Semmit nem érnek az anticellulitkrémek

Meggyőződésem, hogy tavasszal a cellulit elleni krémeket keverő gépeket magasabb fokozatra állítják, annak ellenére, hogy évről évre kiderül, ezek a krémet szinte semmit sem érnek. A nők mégis megveszik, a kozmetikumgyártók boldogok, és a kör a következő tavasszal kezdődik előről

Mióta szembesültem vele, hogy a negyvenpár kilós kolléganőmnek is van cellulitisze, aki pedig kórházi turbóitalokat ivott, hogy hízzon, és hogy a napi 2 spinningórát lenyomó barátnőm combja sem makulátlan, a vesztesek nyugalmával szemlélem a helyzetet. Persze, lehet papolni a sportról – amelynek egyébként számos jó hatása van –, meg az egészséges étkezésről (mantra: semmi cukor, semmi fehérliszt, óvakodj mindentől, ami jó), de a megoldás valahol Isten kezében van.

Ennek ellenére évente megjelennek írások a legjobb anticellulitszerekről, de ezek egyik fele szimpla PR-ciikk, a másik fele meg körkép arról, mi kapható. Az igazság azonban ennél is hervasztóbb.

A német fogyasztóvédelmi lap, a Stiftung Warentest 300 nőt kért meg, hogy 4 hétig kenegessék magukat a különféle csodaszerekkel, majd publikálta az eredményt.  A krémek nagy része a koffeinnel operált, de vannak, akik az algára vagy a paprikakivonatra esküsznek. Közös hatásuk, hogy vagy a vizet távolítják el a szövetek közül, vagy a véráramlást segítik elő.

A tesztben 300,35-60 éves nő vett részt.. A kencék mindegyikét 30 nő tesztelte, ők írták le szubjektív tapasztalataikat a készítményekről. Az egyik lábra a valódi terméket kapták, míg a másikra sima testápolót, a vizsgálat elején és végén lefotózták őket. A tesztben természetesen egy bőrgyógyász is részt vett, de ez nem változtatott a siralmas eredményen: legyen drága vagy olcsó, a krémek annyit – vagy annyit se – érnek, mint a placebo termék.

Christian Dior Plasitcity Gel Lipo-correctour Anti Cellulite 200 ml, 10-12.000 Ft

Az ígéret szerint „már négy hét alatt látható hatást lehet vele elérni, és jelentősen javul a narancsbőr”, a nők azonban nem ezt tapasztalták. A hatásosságra mindössze 1,8 pontot adtak, a felkenés utáni érzésre pedig 1,7-et.

Loreal Paris Perfect Slim Pro narancsbőr ellen 150ml, 5830 Ft

A német piacon 15 euróért kapható termék itthon nem olcsó, sőt a felső-közép kategóriába került. A 14 nap alatt csodás változásokkal kecsegtető golyós masszírozóval ellátott termék azonban ennek ellenére sem tudta beváltani, amit ígért, mindannyiunk legnagyobb sajnálatára. A nők nagy része a masszírozófejre panaszkodott a legtöbbet, ezzel 1,9/1,9 pontot kapott.

Tavaly debütált a Nivea csodaszere, a Nivea – Good bye cellulite 200ml, 2850 Ft

Az L-carnitinnel megspékelt termék nagyon jó marketingeseket használ: „Bizonyított eredmény: 2 hét után a bőr felszíne láthatóan tónusosabb és simább lesz. 4 hét után a mélyebb cellulit jelei is láthatóan csökkennek”. Ha ez nem lenne elég, azt is ígérik, hogy masszírozni sem kell magunkat a látható hatáshoz, így is működik a termék. Ez már maga a mennyország, gondolnánk, ha a tesztelők szerint hatásos lenne a termék, ám mindössze 1,7 pontot kapott. Sokak szerint ráadásul büdös, mások arra panaszkodtak, hogy nehezen szívódik fel.

DM – Balea Cellulit gél-krém 200 ml, 999 Ft

„Látható változás, már egy hónap után jelentősen javul a bőr állapota" – ígéri a felirat. Az in vitro tesztek biztos beváltak, a nők viszont 1,6/1,9 pontot adtak a krémzselének.

Frei Cellulite masszázsolaj 100 ml, 3000 Ft

„Láthatóan feszesebb bőr és kötőszövet, már rövid idő alatt is" – ígérték a használónak, ám a tesztelők nem voltak sokkal elégedettebbek mint a többi termékkel. Azt többen hangsúlyozták, hogy ezt legalább könnyen lehetett felkenni, és gyorsan felszívódott, ezért 2,4/1,9 pontra értékelték a krémet.

Florena Cellulitisz krémgél 200 ml, 2000 Ft körül

„A narancsbőr látható tünetei négy hét alatt csökkennek" – mondja a termék gyártója, a nők azonban nem így látták. 1,7/1,8 pontjával pontosan ugyanott van, mint a Dior kence. Legalább azzal vigasztalhatja magát a vásárló, hogy ez jóval olcsóbb volt.

Garnier golyós masszírozó kezelés problémás területekre 125 ml, 1820 Ft

A Garnier nem kispályázik, már 8 nap alatt látható változást ígér. A boldog tesztelők sajna nem így látták. A golyós adagolóból a termék egy része ráadásul kifolyt, ettől egy csomó anyag pocsékba ment. A nyaralás előtt használandó krém ráadásul ragadt is, így mindössze 1,8 pontot kapott mind a hatásosságra, mind a használatra.

Ha mindenképp tenni akar valamit a tornán kívül, akkor kávézaccot keverjen el olivaolajjal, és azzal masszírozza át a testét. Ez is lesz legalább olyan hatékony, mint a többi krém, és tuti olcsóbb.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek