyakorlatsora oly rugalmas és ritmikus, akárcsak egy ló mozgása, a nagyvilág valószínűleg mégse tudja az ő szemével látni mindezt. Természetesen ahogy bejárta a netet a bizarr videó, paródiák sokaságával reagáltak rá, Rohrback pedig tévéműsorok kedvelt szereplőjévé lépett elő, bár nem biztos, hogy fitness-forradalmárként látják. Ön be merné vállalni, hogy így tartsa magát formában a Margitszigeten? És józanon?

Fitness és uszkárok

Bizarr és kicsit ijesztő - valahogy így lehetne jellemezni a következő videót. Nem is csak azért, mert az ember képtelen levenni a szemét Mariko Takahashi modell hátborzongató „izomzatáról”, hanem mert - bár ez már magában elég volna - jön a még sokkolóbb rész, amikor meglátjuk, hogy kik is lesznek az edzőtársak. A fura, uszkárfejű szörnyek persze lelkesen végigcsinálják a gyakorlatokat, hol eszköz nélkül, hol pedig egy-egy játékcsont formájú (!) súlyzóval nehezítve. Bár ez az egész elsőre csak egy durva tripnek tűnik, a végén kiderül, a Panasonic támogatásával készült a 2004-es olimpiai játékokra.

Edzzen Barbie-val!

Bár a szakemberek sokat támadják az egész Barbie-baba jelenséget, a nyolcvanas években még nem voltak ilyen komoly aggályok vele szemben, így jó ötletnek tűnt az is, hogy személyesen vele vezényeltessenek le egy alakformáló edzést. Így a fitness gyakorlatsor közben többször is feltűnik a szaggatottan mozgó játékfigura, ami kissé bizarr hangulatot kölcsönöz az egésznek, amit az infantilis női edző sem tud feloldani. Mindenesre a videoban szereplő tizenéves kiscsajok – bónusz: szúrja ki köztük a tinédzser Jennifer Lowe Hewittet! - igazi teleshopos lelkesedéssel élvezik a lendületes mozgást.

Senior fitness

Tudjuk, edzeni nem csak fiatal korban lehet. Estelle Getty egykori színésznő az alábbi, 1993-as videóban például azt bizonygatja, hogy nyugdíjas korban is fontos időt szánni a testmozgásra. És aztán ezt teszi további két és fél percen át, miközben gyakorlatilag egyetlen mozdulatot sem tesz. Az első gyakorlatokig a videónak több mint fele eltelik, közben meghallgathatjuk, hogy ügyeljünk az az alakunkra és az egészségükre (ha másért nem, azért, hogy még bírjuk a szexet). Maga az ötlet jó lett volna, nem úgy, mint ez a megvalósítás, amit külön súlyosbít, hogy - valószínűleg a rosszul beállított súgógép miatt - a művésznő végig hipnotikus tekintettel a fülünk mellé révedezve adja elő a legspontánabb(nak szánt) poénjait is.

Jógagyakorlat az Ördögűzőből?

A jóga remek mozgásforma mind a testnek, mind a léleknek, leginkább azt a célt szolgálja, hogy szakadjunk ki a hétköznapokból és próbáljunk befelé figyelni. További előnye, hogy általában a környezetünket se nagyon zavarjuk vele, vannak azonban olyan gyakorlatok, melyekkel jobb, ha nem próbálkozunk társaságban. Hogy pontosan miről is beszélünk? Tekerjen 1:40-ig, és megtudja!

Ennek egy továbbfejlesztett változata, amikor légzőgyakorlattal vezetik be az egészet, szóval ne ijedjen meg, a hölgy nem nehézlégzéssel küzd, csak sportol! Ön kipróbálta már ezt a technikát? Ha igen, írja meg nekünk, valóban használ-e!

Edzeni röhögve is lehet

Ha úgy gondolja, akkor csinálja jól a gyakorlatokat, ha csak fogösszeszorítva tudja elvégezni őket, akkor nagyot téved! Hiszen úgy tűnik, van az oldalra kitörésnek olyan formája, ahol követelmény az, hogy jó nagyokat röhögjön közben. Hogy ezt szívből teszi, vagy csak kínjában, az teljesen mindegy, bár ha legközelebb kitörés közben eszébe jut ez a videó, akkor talán könnyebben megy.

Angol nyelvlecke japán módra

Utolsó videónk kicsit kilóg a sorból, mivel nem kifejezetten alakformáló gyakorlatsor, hanem nyelvlecke. A módszer kitalálója Fernandez Verde, aki szerint minden nemzet más-más izmokat használ a mindennapokban. Ebből kiindulva arra jutott, hogy az idegen nyelvet tanulók is úgy tanulnak legkönnyebben nyelveket, ha közben az adott népre jellemző izomcsoportot mozgatják át. Bár nem tudjuk, mennyire váltja ki a külön tanárt, de ez a módszer legalább egy kis mókát csempész az unalmas nyelvtanulásba - és ha másra nem jó, legalább átmozgat a sok ülés után.

Oszd meg másokkal is!
Mustra