6+1 tipp, hogy mit ne egyél az első randin

Az a férfi, aki egy paradicsomfolt miatt dob, meg sem érdemel igazán - mondaná Soma. Az első randi így is elég stresszes, ne tetézd a feszültséget azzal, hogy olyat rendelsz, ami foltot hagy, csökkenti a vonzerődet vagy amit nem ismersz. Tippek, miket kerülj, hogy az ismerkedésre tudj koncentrálni.

1. Ne menj olyan helyre, amit nem ismersz!

Judit (29) halálosan ciki vacsorázós élményeinek egyike, amikor a görög fiúja elvitte enni, és mivel az étlapból egy árva szót sem értett, megkérte, hogy rendeljen helyette. A srác meg is tette. "A tenger minden mélyen lakó tengeri herkentyűje a tányéromon landolt, olyanok, amik még a kis hableányban sem kaptak szerepet. Életemben nem láttam még ilyen szörnyetegeket, és mivel ott volt az egész családja, nem tehettem meg, hogy nem eszem meg őket. Szúrtam, vágtam, haraptam őket, majd a lehető legkevesebb rágással, nagy nyelés kíséretében leküldtem őket gyomorba - az este végén meg hánytam egy nagyot." Mint kiderült, sajnos, nem érte meg a szenvedés. Tanulság: jobb ismerned az étlap nyelvét vagy kérj már ismert ételt, ha külföldön történik a randid.

Ne rendelj olyan ételt,

2. ...amiről nem tudod, mi az!

A többség egybehangzó véleménye volt, hogy ha te javasolhatsz helyszínt az első randihoz vagy a kapcsolat elején, akkor jelentősen csökkented a stressz-szintedet, ha ismerős éttermet választasz. Nem biztos, hogy jó azzal felvágni, hogy mekkora menő vagy az adott nemzeti konyha remekeiből, majd azt sem tudod, késsel vagy kézzel fogj neki a berendelt fogásnak. Persze az esetek többségében a férfi hív el valahová, de ha megkérdezi, hova mennél szívesen, nem most kell tesztelni a Dining Guide-ot. Az ismerős helyen ráadásul a pincérek sem lesznek veled bunkók, mert már szinte hazajársz hozzájuk.

3. ...amitől büdös lehet a leheleted!

Hagyma, erőteljesebb ízű hal, kolbász, csak hogy néhányat említsünk. Hagymás, fokhagymás ételt érdemes már a randi előtt pár nappal sem fogyasztanod, mert sajnos, egy óvatlan pillanatban emlékeztetheti az asztaltársadat a korábbi menüdre. A hagyma még akkor istenes, ha mindketten ezt választjátok, közös megegyezés alapján, ez akár sokat elárulhat a kapcsolat lehetséges kimeneteléről, a másik bevállalósságáról, tűrőképességéről is. Persze csak, ha mindenképpen lélektani jelentést is szeretnél tulajdonítani az első közös étkezéseteknek. Ha mégsem sikerült kikerülni a kellemetlen utóízű falatokat, a saláta vagy főétel díszítésére szánt petrezselyemzöld enyhít valamennyit a helyzeten. Ha csókgyanús a helyzet, a mellékhelyiség látogatását egybekötheted egy rapid fogmosással is (útifogkefe, úti fogkrém a kisebb táskában elfér) vagy rágózással. Mondjuk, ha a másik elég elszánt, nem fog meghátrálni ezek hiányától sem. Elvégre ő is most fejezte be a vacsorát.

4. ...amivel könnyen leeheted magad!

Éppen elég bakilehetőség adott a randi kapcsán, felesleges még azon is aggódnod, vajon a kedvenc ruhádat mikor éri baleset. Barbara (26) tanácsa, hogy ha olasz tésztát rendelnél, akkor inkább rigatonit, tortellinit, mint spagettit vagy tagliatellét (szélesmetéltet), így biztos nem fog rácsapódni az álladra egy óvatlan pillanatban, és mégsem kell lemondanod a hangulatos trattoriáról. Szintén nem jó döntés, ha gyrost vagy hamburgert kérsz, mert az is csöpögős. Kata (28) ugyanakkor osztja a többek által is említett érvet, miszerint szinte bármivel leeheted magad, mert így ráadásul a pasi hozzáállásából is sok minden kiderülhet. Ő egyszer például egy dupla méretű habos-csokoládés jegeskávét borított magára az első randin. Természetesen fehér nadrágot viselt. Szerencsére jól sült el, mivel a folt annyira vállalhatatlan volt, hogy a srác elkísérte őt a szomszéd boltba új nadrágot venni, és nagyon jól kezelte Kata dühöngéseit. Azóta is nagyon jó kapcsolatban vannak.

5. ...ami a fogad közé mehet!

Strandon a kukorica, étteremben a mákos ételek lehetnek veszélyesek, bár gyakorlatilag bármi az lehet, amit rágni kell. Persze ez sem törvényszerű. Én az első randijaim egyikén mindketten mákos gubát kértünk, és ügyet sem vetettünk a dologra, mert annyira lekötött minket a másik, hogy a mákszemcsék érdekeltek minket akkor legkevésbé.

6. ...ami egészségre ártalmas lehet!

Barbara óva int a randi alatti halfogyasztástól, csak filézve javasolja, mivel biztos nem tudsz egyszerre óvatosan szálkázni és ismerkedni is. Egy barátnője nemrég az ügyeleten kötött ki egy hekkezős randit követően.

+1 Ne stresszeld túl, ennél csak rosszabb jöhet!

„A fiúmmal az első (egyetlen) randinkon a montenegrói gurmánban ettünk burgert, azt se lehet kifejezetten úrinő módjára elfogyasztani. Valószínűleg ajvárfoltos volt a fél fejem, de aztán simán rávicsorítottam, hogy van-e valami a fogamon. (Ha nem mondta volna meg, az lett volna a gáz.) Utána meg söröztünk, amitől meg köztudottan böfögni kell, de szerintem az bénább, ha valaki csak piszkálja az ételt, közben kellemkedik és csak szénsavmentes vizet kér" – meséli Imola. Az ő nyugodtsága példaértékű lehet a nagy izgalomban. Végül is nem az fogja meghatározni a kapcsolat sorsát, mi volt az első menütök, de ha előre tervezhető és te választhatsz éttermet, egy bénázási faktorral kevesebbel számolhatsz a fenti tippek megszívlelésével.

A fiúknak pedig egy tipp: ha étterembe visztek minket, szóljatok, milyen típusúra gondoltok (nem kell lelőni persze a poént), mert tényleg rosszul érezzük majd magunkat, ha alul- vagy éppen túlöltöztünk a helyet és nektek sem jó, ha emiatt durcásak leszünk a vacsora alatt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek