Kemény a műkörmös nők élete, de meg lehet szokni

Sosem volt hosszú körmöm, műkörmöm se, nem is vágytam rá, de kipróbáltam, milyen a műkörmös nők élete: az első nap maga volt a pokol, de aztán annyira belejöttem a hosszú körmös életbe, hogy le se szedettem a porcelánt az ujjaim végéről a teszthét után.

Oké, bizonyos körökben biztos kínos, de még sose voltam manikűrösnél: tehát az első meglepetés akkor ért, amikor a szakember megreszelte kicsit a körmeim felületét. Rövidre vágott körmeimre ezek után valami oltári büdös folyadékkal kevert porból húzott fel porcelán műkörmöket. Fél centiseket.

A fél centi is elég

Én ugyan egy centis körmöket kértem, sőt, akár egy extrahosszú hegyes borzalomban is benne lettem volna, de a szakember nem hagyta magát átverni: egy centis körmöt sose szokna meg az, aki tövig vágottal érkezik, elég lesz nekem a fél centi, azzal is szenvedek majd kicsit, de legalább nem azt írom a 7 napos próba után, hogy a műköröm az ördögtől való, és nyomorékká tett.

Az egy órás procedúra végén átlátszó, fél centis, műanyagszerű műkörmökkel távoztam, és eleinte csak próbáltam megszokni a látványt. Lehetetlen vállalkozásnak tűnt bármit elővenni a táskámból, vagy bekapcsolni egy fényképezőgépet. Az első pár órában nem mertem megfogni semmit, az apró kihullott a kezemből, a körömágyaim sajogtak, a körmöm húzódott – a szakember szerint ez természetes érzés az első műkörmöknél, és nem halálos kimenetelű, tehát hamar elmúlik.

Épül a műkörörm...
Épül a műkörörm...

Az első nap nagyon szar

Míg vártam, hogy múljon, próbáltam normálisan viselkedni, de kézmosás után nem tudtam papírt tépni, gépelésnél folyton elütöttem, sőt, a süllyesztett, lapos gombbal ellátott számítógépet csak tollal tudom bekapcsolni – viszont a tollat is nehéz volt felvenni az asztalról. Mindegy, menni fog ez, gondoltam, ha másnak nem törik le a műkörme, hát nekem se fog. Közben kiderült, hogy kollégáim nagy részének volt már valaha műkörme: vagy, mert jó haver a műkörmös, vagy, mert a kóros körömrágástól akartak így megszabadulni, mindenesetre csak nekem volt ennyire idegen a téma. És nekem is egyre kevésbé.

Ugyanis már estére teljesen megszoktam a délben épített körmöket, másnapra a húzódás is elmúlt, és miután kifestettem a körmeim, teljesen elmúlt az az érzés, hogy a körmöm nem én vagyok.

A végeredmény olyan, mint a szakemberé: nem hivalkodó.
A végeredmény olyan, mint a szakemberé: nem hivalkodó.

Meg lehet szokni

A második műkörmös napon már nem félek minden mozdulatnál attól, hogy letörik a porcelán és leszakad vele együtt a saját körmöm, sőt, rájövök, hogy a porcelán sokkal strapabíróbb, mint a saját köröm: lehet vele erőből verni a billentyűzetet, nyugodtan turkálhatok a táskámban, mosogatásnál odanyomhatom a dörzsit a lábos aljára, meg se kottyan neki.

Na jó, van, amit nem lehet megszokni

Azért van a műkörömnek kellemetlen oldala is: inget begombolni csak segítséggel tudok a hetedik napon is, a nagyobb nadrággomb is feszt kifog rajtam. Nem tudok fülbevalót betenni, csak 5 perc bénázás után. Vakaródzni nem jó, mitesszert nyomkodni lehetetlen. A varrás simán megy, de a főzésénél vigyázni kell, az egyik körmömbe belevágtam hagymaszeletelés közben – csoda, hogy csak egyszer.

A tamponfelhelyezést nem próbáltam, de durvának tűnik, viszont válaszolok arra is, ami mindenkit érdekel: simán lehet műkörömmel is wc papírt használni, minden gond nélkül. Azt a részleges bénaságot, hogy nem tudok inget felvenni, vakaródzni, a szemzugomat korrektorral világosítani és a hidratálókrém fele is rendszeresen a körmeim alatt marad, nem fogom soha megszokni, naponta többször eszembe jut, hogy de jó lesz újra saját körmökkel.

Aztán arra gondolok, hogy milyen jó, hogy a sima körömlakk sokkal tartósabb a műköröm felületén, mint a saját körmön, és mennyivel ápoltabb benyomást kelt a kezem, mint műköröm nélkül. A félreütések száma még mindig bosszantó –valamiért a w-t és a caps lock-ot verem le túl gyakran–, de azt hiszem, még marad a porcelán legalább egy hétig. Önnek milyen műkörmös élménye van? Hordott már zselét vagy porcelánt a körmén? Hogy viselte? Férfiként vonzónak találja a műkörmöt, vagy inkább taszítónak? Mondja el kommentben!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek