Alacsony végzettséggel félmilliós fizetésed is lehet: sok embert keresnek

Diósi Szilvia
vegzettseg-nelkul (1)
Olvasási idő kb. 2 perc

Az építőiparban rengeteg új munkavállalóra van szükség, ennek eredményeképp már végzettség nélkül is várják a jelentkezőket. A havi nettó bérezés elérheti akár a 700 ezer forintot is.

Nyáron sokkal több építkezés folyik az iskolai szünet és a szabadságolások miatt, ezért most nagy számban keresnek munkavállalókat az építőiparban, különös tekintetel az építőipari segédmunkásokra ˗ írja a Pénzcentrum. Az ő feladataik közé tartozik az alapvető fizikai munkák elvégzése, a munkaterület előkészítése, anyagok mozgatása, valamint az építőipari szakemberek segítése különböző munkafázisokban.

Végzettség nélkül is magas keresetet kínál az építőipar

Magyarországon az építőipari segédmunkások bérezése igen változó: átlagosan nettó 300-400 ezer forint között mozog havonta. Az órabér rendszerint nettó 1500-2000 forint között alakul, azonban a bérek jelentősen eltérhetnek régiónként és konkrét feladatoktól függően. A legtöbb, jelenleg futó hirdetésben nincsen elvárt iskolai végzettség, néhol ugyanakkor jogosítványt kérnek.

A magasabb iskolai végzettség vagy a tapasztalat látványosan magasabbra tudja srófolni a munkások bérét.

Az építőiparban végzettség nélkül is jól lehet keresni
Az építőiparban végzettség nélkül is jól lehet keresniDon Mason / Getty Images Hungary

A végzettség nélküli jelentkezők, amennyiben vállalják a fizikai munkát, átlagosan 1500-1800 forint közötti órabérre számíthatnak. Az alapfokú végzettséggel rendelkező segédmunkások körülbelül 1700-2000 forintos órabérre számíthatnak, míg a szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkezők bérezése már 2000-2500 forintra is rúghat óránként.

Az építőipari technikusi végzettséggel rendelkezők óránként 2500-3000 forint közt vihetnek haza, ami havi szinten akár 500 ezer forintot is jelenthet.

Az építészmérnöki vagy más felsőfokú végzettséggel rendelkezők bére jelentősen magasabb, 3000-4500 forint között is lehet, ami havi szinten akár a 700 ezer forintot is elérheti.

Az építőipari szektorban áprilisban az átlagos bruttó fizetés 493 ezer forint volt, ami nagyjából nettó 327 ezer forint, azaz nyárra megugrottak a fizetések. Ez  magyarázható azzal is, hogy nyár nehézségeket is hordoz magában, például a sokkal kimerítőbb ezeket a típusú feladatokat abban a nagy hőségben elvégezni, amelytől most is szenvedünk.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek