5 szokás, ami elcsúnyít anélkül, hogy észrevennéd

GettyImages-108315103

Mindannyian boldog szerelmi életre vágyunk. Ám nem elég kapcsolatban lenni az ideális partnerrel, általában igyekezni szoktunk azon, hogy a lehető legtöbbször vonzónak lásson minket. Azok pedig, akik még csak keresgélnek, szinte a tökéletességet hajszolják, ha erről van szó. Íme néhány szokás, ami ellenünk dolgozik.

Tehetünk úgy, mintha a kinézet, a jó modor, az egészséges psziché és a csáberő nem lennének fontosak. Szavalhatnánk napestig, hogy az igaz szerelemnek csakis a lélekhez van köze, hogy az égben köttetik, és akkor talál rád, amikor a legelőnytelenebb a külsőd, és kicsit sem számítasz a nagy ő felbukkanására. Ez azonban nagyrészt romantikus maszlag.

A vonzalom kialakulása szinte elképzelhetetlen a test, az önbizalom, a kisugárzás nélkül. Hiába vagy nagyszerű ember, ha ezt nem tudod megmutatni a többieknek. Így sorra vesszük, melyek azok a legalapvetőbb tényezők, amelyek meghatározzák, mások miként látnak minket elérhetőnek, és melyek azok a szokásaink, amelyek – anélkül, hogy észrevennénk – bizonyos értelemben elcsúnyítanak minket. Egyiknek sincs köze a külső megjelenéshez, hiszen hasonlíthatunk bármelyik híres színészhez, ha gorombák vagyunk, rossz társalgók, vagy más módon taszító a viselkedésünk, nem fogunk könnyen párt találni. Nézzük hát az elkerülendő hibákat: 

Úristen, mit csináltam tegnap este? Az alkohol túlzásba vitele olyan szokás, ami betesz a vonzalomnak
Úristen, mit csináltam tegnap este? Az alkohol túlzásba vitele olyan szokás, ami betesz a vonzalomnakGoodboy Picture Company / Getty Images Hungary

#1 Túl sokat iszol

A túl sok alkohol sokféle módon ront a vonzerőnkön: kinézetünkön sem javít, de a legrosszabb, amit a viselkedésünkkel művel: hiába vagyunk józanul ékesszólóak, részegen bizony összeakadnak a szavak, röhögcséléssel tarkított szóáradatba kezdhetünk, vagy illetlen magatartást tanúsíthatunk. Ez általában senkinek sem hozza meg a kedvét ahhoz, hogy megismerkedjen velünk. Ha mégis, akkor legyünk nagyon óvatosak, ugyanis elképzelhető, hogy az illető megpróbálja kihasználni kiszolgáltatott helyzetünket. Ha úgy érezzük, ital nélkül túl feszültek vagyunk társaságban, tanuljunk meg olyan technikákat, amelyek alkohol nélkül nyugtatnak meg, például ilyen a szabályozott, lassú légzés, vagy az önbizalom folyamatos, hatékony, otthoni vagy terápiás erősítése. Meg kell tanulnunk helyesen kapcsolódni az érzelmeinkhez, nem italba fojtani, hanem kezelni őket. 

#2 Mogorva arcot vágsz

Grumpy catnek bejött, de az emberek világában általában a mosolygó, nyitott emberek ismerkednek könnyen. Ha szótlanul, magadba roskadva ülsz, sokkal kevesebben akarnak majd beszélgetni veled, nem is beszélve más szabadidős tevékenységekről. Persze a derűs mosolyt nem lehet magadra erőltetni, annak belülről kell jönnie. Hogy mégis hogyan? A pozitív gondolkodás, a terápia, a rendszeres sport, a feszültség levezetése segíthetnek megtanulni élvezni az életet, ami adatott. Ha ez megy, a mosoly már csak az automatikus ráadás. 

#3 Túl gyorsan haladsz

Ha régóta nem élsz kapcsolatban, csábító lehet a gázpedálra lépni, amint egy potenciális partnerre találtál. Ám ez az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz. Az erőszakosság nemhogy nem férfias vagy macsós, de egyenesen visszataszító, és általában csak a menekülési ösztönt aktiválja. Minden kapcsolatnak, még egy barátságnak is időre van szüksége, hogy mint egy virág szárba szökkenjen és kibontsa a szirmait. Még inkább igaz ez a romantikus változatra. Figyeld partneredet, tartsd be az illemszabályokat, tájékozódj arról, mi a normális üteme az ismerkedésnek, és hacsak a másik fél határozottan és egyértelműen mást nem kér, tartsd is be őket. A másik zaklatása, a túl sok üzenet és hívás, a nyomulás csak önbizalomhiányra utal. Egyrészt érthető, hiszen nagyon szeretnéd, hogy valami végre sikerüljön, de a türelmetlenség sajnos a legtöbb esetben visszaüt. 

#4 Sokat telefonozol

Nagyon nehéz megközelíteni azokat az embereket, akik szinte össze vannak nőve a készülékeikkel. Randevú esetén pedig egyenesen udvariatlanság állandóan az eszközt nyomkodni: halkítsd le, és tedd el a táskádba, majd figyelj a partnered szavaira, viselkedésére. Éreztesd vele, hogy ő érdekesebb, mint bármi, amit a net fel tud dobni. A telefon akkor kerüljön elő, amikor a másik elérhetőségét mented el, vagy ha odáig jut a beszélgetés, hogy fényképet szeretnél megmutatni. A mobilnet viszont legyen kikapcsolva, hogy ne az értesítésekkel foglalkozzatok. 

#5 Buta vagy fölösleges kérdéseket teszel fel

Nincs, aki ne izgulna egy fontos randin azon, hogy vajon túl sokat vagy eleget beszél-e, mindent megtud-e a másikról, amit szeretne. Ám a kevesebb itt is több. Ha nagyon egyértelműen egy listát követsz, sablonosakat kérdezel, akkor érdektelennek vagy lustának tűnhetsz, akiben nincs elég érdeklődés az egyedi megismerkedéshez. Persze mindent be lehet gyakorolni, jó társalgónak lenni egyfajta művészet, de ne a partnereddel tegyél elsőre próbát az első randin, sőt inkább felejtsd el a bemagolt listáidat. Figyelj a másikra, kövesd a mondanivalója fonalát, s mivel nem ismeritek egymást, rengeteg kérdésed merülhet fel. Ha ezeket nem viszed túlzásba, ám ennek ellenére figyelmes vagy, egész jó kis beszélgetés kerekedhet ki már az első találkozás alkalmával.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra