"A nőknek egy domináló típusú férfiképre van szükségük"

Benedek Bence 2011 elején indította el LifeTIlt című blogját, ami életmód-változtatási tanácsokat sajátosan szókimondó stílusban tálalt. Az agresszív hangvételű, a nőket keményen sorozó ismeretlennek hamar híre ment, a Facebookon boldog-boldogtalan osztotta, a kommentekben pedig hol istenítették, hol keményen lehúzták. Amit a 29 éves srác csinál, úgy tűnik, hiányzott a fogyókúrás palettáról, mert alig 2 év alatt saját oldala lett, ebből él, és brandet épít. Pedig nem bánik kesztyűs kézzel a nőkkel.

dietc
lifetilt.hu

Dívány: Ez a specialitásod? Osztod az észt, bicskanyitogató stílusban?

Benedek Bence, LifeTilt.hu: Persze. Belőlem ez jön.

És ez kell a nőknek?

Igen. Nem tudom, hogy hogyan fogod magad érezni a program alatt, nem is érdekel, hogy jól érezd magad, de ha ez kell hozzá, hogy végigcsináld a diétát és utána viszont tényleg jól érezd magad, akkor ezt kell csinálni. Plusz a nőknek erre van szükségük: egy domináló tipusú férfiképre.

Miből gondolod, hogy erre van szükségük?

Mert ismerem a nőket. 29 éves vagyok, ez alatt az idő alatt volt jó pár nővel tapasztalatom a privát életben is, és több mint 200 nővel foglalkoztam a program során. Nem egyetlen találkozás alapján mondom ezt, megismertem a gondjaikat.

És egyikük se mondja néha, hogy "anyád!!"?

Nem, miért mondanák? Aki az oldal olvasása után felkeres, az azért keres meg, mert erre van szüksége.

Nem lehet, hogy ez mégiscsak arról szól, hogy neked vannak problémáid a nőkkel?

De, igen, vannak. Engem szétcincált egy nő.

...és azóta is ezt vetíted ki az összes többire...

Sok mindent bele lehet magyarázni. Csernus írt egy könyvet a nőkről, párkapcsolati órákat és szemináriumokat tartott, aztán a felesége megcsalta éveken keresztül, és most egyedül van. Én nagyon stabil vagyok, nehezen lehet kizökkenteni bármiből is. Ha kötődöm egy nőhöz érzelmileg, az meg tud zavarni, de nem arról van szó, hogy megbántott egy nő, és akkor a kurva anyját az összes többinek, abszolút nem. Nem is arról szól ez, hogy “istenem, ti nők, mennyire ostobák vagytok!”, hanem arról, hogy nőnek lenni, nőként bizonyos szituációkat megélni nem könnyű. Az érzelmi alapú működés miatt az életet nem mindig látjátok reálisan, és a kitartással is problémák vannak, ha diétáról van szó. Én azt írom le, hogy tudom milyenek vagytok, és hogy mit kéne csinálnotok.

És ez a megoldás? Ha lefogysz, megvan a pasi?

Nem a pasi van meg, hanem az az élet, hogy ha belenézel a tükörbe, akkor elégedett vagy. Megéled a nőiességedet, meglesz a kisugárzásod, amitől nem csak a jó pasikat fogod bevonzani, hanem az élet minden területén sikeresebb leszel. Nem a fogyásról beszélek. Van egy csomó nő, aki 10-12 kiló felesleggel él, mégis úgy tud felöltözni, hogy ez nem is látszik rajtuk, jól néznek ki – de ők tudják, hogy ez nem az igazi. Ez olyan, mintha volna egy sebed, amit leragasztasz sebtapasszal: senki nem tudja, hogy ott van valami, de te tudod. Így emészti fel a nőket a túlsúly a mindennapokban. De ha nincs mit elrejteni, akkor be fog vonzani minőségi férfiakat is.

Miért gondolod, hogy attól minőségi egy férfi, hogy jó nőkkel áll szóba?

Nem attól minőségi, hanem attól, hogy egzisztenciálisan eljutott valahová. Nem attól férfi a férfi, hogy jól néz ki, hanem mert akar valamit az élettől, belemegy szituációkba, képvisel valamit. Ha egy nő nem tudja magából kihozni a maximumot, ha leértékeli magát, akkor olyan férfiakkal fog találkozni, akik arcoskodnak, kamuznak, folyamatosan olyan életet hazudnak maguknak, amit nem élnek, perspektívátlanok, nem akarnak fejlődni. Ez okozza azt, hogy a nő egy idő után nem fogja tisztelni a férfit. Ne a fogyás legyen a lényeg, hanem, hogy a nő olyan dolgokat kapjon meg, amikre vágyik. Ez a LifTilt lényege, nem a fogyás.

Hogy vannak azok a nők, akiket lefogyasztottál? Megélik ezt, vagy még mindig kövérnek érzik magukat?

Van, aki elhagyta a többéves kapcsolatát, van, akinek rendbejött a kapcsolata, de van, aki benne maradt abban az állapotban, ahol előtte volt. Ha a fejben nem változik meg a dolog, akkor semmit nem ér a kúra. Emberek közt is vannak minőségi különbségek. Akiben benne van a potenciál, abból kihozom, de akiben nincs, az hiába fogy le, nem tud vele mit kezdeni. Az különbözteti meg őket egymástól, hogy hogyan tud élni a lehetőséggel, amit kap.

Volt már olyan, hogy pszichológust javasoltál valakinek?

Azt szoktam mondani, hogy ha valaki elkezd velem dolgozni, annak én csak egy selejtező vagyok. Nem akarok életeket megmenteni, sem erőm, sem energiám nincs hozzá. Akin lehet segíteni, azon segítek, akiben megvan a plusz, az továbblép. Nem lehet mindig mankókat adni, egy idő után fel kell fogni, hogy az ember a saját képességeire van utalva.

Mitől más ez a diéta mint a többi? Nekem úgy tűnik, ez egy sima kalóriaszámlálós diéta..

diet300
lifetilt.hu

Abszolút nem erről van szó. Van az a bizonyos fehérje-szénhidrát-zsír arány, amit megfelelően kombinálva egészséges leszel. 3 szelet csoki is 100 kalória, 10 dkg csirkemell is annyi, mégis, micsoda különbség van a kettő közt! Annál egészségesebb egy étel, minél több fehérje van benne, és, hogy megfelelő a zsíraránya. Csak jó minőségű kajákat ajánlok, melyek megfelelően vannak összetéve. Nem csak a kalóriaszámlálásról van szó.

Miért gondolod, hogy értesz hozzá, hisz sosem tanultad?

Tegyük fel, felfedezed magadban, hogy tudsz táncolni. Ha aztán nem jársz a Táncművészetire, akkor nem táncolhatsz? Én ennek az egésznek nagyon utánanéztem, mielőtt megírtam volna. 21 évesen kezdtem el kondizni, és találkoztam egy nagyon jó szakemberrel, aki minden tanfolyamot elvégzett, és átadta a tudását nekem. Plusz kiolvastam egy csomó irodalmat a témában, szóval nem arról van szó, hogy valami egyéni intuíció alapján cselekszem. Ott vannak a referenciák, most fut a “Mi lett velük?” sorozatom, ahol senki nem hízott vissza, sőt volt aki tovább fogyott azóta.

Az egész nem arról szól, hogy jó csajokat gyűjtesz magad köré?

Dehogynem. De enélkül is rengeteg jó nő van körülöttem, akiket meghúzhatok. Adok egy férfiképet, alternatívát nyújtok, és ez a nőknek nagyon imponál. A blogom, az írásaim sokaknál kicsapták a biztosítékot. Nem véletlenül. Ez tiszta provokáció volt, a botránykeltések, meg a többi.  A negatív dühből építkezem.

Miért kezdtél el arról blogolni, hogy fasza gyerek vagy és tudod a titkát annak, hogy mitől lesznek a csajok-pasik soványak?

Erre talán azt tudnám mondani, hogy olyan az egész, mintha elkezdenél otthon rajzolni. Aztán rájössz, hogy ez többeknek tetszik, és elkezded tanítani őket. Ha van affinitásuk, akkor ők folytatják a rajzolást, és egyre több tanítványod lesz.

Jól lehet ebből élni?

Kezdetben nem kerestem vele semmit. Most már sokat. Július óta ebből élek, így ilyen szinten a program a pénzről szól. Kiraktam a programot a nyáron,hogy várom a jelentkezőket. Annyian jelentkeztek, hogy csak néztem. Bejelentkeznek a programba, én pedig foglalkozom velük.

Ergo személyi edző vagy?

Nem. Gyűlölném magam, ha csak az lennék. Nekem ez a titulus nem jó.

Akkor miként definiálod magad?

Én vagyok a LifeTilt tulajdonosa, azaz sok dolgot csinálok egyszemélyben. Személyi edzést, fehérjéket árulok,  étel házhozszállítást, és lesz egy ruházati vonal is. Ezek az alapok, ma már mindegyiknek az élén van egy vezető. Brandet építünk. A dolog úgy működik, hogy amit a programosokon kerestem, azt berakom a fehérje gyártásba. Amit a fehérjén, azt a házhozszállításba, és elindítunk egy ruházati vonalat is, melyet Tamara Barnoff fog tervezni.

És a te fehérjéd mitől lesz más mint a többi a piacon?

Miért van iPhone-od? Én egy brandet építek, a cél, hogy olyan legyen, amihez jó legyen tartozni. A legjobb minőségű dolgot fogom adni a legjobban tálalva, hogy egy fancy dolog legyen a LifeTilt. Plusz a diétáim és az edzéseim hatásosak, miért ne vennék meg?

Szakemberek támadtak téged?

Iszonyatosan gyűlöl a szakma. Nem tudok olyan termet mondani, ahová ha lemegyek, ne azt mondanák, hogy mit keres itt ez a hülyegyerek. Érjék el csak a tizedét annak, amit én elértem, vagy mozgassanak meg annyi embert mint én, és akkor beszélgethetünk. De a “szakma” 95 százaléka még ennyit sem ért el.

Mennyire fogsz Schobert Norbertté válni?

Semennyire. Norbi olyan mint az MSZP. Iszonyatosan nagy, mindenhol ott van, beágyazott a társadalomba, de ahogy az MSZP is meghalt, úgy a Norbi is. Neki vége van. Amit ő csinál, az nem egészséges életmód, erre egyre többen fognak rájönni. Most Norbi az első, de öt év alatt meg fogom előzni őt. Ha megvan bennem az a tehetség, az a plusz, ami kell, akkor el fogom érni a céljaimat.

A guruságod mennyire hiteles, ha közben dohányzol és iszol?

Ettől a diétám nem lesz gyengébb, és rólam mindenki tudja ezt. Nem alakoskodom. Mindent úgy csinálok, ahogy csinálom, és van mögöttem egy rendszer, ami kell a nőknek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek