A tökéletes élelmiszerek tökéletes bőrápolók

Naponta ötször, ötféle gyümölcsöt vagy zöldséget kell enni. Az orvosok szerint ez az egészséges életmód alapja. Ismerjük és próbáljuk betartani, de mi a helyzet a bőrápolással? A tökéletes ételek kivonata közvetlenül a bőrön is kifejti szépítő hatását. Juhéj.

Superfoods: így nevezik angolszász nyelvterületen azokat az élelmiszereket, amelyek rost és ásványi anyag tartalma optimális, vitaminban és antioxidánsokban gazdagok. Nyersen fogyasztva az egyszerű zöldségek és gyümölcsök is szépítenek, de vannak pozitív élettani hatásukban kiemelkedő, egzotikus növények is. A tökéletes táplálékokból mesterségesen állítanak elő kivonatokat és sűrítményeket a fogyókúrázóknak és a haj vagy bőrproblémákkal küszködőknek. A Femalefirst ezért nem áll meg a tökéletes ételek elfogyasztásánál: szerintük ami a hasadban jó, az a bőrre kenve is jó lesz.

Gránátalma

Talán a legkedveltebb gyümölcs az antioxidánsok piacán. A, C és E vitaminban gazdag, ami a bőrnek ugyanolyan fontos, mint a szervezet működésének. Az öregedést semmi sem gátolhatja meg, de ennek a gyümölcsnek az összetevői megerősítik a bőr külső rétegét, és összehúzzák a pórusokat. Így az arc tovább megőrzi fiatalos látványát. Vezesd be a gránátalma-kivonatot tartalmazó frissítő arclemosást, hidratálót, vagy akár az éjszakai krémet a napi arcápolási rutinodba. Ne ragaszkodj sokáig egy ápolási módhoz: válts át egy másikra, ha úgy gondolod az jobban fog működni.

Acai bogyó

Brazíliai acai bogyó kivonatát rakta az új ajakfényébe a Clinique. Úgy gondolják, ez megállítja az oxidációs stresszt, amely a száj körül kialakult finom ráncokért felelős. Ha neked is ez a terület a mumusod, próbáld ki a terméket. Arra azonban ügyelj, hogy ne használj túl sok fajta csodaszert egyszerre: máskülönben dél lesz mire befejezed a szépítkezést.

Lóretekfa

A neve nem túl hízelgő, de a porrá őrölt magját vizben oldják, így teszik alkalmassá az emberi fogyasztásra. Itthon is lehet kapni a növény hatóanyagából készült szappant és tusfürdőt. Azon kívül, hogy intenzíven tisztítja a bőrt, azt is megakadályozza, hogy a szennyeződés a pórusok mélyére hatoljon.

Argán olaj

Az argándió legfőbb értéke 80 % körüli olajtartalma.
Az argándió legfőbb értéke 80 % körüli olajtartalma.

Az argánfa a világ egyik legősibb fája, Marokkó délnyugati részén őshonos. Az argán olaj természetes eredetű, hideg sajtolással nyert termék: a hagyományos marokkói egészségápolásban fontos szerepet játszik. Antibakteriális hatása harmincszor erősebb mint a teáé. Gombaölő és gyulladáscsökkentő szer, ezért tökéletes eszköz az apró bőrhibák eltüntetésére. Remek összetevője lehet a napi hidratálódnak, de magában is használhatod.

Zab

A reggeli zabkása bőrnyugtató hatású molekulákat tartalmaz. Kapható zab-kivonattal tuningolt make-up, amely nyugtatja, gyógyítja és táplálja a bőrt. Ha bőrproblémád, vagy száraz bőröd van, ezt az összetevőt keresd a flakonok hátoldalán.

Oszd meg másokkal is!
Mustra