no

Nyolc szépségápolási hiba, amit mindig, mindenki elkövet nyáron

A tavaszi és nyári hónapokban mindenki szeretné a legjobb formáját hozni. A rendszeres mozgás és a megfelelő étrend önmagában nem elég, a bikinikompatibilis test mellett fontos, hogy a bőrünk, a hajunk is elég ápolt legyen. Persze az önfeledt nyaralás közben ezekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A Stylelist.com össze is gyűjtötte, hogy mik a leggyakoribb hibák, amelyeket ilyenkor elkövetünk.

1. Az izzadtság és a smink nem jó barát

Lehet, hogy tavaly a pandás hatású szem nem volt ciki és a füstös festés most is sokak kedvence, de nincs annál kellemetlenebb, amikor az izzadtság miatt elkenődik vagy rosszabb esetben patakokban folyik le rólunk a vakolat. Kész szerencse, hogy feltalálták a vízálló termékeket, amelyek egyébként télen sem jönnek olyan rosszul. Igaz, akkor a könnyek miatt kell, hogyha más nem is, de legalább egy strapabíró szempillaspirál lapuljon a táskánkban. Tavalyi összeállításunkból egyébként kiderült, nem is olyan drága a vízálló smink.

stockfresh 459403 applying-lipstick sizeM

2. Puccparádé a medence mellett

A Stylist szerint egyébként az a legjobb, ha semmilyen dekorkozmetikumot nem használunk a strandra készülődve. Egyik ok ugye az, hogy elmosódik, a másik pedig az, hogy irritációt okozhat. A legjobb, ha erőt veszünk magunkon és hanyagoljuk ezen termékeket. Ha viszont meztelennek és sebezhetőnek érezzük magunkat smink nélkül, akkor használjunk színezett hidratálókrémet.

3. A reggeli rituálé

Lehet, hogy egy kicsit macerás, de nyáron sem elég, ha csak reggel kenjük be magunkat, különben száraz és érzékeny lesz a bőrünk. Ha vízparton tartózkodunk, akkor pár óránként, illetve minden mártózás után vigyünk fel bőrünkre 15-ös vagy ennél nagyobb faktorszámú terméket. Ha pedig nem mozdulunk ki a betonrengetegből, akkor is használjunk ápoló krémeket délben vagy este.

tk3s 644cmp01536
Alfonso Campiglio

4. Műbarnulás előkészületek nélkül

A barnítókrémekkel nagyon óvatosan kell bánni, mert könnyen olyan foltosak lehetünk, mint egy leopárd. Azt pedig nehéz lesz beadagolni, hogy ez szándékos volt, így akarunk divatot teremteni. A foltosodás esélyét a minimumra csökkenthetjük, ha a krém felvitele előtt hámlasztunk. Ha mégis túl sok lett a barnítóból, akkor keverjünk össze egy csésze cukrot egy ¾ csésze citromlével, dörzsöljük bele a bőrünkbe, majd 1-2 perc múlva mossuk le meleg vízzel.

5. Száraz hajjal a vízbe

Azt nyilván mindenki tudja, hogy a só és a klór nem tesz jót a hajnak. Semmi gond, erre is van megoldás. Mielőtt megmártóznánk a medencében vagy a tengerben, vizezzük be a hajunkat, hiszen nedvesen már nem tudja magát úgy megszívni a klóros és sós vízzel. „A sós tengervíz ellen a legjobban úgy tudunk védekezni, ha azonnal hajat mosunk, ahogy kijövünk a vízből. Ez főként azoknál fontos, akiknek festett vagy melírozott hajuk van" – nyilatkozta korábban Zsidró Tamás a Díványnak.

stockfresh 1536288 young-woman-refreshing sizeM

6. A hajnak is kell UV-védelem!

Nem csak a bőrünket kell megvédeni a káros sugárzástól, hanem a hajunkat is "Szerencsére a legtöbb nyári termék UV-védelemmel van ellátva és vannak olyan speciális samponok is, amelyek mentesítik a hajat a klórtól” – ajánlja Zsidró Tamás, mi pedig össze is gyűjtöttünk egy párat ennek örömére.

7. És a fejbőrnek is

Miközben több centiméter vastagságban kenjük fel a testünkre a naptejet, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a fejbőrünk is igényli a törődést. A Stylist tanácsa szerint már azzal is javíthatunk a helyzeten, ha úgy fogjuk fel a hajunkat, hogy az a lehető legjobban fedje a fejbőrünket, de talán az a legjobb, ha egy kalapot veszünk fel, mert ezzel a szemünket és az arcunkat is megóvhatjuk a közvetlen napfénytől.

tk3s 280672 049

8. Repedt sarok

A vászoncipő sem rossz viselet, de azért nyáron a szandál az egyik legkézenfekvőbb választás (már ha nem hatalmasodik el rajtunk a zsigeri gyűlölet a pántba burkolt lábaktól). Ebben a lábbeliben azonban nem marad rejtve a repedezett sarok, ami gyakrabban fordul elő nyáron, mint máskor. Elég sok olyan termék van, amelyet kifejezetten erre a problémára fejlesztettek ki, és kis szerencsével megtalálhatjuk azt, ami a mi esetünkben is hatásos. A krémet érdemes lefekvés előtt felkenni, majd – bármennyire is kényelmetlen a nagy hőségben – zoknit kell húzni a lábunkra.

Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek