Ennyit nassolhat két étkezés között

Mivel az emberek hajlamosak - ha nem is telezabálni magukat, de - többet enni a kelleténél, így készítettük egy összeállítást, hogy mindenki láthassa, hogy mennyi valójában az a bizonyos ajánlott ételmennyiség két étkezés között, azaz mondjuk tízóraira és uzsonnára. Az itt bemutatott adagok minden esetben kétszáz kalóriát jelentenek. A rossz hír: soha nem gondoltuk volna, hogy csak ennyire apró adagokat fogyaszthatnánk két étkezés között.

Hogy miért épp kétszáz kalóriát modelleztünk? Ahogy Takács Hajni, dietetikus elmagyarázta, 2000 kalóriában állapították meg az úgynevezett irányadó napi beviteli értéket, amit a csomagolásokon is fel szoktak tüntetni. Ez egy átlagos felnőtt nő igénye, ami persze még korántsem nem jelenti azt, hogy mindenkinek ennyi az ideális. Reggelire ebből 400 kcal-t ajánlott bevinni , ebédre 700-at, vacsorára 500-at, tízóraira és uzsonnára pedig az említett 200-200 kcal-t.

Ami lehet például...

39 g Pilóta keksz

55 g Túró Rudi

86 g sima virsli

43,5 g csípős kolbász

38,5 g téli szalámi

94 g sima párizsi

73 g sima kifli

51 g 8 tojásos spagetti tészta

0,5 l világos sör

2,6 dl fehérbor

4,7 dl kóla

76 g sajtburger

64 g sajtos-tejfölös lángos

53 g sajtkrémes fornetti

88 g sonkás pizza

125 g sült krumpli

106 g rántott csirke

72 g lekváros palacsinta

100 g somlói galuska

Oszd meg másokkal is!
Mustra