Melyik ételszállító kínálja a legjobb fogyós menüt?

Ha tavasz, akkor fogyókúra, nincs mit ezen ragozni. A legtöbb embernek viszont sem energiája, sem ideje nincs arra, hogy rendszeresen elkészítse a munkába vihető ebédet, vagy akár az egész napi étkezést. Ezért kipróbáltuk, hogy honnan érdemes rendelni. A szempontjaink közt nem szerepelt, hogy mennyire hatékony az adott módszer – mivel csak egy hétig ettük az ebédet –, viszont olyan cégeket kerestünk, akik országosan szállítanak, megfizethetőek, és kínálnak fogyókúrás menüt.

Tapasztalatunk szerint a hagyományos ételszállítók mindegyike árul csökkentett szénhidráttartalmú, vagy egyéb módszer alapján hatékonynak vélt ételeket, ezeket próbáltuk végig. Volt, aki szinte belehalt, más viszont örömmel várta a másnapot.

M., aki a legsoványabb a szerkesztőségben, Béres Alexandra súlykontroll menüjére vetette rá magát, ráadásul a gyors változatát vállalta.

"A Béres féle, gyors fogyáshoz ajánlott súlykontroll ebédet azoknak ajánljuk, akik nem hisznek benne, hogy úgy is fogyhatnak, ha telezabálják magukat. Én nem hiszem, szóval ez pont nekem való, bár engem is meglepett, mennyire kevés kaja 400 kalória. A menü tulajdonképp teljesen megfelel a paleolit étrendnek, ennek megfelelően a rendelés első napja után minden sejtem szénhidrát után sírt. Nem is bírtam ki, kellett egy puding, aztán még egy, de meglepetésemre kedden már nem kívántam annyira a kenyeret, cukrot, szerdán pedig a fogyasztós kaja után elég volt 3 kocka csoki (100 kalória). Pedig biztos gyorsabban fogynék, ha ezt is meg bírnám állni.

Szerintem kell egy kis időt hagyni magunknak, míg átállunk erre az étrendre, de fáradozásaink megtérülnek, laposabb lett a hasam, elkerült a kajakóma, és az első napot követően a gyomorégés is. Ennyi étel elég ahhoz, hogy egész nap a gép előtt üljek, de egy esti futást egyik ebéd után se vállaltam volna be. Délután ötre rendszeresen megéheztem, de mivel összeszűkült a gyomrom, este hiába akartam volna nagyon zabálni, nem tudtam: ettem egy kiflicsücsköt vajjal és tele voltam. Jó, ez nyilván nem a legegészségesebb (és legfogyókúrásabb) választás, inkább zöldséget kellett volna vacsoráznom, de ez van.

Ha nem akar ennyire drasztikus kalóriamegvonást, válasszon Bérestől másik menüt, olyat, ami súlymegtartásra, lassú fogyásra való. Összességében az ételek jól néztek ki, finomak voltak, bár volt egy pár rosszabbul sikerült ebéd is.

Béres Alexandra súlykontroll menü

Hétfő - Olasz sült csirkecomb, fűszeres karfiolrizottó, 312 kcal, 19 g CH

A sültcsirke inkább kacsának tűnt, ami jó, a hús finom volt. A karfiolrizottó viszont keserű volt és nagyon meglepő, mivel rizs pl nem volt benne, csak árpagyöngy, újhagyma és vékonyra szelt nyers karfiol. A keserű karfiol miatt tök ehetetlen volt, a hagyma dobta csak fel helyenként a furcsa rizottót. Kiegészítettem egy kis rizzsel a kaját, így pont kellemesen jóllaktam, nem estem kajakómába, és nem is akartam azonnal felfalni mindent.

Ár/érték arány: 850 forint nem sok érte, mert tényleg finom és fogyókúrás kaja, a köret is biztos egészséges, ha az embernek bírja az ízlése.

Update: 2 órával az ebéd után borzalmasan égni kezdett a gyomrom, kellett ennem egy kakaóscsigát. Már félek a holnaptól.

Kedd - Dijoni tengeri halfilé, serpenyős zöldségekkel, 296 kcal, 14 g CH

Mivel hétfőn még este 7-kor is csillapíthatatlanul éhes voltam, kedden pedig 7-kor kezdtem a munkát, ettem fél tizenegy körül egy sajtos szendvicset, ami számításom szerint pont úgy 300-400 kalória körül lehetett, mint egy átlagos Béres ebéd. Mégse voltam éhes tőle még délután 2-kor se, így úgy álltam neki az ebédnek, hogy kicsit erőltetni kellett. Mondjuk, nem nagyon, mert az apró hal és a pár szelet répa nem nagyon megterhelő.

A fóliát képtelenség maradéktalanul lekaparni, ami a mikrózást megnehezíti – tányérba kell mindent pakolni, úgy meg már nem olyan látványos a kaja, mint a dobozban, ahol tényleg rendesen el van rendezgetve minden: a 10 szelet répa és a 2 darab kelbimbó a hal mellett.

A hétfői csirke köretével ellentétben ez a zöldségköret nagyon finom, a hal is példásan jól van elkészítve. Nagyon jó ez a kaja, és laktatóbbnak is tűnik, mint a csirkés. A hal nagyon omlós, nem száraz, jól van fűszerezve, bár a mustár lehetne kicsit csípősebb, a köret szintén megfelelő állagú. A répa félig nyers, de édes, roppanós. Amilyen soknak találtam az árpagyöngy-rizottót tegnap, olyan kevés ez a köret, ebből még egy kilót is meg tudnék enni, csak a két szem kelbimbó rágós kicsit.

Azt azért sajnálom, hogy nem részletezik, milyen tengeri halat eszem, nem tűnik pangasiusnak, de csak remélni tudom, hogy tényleg nem is az.

Szerda - Tandoori csirkecomb, zöldségcurryvel (375 kcal, 21 g CH)

A tandoori csirke nem tudom, mitől lett volna tandoori, semmi olyan fűszer nem volt rajta, amit az indiai éttermekben megszokhattam. Tök íztelen volt a csirke, a zöldségcurry meg tulajdonképp random összehányt, curryvel megszórt zöldségekből és gombából állt. Azt külön nehezményezem, hogy a gomba nem volt feltüntetve a honlapon a kaja mellett – amiről van fent fotó is, hát kábé így nézett ki az ebédem, de nem teljesen –, és utálom a gombát. Pedig a köret fele az volt. Ugyanilyen baj szerintem, hogy azt se tudom már meg soha, milyen tengeri halat ettem kedden. Ha már a szénhidrátmennyiséget grammra pontosan közlik, ezt miért nem?

Csütörtök - Kókuszkéregben sült csirkecombfilé, szezámos kelbimbó, 332 kcal, 11 g CH)

Ez volt az az ebéd, amire még a fotós is felkiáltott, hogy jajj, ez szörnyű kevés és ronda is. Tényleg kevés, de nem rossz, a kelbimbó szezámmaggal nagyon finom, a csirkecomb meg bármilyen hús lehetne, úgy ki van klopfolva, a kókusz rajta viszont édes. Viszont tényleg nagyon kevés kalória van benne, miután lenyomtam az ebéd nagy részét – a húsból már nagyon elegem van, meghagytam a felét –, elmentem venni valami laktatóbbat. Összességében azonban ez az ebéd tök fincsi volt.

Péntek - Pulykamell sovány sajttal, póréhagymával sütve, párolt zöldségek, 427 kcal, 19 g CH

Külsejét tekintve a héten ez volt a csúcspont: a sajtos bunda és a köret nagyon finom, a hús viszont a bunda alatt ronda, rágós, vizenyős, meg is hagytam. Ez volt az első olyan ebéd, amit kiadósnak éreztem, de valószínűleg csak azért, mert mostanra átálltam az ilyen kis adagokra, ami kifejezetten jó hír a későbbi fogyókúrák tekintetében is.

Rendelnék-e Bérestől még? Igen, határozottan, de az eggyel kiadósabb ebédmenüt, mert ezt hosszútávon nem nagyon tudom tartani. Kicsit drága nekem a 850 forintos ebéd, ez az, ami visszatart. A futár kedves volt, rendes volt, betette a hűtőbe a kaját, amikor kértem, és a felhívható infóvonal is tök jól működik, ahol áfás számlát kértem a menühöz. Kedvesek, jó a kiszolgálás. Ha komolyan gondolnám a fogyást, egész napos menüt rendelnék amúgy, mert így este sajnos pótoltam az ebédnél kihagyott szénhidrátokat.

E. a Cityfood Katus Attila nevével fémjelzett Vitálkonyháját próbálta ki. Neki már a számlával is gondjai voltak, először nem jött, majd igen, de rossz címre kiállítva, és csak péntekre sikerült rendben megoldani a dolgot. E. elégedett volt a futárral is, aki fél 12 magasságában hozta az ebédet.

Vitálkonyha by Katus Attila

Hétfő -  Light spagetti sajtmártásban

Kinézetre, illatra és adagra bízakodásra adott okot. A tészta a menzás nagyüzemi verzió, annyira szét van főve, hogy a villára sem lehet felszúrni. Nem vártam a sajtmártástól nagy ízorgiát, ezért nem is csalódtam. Pozitívan szemlélve az élményt: mivel tényleg semmi íze sincs, ezért azt sem tudom rá nyugodt szívvel mondani, hogy nem jó.

Kedd - Sajtos bundában sült csirkemell zöldséges barnarizzsel

Hatalmas adag, legalább két étkezésre elég. A cukkinivel sem spóroltak. A csirke ízre sima rántotthús, és külön öröm, hogy nincs papírvékonyra klopfolva, teljesen házi jellege van. Míg a spagetti után egész nap éhen akartam halni, most egészen vacsoráig kibírtam.

Szerda - Olaszos tepsis csirkemell zöldséges vadrizzsel

A rizshez értenek a Cityfoodnál, ez is nagyon finomra sikeredett, pont megfelelően volt kemény. A hús is rendben volt, enyhe fűszerezésű, sült hús, a tetején paradicsomkarikákkal és sajttal. Az adag újból nagy, ketten ebédeltünk meg belőle.

Ribizliszelet: Rendeltem mára egy ribizliszelet nevű vitál sütit is, mert a kalória és a szénhidrát tartalma is alacsony volt, és a képen is jól nézett ki, gondoltam kipróbálom. Egyébként élőben is jól nézett ki, de itt kellett volna megállnom. Könnyed volt, meg omlós a tésztája, de az ég világon semmi íze, ugyanaz az érzés mint hétfőn a sajtmártásos spagettivel. Az élmény ennek megfelelően itt is ugyanaz: nem tudom rá azt mondani, hogy rossz, mert nem lehet rossz az íze, ha egyszer semmi íze.

Csütörtök - Zöldfűszeres csirke wok zöldségekkel

Két szelet csirkemell érkezett, a fűszerezése látványra intenzívnek tűnt, kóstolás után kiderült, még elbírt volna valamiből többet, de így is finom volt. Sok volt a zöldség is, és mivel egy wok zöldséget nehéz elrontani, így ebben sem volt semmi kifogásolnivaló.

Péntek - Erdélyi káposzta

Az erdélyi káposzta mennyiségre bőven elég volt, és ízre is megütötte a közepes menzák szintjét. Pont eléggé volt szaftos és savanyú, nem volt ízetlen, de az elfogyasztása után nagyjából azonnal elfelejtethető, hogy ezt ebédeltünk. A kolbászt ugyan kihagyhatták volna belőle, de ezzel együtt sem hagynánk ott a kifőzdében sem az ételt, bár az sem biztos, hogy legközelebb ezt választanánk, ha van mondjuk valami párolt zöldséges alternatíva.

A Cityfood vital választékával nem volt probléma. Vannak ételek, amiket soha többé nem szeretnék újra megtapasztalni, ugyanakkor tényleg nagy adagokat hoztak, és minden alkalommal megérkezett a futár még dél előtt. Összesen 4305 forintba került egész hétre az ebéd, amiből olykor vacsorára is maradt, és csak egyszer fordult elő, a sajtos spagettivel, hogy ki kellett kidobni és mást enni. Viszont a süti rémálmaimban még kísérteni fog.

Felmerült bennem a kérdés, mi köze van a heti éttrendemnek Katus Attilához? Naponta vigyorog rám a csomagolásról, de ő egy aerobic világbajnok, oké hogy egészséges ételek meg minden, de ezt egy dietetikus is tudja, hiszen ez a végzettsége. Ő meg aerobic oktató, meg személyi tréner úgyhogy igazán mellékelhetne vagy két gyakorlatot hetente.

Zs. Schobert Norbert és a Teletál együttműködésében létrejött Update életmód menüt próbálta ki, mely nem csak ebédből áll, hanem egész napi étkezést biztosít. A reggeli, ebéd, tízórai, vacsora kombó 1750 Ft-ba került, az ebéd önmagában 745-975 Ft között alakul.

Az, aki nem tudja mi is az az Update-módszer, a honlapról sem fog többet megtudni, ráadásul az sem derül ki, hogy a sok menü közül melyiket mikor érdemes választani. Az online rendelés mindesetre jól működik, a visszaigazolás azonnal a postaládában. A számlát ugyan hétfőn nem kaptuk meg, de a futár ezt jelezte is, így nem csináltunk gondot belőle. Az étel 10- körül már nálunk is volt.

Az sajnos sehonnan nem derült ki, hogy tízóraira mit lehetne enni, szóba jöhet-e a gyümölcs, vagy ballagjunk le egy update pékségbe és ruházzunk be valami péksüteményre, ehhez sehol nem volt útmutatás. A reggeli általában vagy gyümölcsjoghurt volt (jó pont, hogy íz alapján valódi fagyasztott gyümölcs volt benne), egyszer pedig volt rántotta, ami valljuk meg, felmelegítve nem az igazi, de ízre megfelelő volt. Nagyon zavart viszont, hogy fogalmam sincs mit eszem, az összetevők listája sehol nem szerepel. Én szerencsére nem vagyok allergiás, és válogatós sem nagyon, ennek ellenére jó lenne tudni, miből áll a cseresznyés joghurt vagy a tarhonyás hús. Azt már mondanom sem kell, hogy amikor megláttam a két szelet kenyeret/5 szelet pászkát mint vacsorát, akkor röhögőgörcsöt kaptam. A mennyisége (a saját megszokotthoz képest) elenyésző volt, nehéz volt elképzelnem, hogy ezzel mondjuk egy pasi is jóllakik. Vagy akár csak én.

Viszont jó volt, hogy az uzsonna általában édesség volt, még akkor is, ha a piskóta önmagában teljesen élvezhetetlen, fűrészpor ízű volt, de a mandulapudinggal már átlendült azon, hogy lenyomjam. Egy ételt hagytam ott, ez pedig a kókuszgolyó, melyet még az én menzán szocializált gyomrom sem bírt befogadni. Ugyanakkor attól, hogy volt édesség, úgy éreztem, nem kell egy csomó csokit magamba tömnöm, vagy a gyereknek könyörögni, hogy adjon valamit a dugi készletéből.

Update - heti menü

Hétfő: technikai okokból az ebéd kimaradt

Kedd: Brokkoli és bélszínroló

Már általánosban is utáltam a Mirelit vállalat bélszínrolóját, ami nyilván nem nagyon látott bélszínt. Ezt az ízt hozta vissza az ebéd, csendesen nyammogtam és közben azon meditáltam, ki is volt az a gonosz állat, aki miatt össze kellett varrni az államat negyedikben. A brokkoli nem volt rossz, annak ellenére sem, hogy főzeléknek viszonylag ritkán készítik, pedig nem is elvetendő ötlet.

Szerda - Fitt rakott káposzta

Káposzta, frissföl talán, és némi hús alkotta az ebédet, ami - talán azért, mert elszoktam tőle - nekem kifejezetten rossz ízű volt. Túlsózva nem volt, az ízesítése teljesen a hagyományos ízeket idézte, de ezek szerint nem eléggé.

Csütörtök -  pörkölt update galuskával

Az update galuska nem olyan mint a sima, ragadósabb, ízetlenebb, szóval ne a nagyi jól megszokott galuskáját várjuk. Ennek ellenére hússal és szafttal teljesen fogyasztható, nekem főleg a hús minőségével vannak gondjaim: szerencsére zsíros részekkel nem találkoztam benne, de érződik rajta az "ipari termelés" hátránya. Persze ennyi pénzért mit várjon az ember, senki nem fogja simogatni a kapirgáló tyúkokat levágás előtt.

Péntek - Grillezett csirkemell fitt párolt zöldségekkel

Nehéz elrontani, hisz csak egy darab hús és némi főtt zöldség alkotta az ebédet. A hús nem volt kiszáradva, a zöldségek ránézésre valamilyen fagyasztott kész keverék lehettek. Ennek ellenére teljesen neutrális élmény volt, azért meg jó pont, hogy nem volt túlsózva.

Az update kajákat akkor érdemes fogyasztani, főleg az egész napos menüt, ha valaki szereti a merev határokat, azaz hogy "ezt eheted, és kész", valamint szinte bármit hajlandó megenni, válogatás nélkül, nem vegetáriánus, és nem allergiás vagy érzékeny semmire. Mi az alapmenüt teszteltük, ennek van delux változata is, 2650,- Ft/nap áron, de nem éreztük annyira átütőnek a különbséget. Azt azonban el kell mondanom, hogy már az egy hét alatt is (hozzátéve, hogy közben a Glamour-gálán jócskán bűnöztem) 2 kilót fogytam.

T. az Egészségkonyhát tesztelte, és nem ájult el az ételektől.

Az Egészségkonyhában reform ételeket, de akár vegán dolgokat is rendelhetünk minden nap. Árban nem a legolcsóbb, de cserébe azt ígérik, hogy hazai beszállítótóktól rendelnek, sőt a termelőkkel is tartják a kapcsolatot, nem használnak mesterséges ízfokozót és tartosítószereket, és mindenki jártas a reform-, a bio- és a hagyományos étkeztetésben is.

Egészségkonyha menü

Hétfő: Barackos jércemell, burgonyapürével

Rendkívül kicsi az adag. Persze oda volt mellé írva, mikor rendeltem, de így látványra mégis kisebb, mint amire számítottam: egy enyhén fűszerezett jércemellen egy szelet őszibarackot találunk. A barack eléggé konzerv ízű, a krumplipüré sem valami nagy szám, egynek nem rossz, de remélem, azért a hét hátralevő ebédeivel jobban járok.

Kedd: Rostonsült pulykamell, párolt zöldségkörettel

A hús gyakorlatilag ugyanolyan, mint a hétfői, csak ezúttal már barack sincs rajta, a zöldségköret pedig kimondottan rossz. A borsó kemény, és a többinek sincs igazából semmi íze.

Szerda: Kesudiós csirke bulgurral

Ettől féltem a legjobban, ugyanakkor - bár nem volt látványra bizalomgerjesztő -, ízre kimondottan jól sikerült. Sokkal erőteljesebb volt a fűszerezése, mint az eddigieknek, a bulgur is finom lett. Ezt talán máskor is rendelném.

Csütörtök: Zöldfűszeres grillkaraj, csőben sült sajtos lencse

Az adag szintén nem nagy, és elég sótlan is, de összességében nem rossz. A hús nem rágós, nem is mócsingos, a sajtos lencse pedig egy lencsefőzelékhez hasonlít, amire sajtot is reszeltek. Ez így bizarrnak hangzik, de összhatásában nem volt az. Nem mondom, hogy minden héten ennék ilyet, de egynek elment. Látványra viszont a hét mélypontja.

Péntek: Fűszerkéregben sült pulykamell, zöldborsópüré

A zöldborsópüré olyan volt, amire számítottunk, sima zölborsó, minden extra nélkül, íze sem volt sok. A hús sem volt igazán ízletes, egy szimpla száraz pulykamell, a szélén némi fűszerrel.

Összességében nem hiszem, hogy valaha még egyszer rendelnék innen, mert hiába, hogy nem volt ehetetlen, de azért annyira jó sem. Egyébként az ügyfélszolgálatuk és a futáruk nagyon kedves volt. Valamiért az összes ebéd után az volt az érzésem, hogy ölni tudnék legalább egy falat csokoládéért. Összesen 2875 forintot fizettünk a héten az ebédért.

C. kipróbálta milyen a Vegafood, mely, az elmúlt években a vegák menzájává nőtte ki magát. Talán ők a legnagyobb, csak hús- és tojásmentes ételeket kínáló cég, ráadásul nem csak Budapestre szállítanak. Sokféle ételt lehet náluk rendelni, vegán, ínyenc, indiai és egy ideje nyers ételeket is készítenek. A honlapon viszonylag egyszerű kiigazodni, ráadásul bejölhetjük, hogy szűrjék ki nekünk azokat az ételeket, melyek allergének lehetnek (szója, mogyoró, tej- és tejtermék).

Az ételek neve mellett  a kalóriatartalmat is feltüntetik, de ahogy a legtöbb szolgáltatónál, itt sem derül ki, hogy miből is áll pontosan az adott étel.
A menü 1190 Ft-ba került naponta, a fizetéssel voltak nehézségek, ugyanis a futárt egyik nap sem sikerült elcsípni, olyan korán jött, és egyik nap reggel hét magasságában meglehetősen ingerülten kérte számon rajtunk a fizetést.
 
Az nem világos, hogy ezek az ételek hogyan lúgosítanak (hisz tudjuk, elég nehezen elképzelhető, hogy valami lúgosít), mindenesetre a jelek szerint, ha van rá igény, főzi a cég. Ráadásul viszonylag kevés kalóriával ellavírozhatunk velük, így ezt rendeltük meg. Ami biztos, azok akik szeretik a főzelékeket és nem szeretik, ha túl van sózva az étel, azok jól járnak ezzel a menüvel. Az adagok méretére sem lehet gond, a főétel bőséges és laktató, ezért a levest általában este ettem meg.
 

 

Vegafood - Lúgosító menü

Hétfő: Alföldi zöldségleves, Szivárványos párolt zöldségragu petrezselymes hajdinával
 
Egy zöldséglevest nehéz elrontani, hisz csak némi zöld kell bele, víz, meg fűszerek, ezt tökéletesen hozta a Vegafood. Aztán jött még némi zöldség, ami gondolom, a cékla miatt volt szivárványos, hozzá meg a hajdina, amit ki nem állhatok. Ez persze nem a cég hibája, próbáltam keverni a raguval, de így sem lett jobb.
 
Kedd: Karfiolleves, karalábé ragu sült zöldséges köleskásával
 
Ragu, ragu hátán. Nevezzük inkább karalábéfőzeléknek, ami ebben a műfajban nem  is rossz, a köleskása kicsit száraz volt, de keverve teljesen vállalható, igaz érződik rajta, hogy menzaközeli műfaj. Tudják, amikor valamiből igen sok készül, és sehol, semmi lélek.
 
Szerda: Olasz zöldségleves, kelkáposztás tofuragu mandulás quinoakásával
 
A felállás ugyanaz, a mandulát sajnos nem nagyon találtuk, pláne nem éreztük az ételben, bár a kelkáposztához szerintünk nem is igen passzolhat. A tofu jó nagyra volt vágva, nekem ez nem műfajom, főleg mert erős fűszerezés nélkül a tofu egy teljesen ízetlen valami, mintha gumit rágtam volna.
 
Csütörtök: Csicseriborsóleves, Currys tök tofuval és arany köleskásával
 
A csicseriborsóleves nem hozta a klasszikus arabos beütést, kicsit csípős volt, ha PC vagyok, azt mondom, más, de jó. A tofut csütörtökre már nagyon untam, ezen a curry sem segített. A köles eléggé összeállt, de jól elkeverve már nem volt olyan száraz. Azt, hogy mitől arany, nem tudom, talán némi sáfrány javított a megjelenésén.
 
Péntek: Vörös lencseleves, Gyömbéres zöldségragu tönkölybúzával
 
Nincs baj a levesekkel, bár nem túl karakteresek, ez sem hagyott mély emlékeket, de nem is gourmet menüre fizettünk be. A zöldségragu egy hét után baromi unalmas volt, ezen a tönkölybúza sem segített, pedig azt ki lehet emelni, mint bátor és izgalmas kísérletet a köretek közt. Igaz,  semmilyen fűszert nem kapott, de legalább kicsit rágósabbá tette az enyhén szétfőtt ragut.
 
A Vegafoodtól soványabb nem lettem, a lúgosságomat nem tudtam lemérni, és a "hú, ez nagyon finom" élmény sem ért. Érződik a cégen, hogy bár jók az elképzelések, túlnőtte magát, ez pedig erőteljesen érződik a minőségen. Ennek ellenére nem rossz, bár én hardcore bio-vega hívő és evő vagyok, míg egy húsleves-rántotthús oldalról érkező rendelő viszont, lehet, hogy izgalmasnak találta volna a főleg répa, borsó, káposzta, cékla és tök kombinációt, mert nagyjából ez jellemezte az összes ételt. Csak arra tudom biztatni a szakácsokat, hogy bátran fűszerezzenek, keressenek talán nem annyira felkapott idényzöldségeket, és mozduljanak el a ragu köret vonalról.
 
K. az Interfood fogyókúrázóknak szánt ételeit próbálta ki. Az Interfood honlapjáról viszonylag egyszerűen lehet rendelni, az ételt mondjuk nem mindig ugyanakkor hozzák ki, de eddig mázlijuk volt, és mindig volt itthon valaki, aki átvette, meg aztán mi sem panaszkodtunk emiatt.

 

Interfood menü fogyókúrázóknak

Hétfő: Sajtos sült tengeri hal, párolt zöldségekkel
 
Finom (bár valószínűleg pangasius) filét tálaltak elém sült tengeri hal név alatt. Kettőnknek is elég volt, mondjuk a másik fél kisgyerek, pedig az adag elsőre nem látszott valami nagynak. A párolt zöldség kemény volt, óriási mázlijuk, hogy én pont úgy szeretem, mintha még fagyott volna egy kicsit. 

Kedd: Pirított sertésmáj, főtt burgonya
 
Se több, se kevesebb, mint amit ígértek, a máj szaftos volt, ahogy kell, mondjuk, az azért szerencse, hogy volt otthon hozzá csemege uborka, de a máj-krumpli kombó már csak ilyen.
 

Szerda:  Fitt székelygulyás és húsos rakott kel
  
Gondoltam, minél változatosabb, annál jobb, ezért is esett a választásom a kelre, amit viszonylag ritkán eszünk. Ez is elég volt kettőnknek, és viszonylag finom is volt, végre egy íz, amivel nem találkozok minden nap. A leves azért kellett hozzá, hogy elég legyen, bár ha gyerek nélkül eszem, akkor a húsos rakott kellel is tele tudok lenni.
 
Csütörtök: Grill csirkecomb, almás párolt káposzta  
  
Nem igazán szeretek grill dolgokat rendelni, mert összeszottyad, mire az asztalra került, és ez ebben az esetben is volt. Próbáltam újragrillezni, de lehetetlen ropogóssá tenni egy ilyen ételt. A káposztának jó íze volt az almával, és elég is volt az adag, de azért kajarendelésnél legközelebb is mellőzni fogom a grill ételeket.
 
Péntek:  Mustáros csirkemell párolt káposztával, burgonyával és epres-vaníliás szelet
  
Kicsit furcsa volt a mustár meg a káposzta együtt, de azért simán el lehetett fogyasztani. Rejtélyes volt viszont, hogy a normális ételekkel ellentétben ezt milyen sokáig kellett mikrózni, mire megfelelő hőmérsékletű lett. Az epres-vaníliás szelet ugyan nagy kedvenc, de szinte lehetetlen nem szintetikus ízűre készíteni, sajna most sem volt ez másképp, de azért a nagy átlagnál valamivel jobb süteményt gyárt az Interfood.

A fogyni vágyó és cukorbetegeknek készült menüből válogattunk, valamint a fitness és alakbarát kategóriából, de mivel belefutottunk olyan napba, amikor nem találtunk kedvünkre valót, kipróbáltuk a sima főételt is. (ilyen volt a máj, burgonya). Mivel ezt nem egy fogyási tesztnek szántuk, nem mértük magunk, de éhesek sem maradtunk, és ez a lényeg.

A Gastroyalnál S.-nek már a rendeléssel is meggyűlt a baja. Mire megtalálta a hétválasztót és a kosarat, majdnem megőszült.

A zsírégető lisztből készült tészták nagy része sajnos tejszínes, laktózérzékenyként így jobban járnék a paleolit étrenddel, de az még drágább, és nem is vágyom rá. Nekem hiányzik, hogy ki legyen fejtve, mi az a zsírégető tészta, és mitől égeti a zsírt (bár lehet, hogy valahol ki van fejtve, de tuti nem a nagy tésztás kép alatt, és nem is a low carb menüpontban).

A kajákról nem derül ki, hány kalóriásak, nincs róluk kép és összetevők se, így csak tippelek, hogy a pulykatokányban valószínűleg van gomba, a kalóriákat viszont tényleg szeretném rendelés előtt tudni. Az nem érdekel, mennyi egy adag kajában a szénhidrát, pedig az fel van tüntetve, akkor kalória miért nincs sehol?

Egy heti kaja 5700 forintra jött ki, egy ebédért nekem sok az 1000-1200 forint. Ráadásul a futárral sem stimmel valami, annak ellenére, hogy egy szerkestőségbe kértem az ételt, áfás számlára, nem esett le neki, hogy esetleg teszt lehet az egész, így simán megjátszota velem is, amit  (a jelek szerint) mindenkivel: közölte, hogy az irodaházzal szembeni kisboltban fogja lerakni a kaját minden nap, ha másnak is jó ez így, legyen nekem is az. Hát kösz.

Gastroyal Low Carb

Hétfő: Bundázott tőkehalfilé, ZSÍRÉGETŐ lisztből készült bundában, chilis zöldkörettel, plusz stíriai metélt ZSÍRÉGETŐ lisztből

Ez 1250-ért borzalmas, a hal ízetlen, a zöldség olyan sós, mint a méreg. Tiszta olaj az egész, de így legalább a felével jóllalkom. A stíriai viszont olyan édes, hogy nem lehet megenni, és olyan az állaga, mint egy adag pudingnak.

Kedd: Tészta ZSÍRÉGETŐ lisztből, tengeri halfilével, fokhagymás petrezselyemszósszal

Rosszul néz ki, de nem annyira rossz, csak kár, hogy mennyivel jobb is lehetne, ha a só mellett bármi mást is lehetne rajta érezni. A fokhagymás szószból pl. csak a só jön át. Jól lehet vele lakni, nagyon is, lehet, hogy nem is akarnám tudni, mennyi benne a kalória…

Szerda: Grillezett füstölt sajt, könnyű karfiolpüré

A karfiolpüré meglepően jó, bár szarul néz ki, de a szerecsendió nagyon megdobja, jó az állaga is, meg az íze, meg minden. A grillezett sajt viszont sós és nagyon zsíros, tömős, nem tűnik fogyikajának, de legalább degeszre jóllakom megint.

Csütörtök: Rozmaringos csirkecombfalatok, tészta ZSÍRÉGETŐ lisztből

Olyan volt, mint a keddi tonhalas adag, csak csirke volt rajta és rozmaring, és ez vagy végre nem volt sós, vagy csak már megszoktam. Finom volt, és laktató.

Péntek: Tengeri halfilé, tejszínes fokhagymamártás, fűszeres brokkolirózsák

A halfilét tonhalként tüntették fel a dobozon, mégis sikerült belőle mocsárízű, nyúlós pangasiust sütni. Szóval szar volt. A brokkoli jó volt, mind a 4 rózsa roppanós volt.

Rendelnék-e még a Gastroyaltól?

Nem, több okból sem. Ha házhoz rendelem az ebédemet, ne a kisboltba pakolják le, másrészt azóta sem tudnom (elképzelni se), mitől égeti a zsírt a tészta. Oké, lehet csökkentett szénhidráttartalmú, de mitől hívják zsírégetőnek? A legjobb az egyik szórólapon talált magyarázat, mely szerint zsírégető édesítő van az édességekben. Ezt csak úgy tudjuk lefordítani, hogy annyi aszpartám, amitől egy ló is összefossa magát, bocs, ha mégse így van. Ezek után a kaja egyik összetevőjében sincs bizalmam, nem akarok hashajtón élni, és pangasiusnak látszó tonhalat se akarok enni. Pláne nem ennyi pénzért. Amúgy nem híztam annak ellenére, hogy folyamatosan tésztát zabáltam, tehát valamit tud ez a menü, de ezek után inkább nem akarom tudni, mit.

 Szállító  Termék  ár/nap  módszer
Duna Food Béres Alexandra 850 Ft szénhidrátszegény
Teletál Update 745-975 Ft update
Cityfood Vitál Konyha 675-835 Ft cukormentes, alacsony zsírtartalom, szénhidrátszegény
Vegafood Lugosító menü
1190 Ft
zöldség + gabona
Interfood Fitnesz és alakbarát
560-800 Ft
alacsony kalóriatartalom
Egészségkonyha Egészségkonyha Special 550-695 Ft szénhidrátszegény, alacsony kalóriatartalom
Gastroyal Low Carb
990-1250 fehérje zsírégető tésztával
Oszd meg másokkal is!
Mustra