Így van Varga Barnabás horrorsérülése után: Szoboszlai keményen kritizálta a segítőket

PAP 3626
Olvasási idő kb. 3 perc

Több helyen is eltört az arccsontja a skótok ellen bravúros győzelmet arató magyar válogatott játékosának Varga Barnabásnak. A futballistáért, aki agyrázkódást is szenvedett, egy világ aggódik. A csapattársak nem értik, miért késlekedett az orvosi segítség.

Az éjszakát egy stuttgarti kórházban töltötte Varga Barnabás, akire nagy valószínűséggel műtét vár, miután az arcában több csont is eltört a mérkőzésen, a skót kapussal, Angus Gunnnal történt ütközés során, továbbá agyrázkódást is szenvedett – adta ki gyors közleményét a Twitteren még éjjel a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ). A magyar válogatott játékosa szerencsére jól van, az állapota stabil, de

a csapattársait sokkolta, hogy lassan érkezett az orvosi segítség.

„Óriási kérdés, miért nem rohantak Barniért”

A Varga Barnabással történtek mindenkit sokkoltak a stadionban. Ezt mondta csapattársa, Dárdai Márton is, Bolla Bendegúz pedig már arról is beszélt, hogy „borzasztóan nézett ki az eset”, nem is mert odanézni. A legkeményebb kritikát azonban Szoboszlai Dominik csapatkapitány fogalmazta meg, aki

elsőként ért oda a földön fekvő Varga Barnabáshoz.

„Nem értem ezt a protokollt, hogy miért nem rohannak ilyenkor a mentősök, vagy miért nem hozzák gyorsabban a hordágyat, ez mindenki számára óriási kérdés marad. Remélem, egy kicsit mindenki észbe kapott, ilyenkor másodpercek dönthetnek az emberéletről. Most szerencsére jóra fordultak a dolgok, remélem, soha többet nem kell átélnünk hasonlót. Ezzel viszont valamit kell csinálni, mert az nem normális, hogy sétálnak be a pályára, miközben Barni – ez most hülyén hangzik, de – az életéért küzd, azért térjen észhez mindenki” – idézi az Index Szoboszlai Dominikot, akinek véleményével több csapattárs is osztozik.

Varga Barnabáshoz késve ért oda a segítség
Varga Barnabáshoz késve ért oda a segítségMiguel Medina / AFP

Varga Barnabásért aggódik a világ

Varga Barnabásért egy világ aggódik, több nemzetközi híroldal és neves focisták – köztük Antoine Griezmann világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes francia válogatott labdarúgó – is üzentek és jobbulást kívántak a magyar futballistának. A BBC nem sokkal a mérkőzés után azért kért elnézést, hogy visszajátszotta a magyar futballista horrorsérülését okozó jelenetet.

Csapattársuknak ajánlották a győzelmet

A többi csapattárssal együtt a 100. percben győztes gólt szerző Csoboth Kevin is Varga Barnabásnak ajánlotta a győzelmet, amellyel a többi csoport végeredményétől függően esélyes továbblépni az egyenes kieséses szakaszba. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek