Ragyogó bőr az újévre: BB krémek tesztje

A BB krémek Dél-Koreából származnak, a dupla B betűk a Blemish Balm rövidítéséből adódnak, de ezek a krémek a bőrhibák fedésénél sokkal többet tudnak. Általában fényvédőt, hidratálót, fehérítőt, ránctalanítót tartalmaznak, na és vitaminokat illetve antioxidánsokat. Mindenféle bőrre kaphatóak, a zsírostól a szárazig. Igazi nagyságuk abban rejlik, hogy valamelyest alkalmazkodnak a bőrszínhez (ezért van az, hogy az alapozóktól és színezett hidratálóktól eltérően ezek csak néhány árnyalatban elérhetőek). Egy rétegben nem fednek úgy mint egy alapozó, de több rétegben használva már ütősebb hatást lehet velük elérni.

A BB krémek távol keleti sikerén felbuzdulva a nyugati kozmetikai cégek is elkészítették az európai arcbőrre adaptált változatokat. Bár a BB őrület nyáron tetőzött, most volt végre időnk rá, hogy leteszteljük az olcsót és a drágát, a márkásat és a noname-t egyaránt. Míg én hétről-hétre bedőlök a reklámoknak, és megveszek mindenféle legújabb dolgokat, kolléganőm a natúr irányzat híve.

Korrektoron kívül soha nem használtam alapozót és színezett hidratáló krémet sem. Na, nem azért, mert olyan tökéletes bőröm van, csak volt valami pszichikai gátja annak, hogy az egész arcomat bekenjen valamivel, amit mindent befog és álarcként fed. Úgy gondoltam, hogy a BB-krémekkel majd sikerül legyőzni ezt a hátrányomat.

Az eredmény: napi szinten biztosan nem használom majd, de azért sokkal bátrabb leszek, mint eddig. Igaz, a tesztidőszak alatt senki nem mondta, hogy " hé, hogy kivirultál, és milyen szép a bőrőd, csak úgy ragyogsz!", főleg, hogy egyik krém sem bírta ki a 8-9 órát. Másrészt hiába lehet puha az arcbőröm valamennyire, télen azért néha érdemes külön hidratáló krémet használni. Mert hiába olyan az első pár perc a krémek többségénél, mintha az ember beleborult volna a a zsíros serpenyőbe, a nagy hideggel önmagukban nem tudnak megbirkózni, ahogy a szeplők, aprócska kiütések többségével sem. De legalább a szem alatti karikáimat eltüntették annyira, hogy már csak csak biztos, ami biztos alapon használtam korrektort.

stockfresh 474784 facial-care---woman-cosmetics-treatment sizeM
J.m. Guyon

A Garnier BB Miracle Skin Perfector kréme valamikor tavasszal került a drogériákba, majd nyárra megkérkezett az olajmentes változat is. Az 50ml-es krém 2100 Ft körüli összegért kapható, és az ígéretek szerint ennyi mindent tesz a bőrrel:

"A Miracle Skin Perfector új generációs arcápoló: BB krém. 5 az 1-ben technológiájával a mindennapi arcápolási rutint egyesíti, csupán egyetlen lépésben. Újszerű összetétele egyesíti az arcápolást egy könnyed alapozó hatásával az azonnali tökéletes eredményért. Spórolj időt a BB-vel: egyetlen mozdulattal hidratáld, egységesítsd és tedd ragyogóvá bőrödet!"

Ezt a krémet használtam szinte egész nyáron bőrömre, mely ahogy öregszem egyre szárazabbá vált. A Garnierre jellemző egyenillatú krém könnyen eldolgozható, bár lehetne kissé hígabb, szépen fed, és nem válik olajossá a nap végére sem, viszont délutánra utána kellett kennem, ha azt akartam, hogy a bőröm egységes színű legyen. A "wow" élmény nem jött át, és mindössze 2 árnyalat létezik belőle. Talán a tavaszi reklámkapmánynak köszönhetően ezrek próbálták ki, a Krémmánia 440 felhasználó végminősítése alapján 3-ast adott neki. Kolléganőm, aki most találkozott először a kozmetikai ipar e legújabb innovációjával, csak annyit írt : "a Garnier termékének állaga nem volt az igazi, kicsit megrémültem, amikor kinyomtam a kezemre, de azért nincs vele különösebb baj."

A Nivea BB Créme 5in1 novemberben jelent meg nálunk. Az 50ml-es krém 2299 Ft-ért kapható.

Ajánlásuk szerint a Nivea BB krém "ideálisan kombinálja a gondoskodó, ápoló, szépítő és bőrjavító tulajdonságokat. Minden bőrtípust hidratál, véd, illetve kisimítja és elfedi az apró bőrhibákat a nem teljesen tökéletes területeken is. 5 az 1-ben multifunkciós krém: • egyenletessé teszi a bőr tónusát és elhalványítja a pórusokat • elfedi a bőrhibákat: a pattanásokat, a bőrpírt és a finom ráncokat • üde arcszínt kölcsönöz, erősíti a bőr természetes tónusát • könnyű és gyorsan felszívódó hidratálást tesz lehetővé • 10-es fényvédő faktorral véd a korai öregedés ellen."

A Nivea termékeit régen sokat használtam, mára a kapcsolatunk kicsit megkopott, és bár a régi barátság jegyében néha összekacsintunk, mégsem közeledünk egymáshoz. Ami pozitívumot erről a krémről el lehet mondani, az az illata. Az igazi, jól belénknevelt Nivea illat, kissé zsíros és sűrű krémmel. Nekem olyan, mintha egy bármilyen alap krémbe belenyomtak volna egy adag alapozót, aztán áttolták volna a marketingre, hogy na fiúk, lányok rakjátok össze a dolgokat. Sűrűsége miatt nehezen kenhető el, kipróbáltam hidratálóval alatta és nélküle egyaránt, mindenhogy gyengén fed, viszont gyorsan kopik. Talán a sűrűsége miatt, de nem is fed egyenletesen, itt-ott megmarad a krém, máshol nem.

Kolléganőmnek viszont tetszett a krém, bár a fedése nála sem volt tökéletes, de "az állaga és a megszokott Nivea illat kárpótol mindenért".

Balea Young Soft & Care (50 ml 899 Ft)

Jó, csaltunk, ez nem is igazi BB krém, de kíváncsiak voltunk, hogyan állja meg a helyét a mezőnyben a legolcsóbb termék.

A DM saját márkása, melyet ráadásul a fiatalabb korosztálynak gyártanak, egy színezett hidratáló arckrém natúr árnyalatban, vitaminokkal, ásványi pigmentekkel és UV-védelemmel minden bőrtípusra. 24 órás hidratálás. E- vitaminnal és B5 provitaminnal. Kiwi illattal.

Különlegességét talán a kis csillámok adják, amiket egyébként nem tüntettek fel a csomagoláson, így kissé távolságtartóan kezeltem a krémet: 18 évesen lehet, hogy jól áll a csillogás, de ha az ember majdnem kétszer annyi, akkor már annyira nem menő. A krém könnyen oszlik el, és itt véget is érnek a jó tulajdonságai: alig fed, és a kollégáim még a csillámos rásegítéssel sem vették észre, hogy kivirultam volna. Jó, még egy pozitívum, hogy legalább nem szárítja (!) a bőrt, mint tette azt a majdnem tízszer annyiba kerülő másik versenyző. Cserébe gyorsan kopik, de ezt nem nagyon lehet észrevenni, mivel amúgy is alig fed, ugye. Azoknak lehet jó, akiknek nincs is szükségük krémre, mert photoshopolt arccal léteznek valahol a világban, viszont rengeteg pénzük van, amit el kell költeniük valamire. Bármire. Mi irigyeljük őket.

Jöjjenek hát a nagyágyuk, az eredeti Dél-Koreai cuccok, melyekből mintát rendeltünk. Ebből következően nem tesztelhettük hónapokig, így az nem derült ki, hogy valóban tényleg elhalványodtak-e a ráncaink és a pigmentfoltjaink.

stockfresh 233969 beauty-portrait sizeM
Yuganov Konstantin

Suiskin őssejt-stimuláló, revitalizáló BB krém (50 ml 5456 Ft)

A Suiskin őssejtes krémét próbáltuk ki. A finom bőrű kolléganő szerint fél méterről nézve igazi porcelánbaba bőröm lett tőle, akárcsak a skin79 két termékétől, bár a tesztszeplőm mindig látszott. Főként ezeknél a termékeknél vártam, hogy a munkatársak majd elhalmoznak bókokkal, de ez elmaradt.

Ha a porcelánbőrt úgy definiáljuk, minha egy kezdő képszerkesztő ment volna át az arcomon a megfelelő retusprogrammal, akkor tényleg ez történt. A gyerekem konkrétan röhögőgörcsöt kapott, szerencsére az enyhén zsíros krém 10 perc alatt valamivel vállalhatóbb lett, a maszkszerű hatás elmúlt. Bár korrektor kellett a szemem alá, az arcbőröm egyenletes lett, és a nap végén sem feszült. Az érett és száraz bőrre ajánlott alapozó fölé nem árt a púder - már aki elviseli magán.

Blemish Recover Balm by Brtc (40gramm 7180 Ft)

A krém csökkenti a faggyútermelést és azonnal megnyugtatja a problémás bőrt, élénk, életteli árnyalatot ad a bőrnek természetes fedéssel. Különösen a zsíros arcbőr kialakulását szünteti meg, meggátolja az aknéhoz vezető problémák kialakulását.

Ahhoz képest, hogy fiatalok problémáira kínál megoldást, egyáltalán nem olcsó. Szerencsére nekünk pattanásunk már nem sok van, de a krém rendkívül világos, ami persze jól jött fehér bőrű kolléganőmnek. Az jobban zavart, hogy nagyon erős illata van, amit nehéz elviselni, ráadásul még igazán jól sem fed. A Krémmánia minősítőinek sem jött be, sokan arra panaszkodtak, hogy több pattanásuk lett tőle mint korábban.

Az illaton nem csak én akadtam ki, kolléganőm a következőket írta a krémről: "a BRTC mintái közül a Blemish Recover Balm szaga olyan erős volt, hogy azonnal le kellett mosnom. Mert az oké, hogy az arclemosónak vagy maszknak ilyen szaga van, de emberek közé azért nem mentem volna."

Super BB Cream - Skin79 (50ml 5470 Ft)

A krém az ígéretek szerint egyszerűen minden problémát megold.

A SKIN79 Super Plus BB Cream Triple Functions azonnal felszívódik a bőrbe, hidratálja, egészséges megjelenésűvé teszi, friss és természetes színhatású. A hozzáadott fényvédő krém SPF25-ös védelmet ad az UV sugarak ellen, miközben világosítja a bőrt, csökkenti a ráncokat és szabályozza a faggyútermelést. Egy megoldás sok problémára.

Sajnos nekünk ezek a jó hatások nem jelentkeztek, nekem nagyon szárította a bőröm, nehezen tudtam elkenni, és a nap végére már erősen amortizálódott, illetve bizonyos területeket egyenletlenül fedett be.

Továbbra sem értem mi a különbség egy színezett nappali hidratáló és a BB krémek közt, azon túl, hogy az ár/érték arányon még volna mit javítani. Nem vettem észre semmilyen drasztikus változást az arcomon, sőt kollégáim sem sikoltottak fel, hogy mennyivel ragyogóbb a bőrőm, vagy hogy kezdenek halványulni a ráncaim. Ha azonban a BB krémek közül megtaláljuk a megfelelőt, akkor elmondhatjuk: van egy színezett hidratálónk, amit sokkal menőbben hívnak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra