A '70-es években képzeli el a jövőt az IKEA

Hogy tetszik az új katalógus?

Megérkezett a sokak által várt, évről évre a vártnál később érkező IKEA katalógus. A férfiak már a gondolattól is a fejüket fogják, amikor megpillantják a postaládába dobott katalógust, a nők pedig szatyrot-fakanalat eldobva heverednek a kanapéra, hogy végigböngésszék, mi fogja idén elvinni a családi büdzsé egy részét.

A cég egy dologban biztosan nagyon jó: olyan enteriőröket képesek bemutatni, hogy még a reklámoktól amúgy megcsömörlött fogyasztó is azonnal elindulna hozzájuk, hogy beszerezze a 26. csetreszt, vagy a következő "must have" lámpát és bögrét, mert olyan még nincs. És különben is tök olcsó.

A legújabb katalógus visszanyúlik a '70-es évek bútorvilágához, nem véletlen, hogy újraalkották az első lapos csomagolású asztalt, a Lövetet. A levél alakú asztalka (melynek neve is levelet jelent), most kissé megújulva tér vissza, Lövbacken néven. Ez sokaknak a nagyi lakását idézheti, a szocializmus bútorai pont ilyenek voltak.

lovbacken-dohanyzoasztal  0173699 PE327848 S4

Idén nagyon sok újdonság nincs a katalógusban, bár a cég előrukkolt egy erős papír árú szériával, és pár bútornak csökkent az ára, ennek ellenére inkább az ötletek azok, melyek jól hasznosíthatóak a mindennapokban.

Jó ötlet a kiterjesztett valóság használata, amihez egy tablet vagy okostelefon kell csak, meg persze egy katalógus. Az egyes, plusszal jelzett oldalakat beszkennelve, a saját lakásunkba tudjuk elhelyezni a kinézett bútort, és virtuálisan körbe is lehet járni az adott teret.

Kattintson a képre a katalógusért!
Kattintson a képre a katalógusért!ikea.com

A katalógus első felében a megszokott módon inkább az enteriőrökre mennek rá, míg a másik felében a bútoroké a főszerep. Számos ötletet adnak, hogyan lehet átfesteni vagy más módon megújítani a bútorokat, sőt erre biztatnak is. Akinek jól jön az inspiráció, annak nagyon ajánljuk az Ikea Hackersoldalt, ahol számos kitünő ötlettel lehet találkozni.  Akinek pedig nincs kedve megvárni, míg a postás bedobja a postaládába, az böngéssze online, vagy töltse le a telefonjára ( IKEA Catalogue néven keresse) mind Androidon, mind Apple termékeken elérhető.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek