no

Így éli le életét a tudományosan megalapozott nő

A Buzzfeed összeszedte, hogyan is néz ki egy nő élete, ha hiszünk abban, hogy a kutatásoknak, felméréseknek mindig igazuk van. Mi is hozzápakoltuk az oldalunkon található eredményeket, és ezek alapján sorrendbe szedtük, mire is számíthatunk hatéves korunktól a 74. életévünkig. Bizony, az élet nem habostorta, de a végén legalább boldogok leszünk

6 éves kortól már szexuális tárgyak vagyunk

Egy felméréshez 6 és 9 éves lányoknak két babáról készült képet mutattak meg és megkérdezték tőlük, hogy melyikükkel tudnak jobban azonosulni. Az egyik baba egy visszafogott, konzervatív öltözéket viselt, a másik pedig egy szajhás szettet. A hatvan kislány 69 százaléka a szexisen felöltöztetett babát választotta, 72 százalékuk azt mondta, hogy ő sokkal népszerűbbnek tűnik, mint a hosszú ujjú pólót és zsebes farmert viselő társa.

16 és 30 között az inkontinencia miatt görcsölünk

Ezerkettő, 16 és 30 év közötti, gyermektelen nő vett részt egy felmérésben, amelyből kiderült, hogy több mint 12 százalékuknak voltak már vizelettartási problémái. Vagyis ugyanolyan valószínűséggel fordul elő az ilyen probléma azoknál, akik soha nem voltak terhesek, mint azoknál akik már szültek. A nők egyharmada emiatt megfelelő higiéniai termékeket is használt, és persze az inkontinencia a lelki állapotukra is hatással volt.

20 és 30 között szívesen öregítjük magunkat

Bármennyire meglepő, a húszas éveikben sok nő próbál úgy öltözködni, hogy idősebbnek tűnjön, mert szerintük segít a karrierépítésben. Utána persze változnak az igények. A brit felmérésben résztvevők közül sokan már a harmincas, míg mások csak a negyvenes éveikben kezdtek el egyre jobban figyelni arra, hogy olyan ruhákat vegyenek fel, amik révén talán fiatalabbnak látszanak. A legtöbben pedig csak a hetvenes éveikben járva öltözködnek a koruknak megfelelően. A legnagyobb öltözködési bakikról egyébként itt olvashat bővebben.

014

30 éve felett stílusválság és kiábrándultság vár ránk

Egy másik, öltözködéssel kapcsolatos felmérés szerint egyébként a nők már harminc felett stílusválsággal küzdenek, ugyanis az üzletek őket mintha kihagynák a számításból. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a középkorúaknak tulajdonított lelki válság már a harmadik X után is megkeserítheti az életünket. A 35 és 44 év közöttiek negyede érzi magát magányosnak, és panaszkodik magánéleti vagy munkahelyi problémáiról. Semmi baj, a szex állítólag jobb.

30 év felett vagyunk a legmagabiztosabbak

Már mi is írtunk arról a viszonylag friss felmérésről, amely szerint 28 évesen érezzük magunkat a legdögösebbnek, az önbecsülésünk pedig 32 évesen van a csúcson, valójában 30 felett kezdődik az élet. És hogy mennyire hihetünk ennek? Egy gyors szerkesztőségi körkérdés alapján itthon is nagyjából az a helyzet, mint Nagy-Britanniában. Igaz, van, akinél négy, van akinél csak egy évvel korábban állt be az áldásos helyzet.

40 felett újra menő a miniszoknya

A Debenhams áruházlánc felmérése szerint a korral bizony a szoknyahossz is változik: a nőknél negyven felett újra kitör a miniszoknyaláz, és rövidebb darabokat hordanak, mint harmincas éveik második felében. A felmérésben résztvevők válaszai alapján a húszas éveink elején mutatunk a legtöbbet a lábainkból, akkor a 23 centiméteres hossz a menő.

stockfresh 706233 black-skirt sizeM

40 évesen szülni életmentő lehet

Bár sok szempontból veszélyes lehet kitolni a gyerekvállalást, a kutatások szerint azon nőknél, akik 40 felett szültek, 44 százalékkal alacsonyabb volt az endometriális rák kialakulásának veszélye, mint azoknál, akik 25 éves koruk után már nem szültek több gyermeket. És ez nem minden, azoknál, akik 35 és 39 éves koruk között vállaltak gyermeket utoljára, 32 százalékkal, akik pedig 30 és 34 éves koruk között, 17 százalékkal volt alacsonyabb a veszélyeztetettség a fiatalon anyává lett nőkhöz képest.

40 évesen már rendszeresen járnunk kell mammográfiára

Megoszlanak a vélemények arról, hogy negyven- vagy ötvenéves kortól érdemes rendszeresen megvizsgáltatni a mellünket, két friss tanulmány szerint inkább az előbbi javasolt azoknál a nőknél, akiknél magasabb a mellrák kialakulásának veszélye. Az  Annals of Internal Medicine által közölt tanulmányok szerint azoknak a nőknek, akik az átlagnál kétszer veszélyeztetettebbek, kétévenként kell elmenni mammográfiára.

40 évesen a lányunkra cseréljük le a férjünket

Kutatók több millió telefonhívást és üzenetet vizsgáltak meg, és arra jöttek rá, hogy a korral a partnerünk helyett egyre fontosabb lesz számunkra a lányunk. 27 éves korunkig elvileg a férj, a pasi, a barát körül forog a világ, majd a negyvenes éveink környékén egyre szorosabb viszony alakul anya és lánya között, míg a férjnek be kell érnie a másodhegedűs szerepével. Az anya-lánya barátság hatvanéves korban tetőzik.

tk3s bm trish 01128682

Középkorúként kötelező a napi két pia

Ha középkorúként naponta megiszunk egy vagy két (inkább egy) italt, akkor idősebb korunkban sokkal egészségesebbek leszünk, mintha csak pár naponta fogyasztanánk alkoholt – állítják a tudósok. A mértékletesség persze nagyon fontos, havi két duhajkodás már jelentősen megnöveli az Alzheimer-kór kialakulásának veszélyét. Tegyük hozzá azt is, hogy a napi 30 perc séta sokkal többet segít, mint az alkohol.

74 évesen vagyunk a legboldogabbak

A kutatások szerint a nők tinédzserkoruktól a negyvenes éveikig egyre boldogabbnak érzik magukat, majd egy kis szünet következik és 46 éves kortól folytatódik tovább 74 éves korig, ekkor kell a legboldogabbnak lennünk, ha hallgatunk a tudósokra. Ahogy már korábban is írtuk, azért vannak csúszások, van, aki már harmincasként a kapuzárási pánikkal küzd, hogy ők mikor lesznek a legboldogabbak, arról sajnos nem szól a fáma.

Oszd meg másokkal is!
no
Mustra