Bizarr zselé a combjaim között

Három centi már lement mindkét combomról, cserébe álltam, hogy leordítsák a fejemet, és bizarr zselék csorogjanak a combjaim közé. Zsírbontókaland, második felvonás.

Jó néhány hete elkezdtem járni egy kezelésre, amelyről azt ígérték, úgy olvasztja majd rólam a télhájat, hogy csak na. A dolgom csak annyi volt, hogy igyak rendesen (napi legalább két és fél liter vizet), hát vedeltem, mint a parancsolat.

Amit eddig fel tudok mutatni, az összesen három centi mínusz mindkét combomból, ami, lássuk be, nem az az elképesztő fogyás, de persze kitartok, és közben testmozgok is: amikor csak tehetem (= ha nincs nagyon hideg és/vagy szélvihar), biciklivel járok dolgozni. Ez azonban nem befolyásolja a mérési hatékonyságot, mert közvetlenül a kezelés előtt és után mérek. Kilókban a különbség alig érzékelhető, ami kicsit letör, de azzal próbálom nyugtatni magam, hogy a napi szintű sportolással együtt jár a megnövekedett étvágy, és ez ellen nem tudok mit tenni. A bőröm viszont, ha csak egy kicsit is, de tetszetősebb, simább lett.

Kaptam a pofámra

A lelkesedésemet kissé megcsappantotta, amikor másfél héttel az első kezelés (egy keddi nap) után, pénteken bementem a kozmetikába, ahol az éppen műszakban lévő kisasszony elég csúnyán leszedte a fejem, hogy mit is csinálok ott. Hiába mondtam, hogy időpontom van, közölte, hogy az tegnapra volt (csütörtök), holott nem véletlenül sikerült megjegyeznem az "egy kedd, négy péntek"-formulát. Azért is letoltak, mert nem volt megadva a telefonszámom (pedig de), hogy elérjenek, megyek-e. Végül pedig a mestervágás: miért nem telefonáltam én magam? Hát, mert nem volt rá okom.

Mindegy, kerestek nekem új időpontot, úgyhogy három héttel később már mehettem is egy újabb kezelésre. Igen, tényleg három hetet vártam. Viszont a kedves lányhoz kerültem, aki utólag is elnézést kért kolléganője miatt. Aztán már kente is rám azt a hideg, olvadófélben lévő kocsonyára emlékeztető trutyit, ami arra szolgál, hogy a kezelendő felületen jól csússzon az a stempliszerű izé, ami a zsírbontásra hivatott. Tipp: ilyen alkalmakra ne feltétlenül a legszebb bugyijukat vegyék fel. (Nem, nem az igénytelenségre buzdítunk most, de minél nagyobb a felület, annál valószínűbb, hogy beleszivárog a zselé, ami elég kellemetlen.) Kaptam koffeines trutyit is, ami elvileg fokozza a folyamatot, és van fahéjas is, csak az épp nem javallott mindenkinek, mert bedurranhatnak tőle a kis erek – térképbőrűeknek felejtős.

Többé-kevésbé megéri

Kedveslány azt mondta, nekik megéri ez a kuponozós megoldás, mert bár sokkal olcsóbban adnak mindent, anyagilag így is jól jönnek ki a dologból. Ráadásul aki egyszer bement hozzájuk, az legközelebb is az ő kozmetikájukat választja, ami nagy előny egy lakótelep szélén, ahol minden házra jut legalább egy-két hasonló üzlet. Érdekességképp: a közelben van egy bringásbolt is, ahol viszont arról számolt be a tulaj, hogy kizárólag a reklámérték miatt éri meg kuponozni, nekik legalábbis másért nem. Ők generálszervizt hirdettek meg fillérekért, és remélik, hogy a környék népe odaszokik. Úgy legyen.

Oszd meg másokkal is!
Mustra