Desszertek 100 kalória alatt

Tavasz van, ismét fogyókúra szezon. A diéta azonban nem jelenti azt, hogy minden jóról le kell mondani. Íme néhány édes és sós finomság száz kalória* alatt.

Joghurtos jégkrémdesszert

stockfresh 1035041 ice-cream-with-mint sizeM

Első helyen naná, hogy a fagyi. A joghurtos fagyiban az a jó, hogy nincs víz íze, mint a víz alapú gyümölcsjégkrémeknek, és mégis kalóriaszegény. Ráadásul házilag is könnyen elkészíthető. A net tele van receptekkel, én ezt az epreset néztem ki, igaz 105 kalóriásnak mond egy adagot.

Mandula

Az olajos magvak nagyon egészségesek, de meglehetősen magas a kalóriatartalmuk. Mandulából 10-12 szemet lehet enni, ha 100 kcal alatt szeretnénk maradni.

Sült alma

Télen amikor valami jó meleg édességre vágyik az ember fantasztikus desszert lehet ez az alma. Egyszerűen csak be kell tenni a sütőbe. Ez a recept édesítőszerrel és fahéjjal javasolja, én inkább édesítő nélkül szeretem, de persze akkor a legjobb, amikor az embernek nem kell fogyókúráznia és így készítheti el.

stockfresh 1490316 baked-apples sizeM

Joghurtos smoothie erdei gyümölccsel

Egy fél pohár sovány joghurt, fél deci tej és egy adag fagyasztott erdei gyümölcs a turmixgépbe és máris kész. Természetesen mindenféle gyümölccsel is lehet készíteni, sőt tejtermék nélkül, szimplán a gyümölcsöt is pépesíthetjük. Ha nincs benne banán, akkor egy nagy pohárral ihatunk belőle, ha van, akkor egy kicsivel.

Zabpehely

Az egyik kedvencem. Egy kis tálkába 3-4 evőkanál pehely, fahéj, sovány tej, friss almadarabkák, néhány szem mazsola. Az egész menjen a mikróba egy percre. Nagyon finom, télen különösen.

stockfresh 1464590 porridge-with-dried-cherries sizeM

Reszelt alma dióval

Egy közepes almát lereszelünk, hozzáadunk két teáskanál darált diót. Nagyon jó kis édesség, csak hamar elfogy.

Pattogatott kukorica

Az a jó benne, hogy még ha egy vödörrel rágcsál is el belőle valaki (sajnos a vajas változat már nem annyira kalóriaszegény), akkor sem éri el a limitet. Válasszuk ki az otthon mikrózható fajták közül a natúr sósat, és bátran együnk belőle sokat. Mivel a rosttartalma is magas, még azelőtt jóllakhatunk vele, mielőtt a fogyasztásunk elérné a 100 kalóriát. A popcorn imádóinak javaslom, hogy ha fogyni szeretnének, ne hagyják ki ezt a pattogatott kukorica diétát.

stockfresh 836102 woman-teenager-watch-television-eat-popcorn si

Sajtos kétszersült

Egy kistányéron tegyünk be egy darabka sovány sajtot a mikróba, 15 másodpercre. Ezalatt úgy fog elolvadni, hogy nem ragad a tányérra, és szinte egyben fel lehet szedni. Tegyük rá egy fél kétszersültre, isteni. Körülbelül kettő teszi ki a 100 kalóriát, de persze a sajt és a kétszersült típusán múlik minden. A Wasa kétszersült például szerintem a legfinomabb, de kétszer annyi kalória van benne, mint egy Abonett szeletben.

Cottage Cheese

Az én kedvencemet a Lidl-ben lehet kapni, 20 dekás kiszerelésben, és van light változata is. Fél dobozzal megehetünk belőle, és akkor a legjobb, ha zöldfűszerekkel, snidlinggel, vagy fokhagymával ízesítjük. Vagy elkészítjük kőrözöttnek. Ha megelégszünk negyed dobozzal, akkor kétszersült is jár hozzá.

Grissini rudak

Fajtától függően körülbelül ötöt lehet megenni belőlük. Igyekezzünk teljes kiőrlésű fajtát választani, és figyeljünk oda, mert ez tipikusan az a csemege, amit nehéz öt darab után abbahagyni.

Zöldség vagy gyümölcsszeletek mártogatva

Két evőkanál humusz, vagy két teáskanál mogyoróvaj amibe mártogathatunk, és hogy mit? Négy vékony sárgarépát, szárzellert, vagy karalábét. A mogyoróvajhoz az alma, vagy a kemény húsú körte is illik.

Héjában sült krumpli

stockfresh 260735 baked-potato sizeM

Egy közepes krumplit puhára sütünk a sütőben, félbevágjuk, és két-három evőkanál fűszeres joghurttal leöntjük. Sajnos, amennyiben a másik félnek sem bírunk ellenállni, akkor valószínűleg egy kicsit átlépjük a 100 kalóriás határt.

(* Kalória alatt kcal-t azaz kilókalóriát értünk.)

Oszd meg másokkal is!
Mustra