no

Bizarr módszerek, amelyek segíthetnek a fogyásban

A bikiniszezonból ugyan már csak egy hónap van hátra, de aki hosszú távra tervez s végleg meg akar szabadulni a felesleges kilóktól, bizony nem hagyhatja abba a fogyókúrát egyik napról a másikra. Nekik gyűjtöttünk össze pár meglepő ötletet külföldről, valamint olyan, kicsit talán bizarrnak tűnő tippet, amit ők is hasznosíthatnak.

Rajzolt férfiak szólnak be

Ebben a hónapban jelenik meg az az alkalmazás, amelyben jóképű animeférfiak ösztönzik arra a női felhasználókat, hogy fogyjanak le. A fejlesztők először a férfiaknak szóló verzióval rukkoltak elő. A Nenshou! csinos rajzolt női bátorító szavakkal igyekeztek rávenni az urakat arra, hogy szabaduljanak meg a felesleges kilóiktól. A Nenshou! For Girls kicsit másként van összerakva. Az alkalmazásban, amely has- és kargyakorlatokra alapoz, a „segítők” nem bókokkal, hanem nem túl kedves megjegyzésekkel próbálják ösztönözni azokat, akik így kívánnak fogyni. A Jezebel szerint többek között ilyet hallhat az, aki letölti az alkalmazást: „Dagikám, eddz többet!” Hogy ez kinek jön be, jó kérdés. Schobert Norbert sokak ellenszenvét váltotta ki hasonló stílusával. Egy floridai tanulmány szerint mindenesetre, ha valakit a súlya miatt diszkriminálnak, piszkálnak, az nem hat rá motiválóan, sőt.

Katt az alkalmazásért!
Katt az alkalmazásért!Otome

Fogyj, és olcsóbb lesz a lakbér

Egy oszakai, nőknek szánt bérházban azzal próbálják fogyásra bírni a lakókat, hogy minden egyes leadott kiló után 1000 jennel, azaz körülbelül 2300 forinttal olcsóbb lesz számukra a lakhatás, illetve ennyivel drágább, ha ugyanennyit híznak – írja a Daily Mail. A házban természetesen edzőterem is van, és akinek életvezetési, fogyókúrás tanácsokra van szüksége, azokat is megkaphatja helyben. Egy gond van csak, a lakók rágcsálnivalókhoz és cukros üdítőkhöz is könnyen hozzájuthatnak. Állítólag ez nem azért van, hogy a bérlők bűnbe essenek, majd így több pénzt fizessenek, hanem azért, hogy megtanuljanak ellenállni a kísértésnek. Mari Kataoka, a projekt egyik munkatársa hozzátette, azért fogtak bele ebbe a vállalkozásba, hogy túlsúlyos nőknek segítsenek, ehelyett viszont főként olyan bérlőik vannak, akik csodás alakkal rendelkeznek, és szeretnék ezt megtartani. Japánban egyébként a húszas éveikben járó nők 30 százaléka túl sovány.

Fogyás aranyárban

Hol máshol, ha nem Dubajban találták volna ki a következő ösztönzési módszert: aki részt vesz egy 30 napos programban, kilónként 1 gramm aranyat kap, persze ahhoz, hogy valóban aranyra váltsuk a zsírt, legalább 2 kilót kell fogyni. Állítólag a határ a csillagos ég, bármilyen nagy is a fogyás, az illető mindenképpen megkapja a ledobott kilóknak megfelelő nemesfémet. Sajnos a programra még júliusban kellett feliratkozni, de kíváncsiak leszünk a végeredményre. Az Egyesült Arab Emirátusokban is egyre nagyobb problémát jelent az elhízás, mivel az emberek egészségtelen ételekkel tömik magukat, és nem edzenek eleget – írja a Huffington Post.

tk3s 121171
Peter Widmann

Bokszkanapé

Nem bír eltávolodni a kanapétól? Semmi gond! Egy német designer, Tobias Fränzel azokra is gondolt, akik nem akarnak kimozdulni otthonról, sőt, még a nappaliból sem, és megalkotta a bokszzsákkal felszerelt kanapét, amely a Champ (Bajnok) nevet kapta. "Amikor mérges vagyok, szükségem van valamire, amit üthetek, hogy levezessem a feszültséget. Egy hagyományos bokszzsák azonban nekem nem felel meg, olyasvalamire volt szükségem, ami mindig elérhető, így jutott eszembe, hogy egy kanapé háttámláját át lehet alakítani" - nyilatkozta Fränzel, aki egy mérnököt is bevont a tervezésbe, hogy minél strapabíróbb legyen a bútor. A kézzel, jó minőségű anyagból készített, nem futószalagon gyártott kanapé persze nem éppen olcsó, egy darab 3600 euróba, azaz több mint egymillió forintba kerül. "Tökéletes azoknak, akik szeretik a szórakoztató dolgokat, akik szeretik megmutatni, milyük van, és nem kell aggódniuk a pénz miatt. Ez a kanapé más, mint a többi kanapé, mert nagyon jól néz ki, és csak nagyon keveseknek lesz ebből az egyedi tárgyból" - tette hozzá.

És pár fura tipp, aminek mi is hasznát láthatjuk:

Nassoljon reggel! Ha nem bír lemondani teljesen a sütikről, akkor lehetőleg a reggeli részeként fogyassza el aznapi adagját. Egy tanulmány szerint ugyanis azok a túlsúlyos emberek, akik reggel nem tagadták meg maguktól az édességet, sokkal jobban teljesítettek, mert a nap további részében már nem kívánták a nasst ellentétben azokkal, akik kisebb adagot reggeliztek süti nélkül. Van, aki persze nem hisz a királyi reggeliben.

Darabolja fel ételét! Egy másik tanulmány szerint így becsaphatjuk az agyunkat, és hamarabb lakunk jól, mert úgy érzékeljük, mintha sokat ettünk volna. Állítólag ez a trükk működik akkor is, ha kis méretű tányérokat használunk.

MG 7435

Igyon meleg vizet! Lehet, hogy nagy melegben vagy edzés közben jól esik a hideg víz, de étkezés előtt inkább meleg folyadékot fogyasszunk, így ugyanis kevesebb étellel is beérjük.

Fogja be az orrát! Egyesek szerint ha nem érezzük az ételek illatát, akkor könnyebben nemet tudunk mondani, és tényleg csak annyit eszünk, amennyit kell. Mások szerint persze pont az ételek szagolgatása segít abban, hogy le tudjunk mondani róluk. Nyilván mindkettőben van egy kis igazság, hiszen van, aki főzés közben annyira telítődik a szagokkal, hogy ő már alig képes enni az asztalnál, de van, akinél ez pont fordítva működik, és még inkább összeszalad a nyál a szájában.

Egyen bal kézzel! Vagy jobbal, ha éppen balkezes, ugyanis egy kísérlet, amiben az alanyoknak nem a domináns kezükkel kellett enniük, kimutatta, hogy így harminc százalékkal kevesebb ételt fogyasztottak, mint normális esetben.

Étkezzen a tükör előtt! Egy másik kísérlet eredményeként kiderült, hogy sokkal kevesebb magas kalóriatartalmú ételt fogyasztunk, ha egy tükörben nyomon követjük, amint eszünk.

Legyen minden kék! Dr. Val Jones 2006-os kutatása szerint azok a vendégek, akiket egy kék megvilágítású szobában helyeztek el, 33 százalékkal kevesebbet ettek, mint akik más környezetben fogyaszthatták el vacsorájukat. Vigyázat, a pirosnak és a sárgának ellentétes hatása van.

Egyen csendben! Egy 2009-es tanulmány szerint azok, akik tévéznek vagy számítógépeznek evés közben, sokkal többet nassolnak, mint azok, akik minden falatra odafigyelnek. A zajos környezet szintén nem segít.

tk3s mon118323

Hordjon szűk ruhát! Persze az övet ki lehet engedni, és a szoknyát, valamint a nadrágot is ki lehet gombolni, de a szakértők szerint kevesebbet eszünk, ha szűk ruhában ülünk asztalhoz, ugyanis amellett, hogy ez fizikailag is határt szab a zabálásnak, emlékeztet arra, hogy mi is a cél. Vagyis pizsamában szigorúan tilos enni!

Egyen férfiakkal! Az Indiana és Akron Egyetem szakemberei kimutatták, hogy a férfiak és a nők is kevesebb kalóriát tömnek magukba, ha férfiakkal esznek. Hogy miért? Mert a nők a férfiak előtt még nőiesebben akarnak viselkedni, csak csipegetnek, a férfiak pedig a nőknek be akarják mutatni, hogy milyen nagy maszkulinok, vagyis zabálnak.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra