Tényleg a mosoly a legrövidebb út két ember között?

GettyImages-1158740535
Kofrán Eszter

A mosolygás közelebb hozza az embereket egymáshoz, egészségesebbé válnak tőle, és még a munkahelyen is hatékonyabbak lesznek.

Vajon valóban a mosoly a legrövidebb út két ember között? Valóban különleges ereje lehet egy kedves mosolynak? A pszichológus dr. J. Ibeh Agbanyim cikkében arról beszél, milyen hatásai vannak a mosolynak mind a magánéletben, mind a munkahelyen.

A mosoly

A mosoly ragadós, gyógyító, terápiás, ellazítja az izmainkat, kellemesebbnek, megközelíthetőbbnek látszunk tőle. Ha szokássá válik, mosolyunkat a világon senki és semmi sem veheti el tőlünk, még az élet mindennapi kihívásai sem. Az egészséges mosoly hívogató és élénkítő, arra ösztönözheti az embereket, hogy a mosolyra mosollyal válaszoljanak. Meglepő ereje van egyetlen mosolynak is

Meglepő ereje van egyetlen mosolynak is
Meglepő ereje van egyetlen mosolynak isGeorgePeters / Getty Images Hungary

Egy őszinte mosoly emlékezetes, az egészséges mosoly oldhatja a feszültséget egy szorongással és bizonytalansággal teli helyiségben, különösen olyan helyzetben, amikor döntéshozásra van szükség. Azok a vezetők, akik megértik ezt az egyszerű gesztust, elérhetik, hogy munkatársai többet hozzanak ki magukból.

3 ok, amiért érdemes egymásra mosolyogni a munkahelyen

1. Kellemes élményekhez vezet. A mosoly ellazítja a testet és a jelenben tart. A mosoly erejét felhasználó vezetők azt üzenik ezzel az egyszerű gesztussal, hogy nem hagyják hidegen beosztottjaik. A mosoly ragadós, és hosszú távú hatása van az immunrendszerre is, valamint egészséges emberi kapcsolatok kialakításában is nagy szerepe van.

2. Javítja az interperszonális kapcsolatokat. A kellemes emlékek sokáig megmaradnak emlékezetünkben, tehát az egészséges mosolyú, udvarias, professzionális munkatársakra nagyobb eséllyel néznek fel kollégáik.

3. Javítja a munkahelyi teljesítményt és termelékenységet. A mosoly javít az emberi kapcsolatokon és a munkahelyi környezetben a teljesítmény javulásához is vezethet, mivel boldogabbá teszi a munkaerőt, és így a kollégák hatékonyabban is dolgoznak.

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra