Julia Roberts bioételekkel, Rihanna gyümölcsökkel indítja a reggelt

A sztárokról szinte mindent tudunk: hol készíttetik ruháikat, mekkora kő van az eljegyzési gyűrűjükben, mi lesz születendő gyermekeik neve, és azt is, hogy hol pihennek. De vajon ki tudja, hogyan és mit szeretnek reggelizni? A hírességek irigyelt külsejéhez nagyban hozzájárul az is, hogy kellőképpen odafigyelnek arra, mit és mikor esznek.

Julia Roberts és Christina Aguilera csak bio ételeket fogyasztanak: bio tej és tofu nélkül nem indulnak útnak reggel. Roberts emellett szívesen fogyaszt zabpelyhet, tojást és avokádót. A zab különösen hasznos, mivel a benne lévő rostok csökkentik a koleszterinszintet.

Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekben
Julia Roberts az Ízek, imák, szerelmekbenoutnow.ch

Alicia Silverstone és Drew Barrymore elkötelezett vegetáriánusok, így az állati eredetű ételeket kerülik, helyettük friss salátát esznek reggelire, sok-sok babbal, lencsével, borsóval és olajas magvakkal.

Jennifer Aniston a zóna diéta követője, így minden egyes étkezését előre eltervezi séfje segítségével. Szakított a klasszikus étrenddel, így gyakran levest, rizst vagy húst fogyaszt reggelire. Ha mégis a hagyományos reggelihez van kedve, akkor a fetasajtos tojásfehérje-omlettet választja néhány szelet avokádóval. Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa szerint Aniston hagyományos reggelije mérsékelt zsírtartalma folytán jó választás, az avokádó pedig értékes telítetlen zsírokban gazdag. Ahhoz, hogy tápanyag-összetétele valóban kiegyensúlyozott legyen, érdemes lenne egy-egy szelet teljes kiőrlésű pirítóst is elfogyasztani mellé. A csupán tojásfehérjéből készített omlett jó trükk lehet a koleszterinszegény diétát követők számára is.

A 24 éves barbadosi éneskesnő, Rihanna hihetetlenül válogatós, ha evésről van szó. Nem szereti a zöldségeket, ugyanakkor rajong a thai és nyugat-indiai konyháért: rengeteg gyümölcsöt és ásványvizet fogyaszt reggelire, hogy formában maradjon. Mihály Tekla szerint is nagyon fontos, hogy a reggelt kellő, de ne túlzott mennyiségű folyadékkal indítsuk. A gyümölcs és a folyadék azonban önmagában nem teljes értékű főétkezés, ám könnyen, például egy pohár zsírszegény joghurttal és egy adag teljes értékű gabonával készült gabonapehellyel kiegészítve azzá tehető.

Rihanna gyümölcstállal indítja a napot egy  New York-i étterem teraszán
Rihanna gyümölcstállal indítja a napot egy New York-i étterem teraszánJames Devaney

Vannak olyan hírességek is, akik kifejezetten kerülik a könnyű fogásokat reggelire: Catherine Zeta-Jones például baconos fehérkenyeret fogyaszt, arra hivatkozva, hogy két gyermeke úgy megdolgoztatja napközben, hogy pillanatok alatt elégeti a reggel bevitt kalóriákat.

Justin Bieber és Robert Pattinson húsrajongók: nem tudják elképzelni, hogy akár egy napot is eltöltsenek gyorséttermi ételek, hamburger, szénsavas üdítők nélkül, így ezekből gyakran jut a reggeliző asztalukra is. A dietetikus azonban óva int az efféle reggeliktől: ha fontos számunkra szívünk egészsége és ideális vonalaink megőrzése, ilyen típusú ételeket magas zsír- és sótartalmuk miatt csak alkalmanként fogyasszunk. Hamburger helyett például egy teljes kiőrlésű kenyérből, sovány sonkával, könnyű mozzarella sajttal, friss salátával készült szendvics nagyszerű és ízletes választás.

Mihály Tekla, a Nestlé dietetikusa elmondta: a kiegyensúlyozott reggelinek tartalmaznia kell teljes értékű gabonából készült terméket (pl. gabonapelyhet vagy pékárut), valamilyen teljes értékű fehérjeforrást (pl. tejet), nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, illetve valamilyen innivalót (pl. ásványvizet, 100%-os gyümölcslevet, teát).

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek