no

Ezekre az appokra gerjedtünk idén

A Mashable összegyűjtötte 2012 legjobb appjait, melyek nélkül ugyan lehet élni,de meg tudják könnyíteni az életet, ráadásul ingyenesek. Hogy ne érjen minket az a vád, hogy csak az Apple tulajdonosoknak kedvezünk, azt is megnéztük, mit kedveltek idén az Androidosok.

1. Pocket

A program mindössze annyit csinál, hogy összegyűjti azokat a cikkeket, videókat vagy akár recepteket, amelyeket akkor épp nincs időnk megnézni, hogy később meg lehessen nézni, ha már van rá idő. A program szinkronizál a számítógépünkkel vagy a tablettel, kommunikál a zseniális Evernote-tal, ráadásul ingyenes is.

2. 1Password

Ha problémát jelent megjegyezni a jelszavait, akkor jó választás az 1Password. A program összegyűjti a jelszavait, sőt generál is olyanokat, melyeket szinte lehetetlen feltörni. Ez az app ugyan 8 dollárba kerül, de rendkívül praktikus.

1pass

3. Letterpress

A játékot azok fogják élvezni, akik beszélnek angolul, és élvezik a logikai játékokat. Az egymás ellen játszható ingyenes alkalmazásban 25 betűt kapunk, melyből szavakat kell formálni. Ez még nem lenne nehéz, ha nem volna egy ellenfél, aki meg akarja szerezni a betűinket, és vele a pontjainkat is.

4. Goodnight Moon

Az 1947-ben megjelent klasszikus mesekönyvben, egy kisnyuszi lefekvéshez készülődik, és közben számba veszi, mi minden van a szobájában.A 3 dolláros alkalmazásban a mese interaktívvá válik, és nyugtató zene is szól az álmosító szöveg mellé.

5. Google Maps

Nincs mit ragozni rajta, az Apple saját térképalkalmazásának csúfos bukása után a Google visszatért az iOS-ra. Nem csak autósok vehetik hasznát, a BKV járatokat is kijelző programmal nehéz eltévedni – bár nekem már sikerült.

6. YouTube

Annak ellenére, hogy mindig is volt YouTube alkalmazás az iPhone-okra, a cég szeptemberben a maga által tervezett programot dobta piacra. Az ingyenes alkalmazással a keresés és a zenék leválogatása jobb lett, és az egészet újratervezték.

Az androidot használók szeretnek játszani, legalábbis a legtöbben az Ingress programra csaptak le. Az iphone-osok csak irigykedhetnek, ugyanis a játék kizárólag androidos alkalmazásokon érhető el. A jelenlegi, béta verzió ingyenes, és egy alternatív valóságba lehet kerülni általa. A cél az emberiség tudatának irányítása. A telefon GPS-ét használó programban a valós tereken lehet energiapontokat gyűjteni, tehát a Deákon vagy a könyvtárban lehet sétálni, ahhoz, hogy növeljük a pontszámunkat.

7. Snapseed

Az általunk is kedvelt alkalmazás egy képszerkesztő program, ami megkapta a legjobb mobilos alkalmazás díját is. A rendkívül könnyen kezelhető, ráadásul ingyenes alkalmazás többbet tud mint az Instagram, de az abban lévő sablonok is elérhetőek. A program magyarul ugyan nem beszél, de itt egy jó kis használati utasítás magyarul.

8. Flipboard

Ha híréhségben szenvednek, de nincs kedvük végigkattintgatni az újságokat, akkor a Flipboard a megoldás. A 2010-ben megjelent programot milliók töltötték le, most végre Androidon is megjelent.

A gyönyörű felületű hírolvasó segítségével folyamatosan követhetjük a bennünket érdeklő híreket kategóriákba sorolva. Az elrendezés állítható, nézhetjük teljes képernyőn és listába rendezve a tartalmat. A program ráadásul ingyenes, csak arra kell vigyázni, hogy rá ne kapjon az ember.

flip

9. Instagram

100 millió ember nem tévedhet, vagy legalábbis képes vállalható képet készíteni a program segítségével. Visszatértek a művészfotók, tarol a '80-as évek színvilága, és persze megosztani és lájkolni is lehet, hogy fokozzuk az interaktivitást.

10. XBox SmartGlass

Az Xboxra rácsúszottaknak jöhet jól az alkalmazás merthogy segítségével másodlagos kijelzőként tudjuk használni a telefonunkat. A kezelőfelületet a telefonra téve teljesen a játékra tudunk koncentrálni.

flipb
Oszd meg másokkal is!
no
Mustra