Egy dolgot tartanak fontosabbnak a szexnél, a nők mégis nehezen adják ezt meg a férfiaknak

37 évesen kezdte gyanítani, hogy mégsem egy dolgot akarnak a férfiak. Jed Diamond PhD, több, férfiak egészségét célzó program és könyv szerzője, 73 évesen blogbejegyzésében kijelentette, hogy a szex bár minden korban csodálatos élmény, mégsem jelenti a férfiak legfőbb igényét.

A férfivá válás folyamatában kezdőpontként merül fel a férfiasság definiálása. Fiatalkorban, ahogy Diamond is visszaemlékezik, a férfiasság egyik fokmérője, hogy az ember folyton csak szexre vágyik. A hormonháztartás változását bőven felülmúlja a csoportnyomás, ami a versengő fiatalok elképzeléseit erősen befolyásolja. Általánosan elfogadott alaphelyzet, hogy

a nőnek szerelemre van szüksége ahhoz, hogy élvezze a szexet, míg a férfinak szexre van szüksége, hogy szerelembe essen.

Diamond egy lépéssel továbbmegy, szerinte a férfinak a szex aktusa mögött is már egy mélyebb élmény húzódik, amit ő „biztos kikötőnek” nevez.

„«Mindig csak a szexen jár az esze« – ezzel a sztereotípiával csak azért azonosulunk, hogy megmutassuk, igazi férfiak vagyunk. Amire valójában vágyunk, az egy biztos kikötő, ahol menedéket találhatunk, ahol ellazulhatunk, és ahol törődnek velünk. Más szóval, a gondoskodás érzését akarjuk, amiből a legtöbben nem kaptunk eleget gyerekkorunkban. Ennek beismerése viszont együtt jár azzal, hogy kisfiúnak érezzük magunkat, nem pedig erős férfinak. Így jobb ötletnek tűnik, ha a túlfűtöttségünkkel érjük el azt, hogy egy nő megnyíljon nekünk, és a szex révén járjon át minket az ellazulás és a szeretet élménye. Ez hát a rejtett motiváció, a szexuális vágy mögött.”

GettyImages-178718067

Az intimitás nehézsége

Ahogyan a férfiaknak is nehéz kérni, hogy öleljék, ápolják és megérintsék őket, úgy a nőknek is gyakran nehéz megadni ezt a fajta intimitást. Diamond szerint ennek gyakran három fő oka van, amelyek a tudatalattiban is munkálhatnak:

  • Először is, a nőnek van egy tanult elképzelése arról, hogy egy férfiban voltaképp mi is a férfias. Ha a férfi nem kívánja a szexet, az arra ad gyanút, hogy már nem tartja őt elég vonzónak.
  • Másodszor, ha egy férfi azt akarja, hogy ölelgessék és gyámolítsák, az olyan érzéseket válthat ki egy nőből, hogy egy fiúval van dolga, nem pedig férfival. „El sem tudom mondani, hány ügyfelem van, aki olyan dolgokat mond, hogy »Olyan, mintha három gyerek lenne a házban. Ott van a két fiunk, és ott van a férjem«” – írja a professzor.
  • Harmadszor, a nők félnek azoktól a férfiaktól, akik nem érzik magukat férfinak. Tudják, hogy a legerőszakosabb férfiak azok, akik gyengének és tehetetlennek érzik magukat. Gyakran vannak tapasztalataik arról, hogy a férfi gyengédnek és sebezhetőnek mutatkozik, csak hogy később dühvel és haraggal válaszoljon.
GettyImages-643310550

A szakértő tanácsa mindkét félhez

Idő és érettség kell ahhoz, hogy a férfiak beismerjék maguknak, hogy szükségük van egy biztonságos kikötőre, ahol élvezhetik a nő gondoskodását. Nagy bátorság kell annak felvállalásához, hogy a szexuális vágynál fontosabb a biztonságra, szeretetre és intimitásra való igénye.

Egy bizonyos szintű bölcsesség kell annak megértéséhez, hogy az, ha megengedjük magunknak, hogy olyan sebezhetőek legyünk, mint egy gyerek, talán a legférfiasabb dolog, amit egy férfi tehet.

Egy nőnek is túl kell lépnie a saját beidegződésein, és nyitottnak kell lennie egy olyan férfira, aki új módon teszi magát sebezhetővé. Nagy önszeretettel és önbizalommal kell rendelkeznie ahhoz, hogy azonosulni tudjon a biztonságos kikötő szerepével. Kell, hogy legyen ereje megvédeni magát, amikor a férfi kiszolgáltatottsága miatti szégyenérzete szorongásba, dühbe vagy depresszióba csap át. A férfiaknak és a nőknek nem könnyű ilyen kockázatokat vállalni, de a jutalom egy életen át tartó, egyre mélyülő szeretet és intimitás.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra