Csodás fogyókúrás eszközök a 70-es évekből

Ötletekben a hippikorszakban sem volt hiány, de a nagy áttörés elmaradt, így marad a fogyókúra, vagy a plasztikai sebész.

Elképesztő ötletességgel küzdöttek a 70-es években az elhízás ellen, és már akkor is kedveltek voltak azok az eljárások, ahol viszonylag alacsony energiabefektetéssel lehetett sikereket elérni. Azaz: meg sem kell mozdulni, és leolvad rólunk a háj. Egyes termékek annyira beváltak, hogy a mai napig használjuk őket, vagy enyhén módosított változataikat.

Emlékeznek például a szaunaruhára? A csodálatos ruhát a napi tevékenység során kellett hordani, jól megizzasztotta viselőjét, aki otthona magányában diszkréten távolíthatta el magáról a hájat. A ruhát 6,95 dollárért árulták, ezért az árért egy 68 oldalas, diétás receptekkel teli könyv, valamint egy 64 oldalas, tornagyakorlatokat tartalmazó füzetecske is járt. Ez mai áron egyébként nagyjából 40 dollárnak, kb. 10 ezer forintnak felel meg.

Hasonlóan csodálatos találmány az uniszex légnadrág is, ami állítólag masszírozza a kényes területeket, egyébként pedig izzasztóan hat viselőjére. A javaslat szerint felkeléskor és a házimunka során is viselni lehet a nadrágot, és mindössze 6,95 be került annak idején.

Fotó: Flickr
Fotó: Flickr

A Vita Master nálunk jóval később jelent meg, mint a lehetőségek országában, ennek ellenére boldog-boldogtalan rázatta magát rajta. A hájat a rázással eltüntető módszer a mai napig is hódít, csak most más néven árulják, és sokkal gyorsabban rezeg. A kis szerkezetre csak rá kellett állni, és a szalaggal rázatni a hájunkat, így alig fél óra alatt megvolt a napi testedzés.

7323761358 e9f7a439a7 z
flickr

A masszírozás elvén működő, 150 dolláros géppel a karoktól a hátig és a hasig lehetett masszíroztatni fájó és hájjal fedett testrészeket. A keményfa masszírozók segítségével mélyreható masszázst végezhettünk, hatékonyabbat, mintha masszőr segítségét kértük volna. Ennek a gépnek már jóval borsosabb volt az ára, mai árfolyamon kb. 890 dollár lenne, közel 200 ezer forint.

Fotó: Flickr
Fotó: Flickr

A gép nem csak a 70-es években hódított, már egy 1941-es felvételen is feltűnik egy hasonló, illetve a masszírozás elvén működő társa is. A szerkenytűknek egy bajuk van, nagyon sok helyet foglalnak, és viszonylag kevesen rendelkeznek akkora lakással, ahová ezek beférnének.

Egy krém, egy övecske, és azonnali hatás – az ígéretek szerint akár 10-15 centimétert is lefaraghattunk a hasunkból, ha az orvosok által kifejlesztett övet és a hozzá tartozó krémet használtuk. A férfiak és nők által egyaránt hordható öv mindössze 14,95 be került, krémmel együtt. Ez mai áron 245 dollár lenne, vagyis valamivel kevesebb mint 55 ezer forint.

A 90-es években hódítottak Magyarországon a Sender You szalonok, ahol az ember csak ráfeküdt a gépekre, és az mozgatta a lusta pácienst. A technológia már jóval korábban is létezett, ezen a fenti, 1966-os videón meg lehet csodálni, milyen, ha meg sem moccanunk, és egy gép dolgozik helyettünk.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek