6+1 tipp, hogy tovább tartson a szexuális aktus

GettyImages-1187005633

A határ a csillagos ég, ha arra kerül a szó, hogy hányféleképpen lehet szexelni.

A szex lehet durva, romantikus, csinálhatjátok a zuhany alatt, vehetsz fel magas sarkút, beöltözhetsz nővérkének, kipróbálhattok néhány új dolgot, de tényleg, tulajdonképpen bármi lehetséges. Egy dolog viszont eléggé fontos:

hogy ne tartson minden alkalommal csak három percig. 

Nyilván előfordulhat, hogy csak egy gyors menetre van időtök és energiátok, de ez nem azt jelenti, hogy mindig így is kell, hogy legyen. Ezek az alkalmak lehetnek nagyon izgalmasak, de lássuk be, ha lehet választani, az emberek időkorlát nélkül szeretnék élvezni a szexet, így a legtöbbet hozhatják ki az aktusból.

Cosmopolitan készített egy közvélemény-kutatást, amely szerint az olvasóik 82 százaléka nem elégedett azzal, ameddig a szex tart, ezért szakértőket kérdeztek arról, hogyan lehetne elnyújtani a szexuális aktust. Alább tehát néhány módszer, hogy pár perccel tovább tartson a szeretkezés. Az első tipp nem fog tetszeni, de jó, ha tudod:

1. Az óvszer a barátod

Valószínűleg nem kell részletezni, hogy miért van nagyjából 25 ezer oka az óvszer használatának, de bárhogyan is szexelsz bárkivel, vedd figyelembe, hogy az óvszer véd a nemi betegségektől és a nem kívánt terhességtől is. Néha egyébként élvezetesebbé is teheti az aktust, mert vannak bordázott, vagy éppen pontozott óvszerek, és kicsit megkönnyíti a behatolást, hogy síkosítóval ellátják őket. Szóval, ha hosszabb ideig szeretnéd élvezni a közösülést, Kenneth Play nemzetközi szexterapeauta azt mondja, hogy érdemes óvszert használni, mert az alapvetően olyan, mint egy titkos fegyver.

Enyhén csökkentheti ugyanis az érzékenységet, de a szaki azt javasolja, hogy próbáljatok ki vastagabb óvszert, ha valóban meg akarjátok hosszabbítani az élményt. És ha valaha eszedbe jutna ilyesmi, semmiképp se próbáljatok egyszerre két óvszert használni, mert ez eléggé növeli az óvszer elszakadásának esélyét, ami nem valami jó hír.

2. Gyúrjál rá!

Nyilván nem a kelttészta-gyúrásra kell gondolnod, de érdemes lenne átgondolni, hogy ha nem orvosi probléma miatt van, hogy korábban ér véget az aktus, lehet, hogy érdemes lenne többet szerelmeskednetek. Egyes pároknak ugyanis a szexuális kitartás csak annak a függvénye, hogy mennyit szexelnek. Gondolj úgy a dologra, mintha csak edzőterembe mennél, hogy kissé erősebb, vagy formásabb legyél.

Ez a tipp különösen akkor hasznos, ha az aktuális partnered nem maszturbál túl sűrűn. 

GettyImages-938831858
praetorianphoto / Getty Images Hungary

3. Vessetek be néhány játékszert!

Kisebb csalásnak tűnhet a dolog, de nem biztos, hogy érdemes ezen lelkizni, ha arról van szó, hogy mindkettőtöknek legyen orgazmusa. Ha a partnered már közeledik az orgazmushoz, azonban te úgy érzed, hogy neked még annyira távol van a beteljesülés, mint Carrie Bradshaw-nak Manhattan, vessetek be egy vibrátort.

Aztán amikor már te is közeledsz, térjetek vissza egymáshoz, így garantált, hogy mindketten célt értek. 

4. Kérd meg, hogy maszturbáljon szex előtt!

Mindenkinek több idő kell az orgazmushoz, ha előtte egy-két órával eltöltött pár percet saját magával. Jane Greer, kapcsolatszakértő és családterapeuta fogalmaz: „Az elejétől kezdve együtt izgathatjátok fel egymást egy lassú előjátékkal, így jobban egymásra tudtok hangolódni, és könnyebb ráhangolódni partnered ritmusára is”.

5. Fordítsd előnyödre!

Ki mondta, hogy a szexet csak egy alkalomra kell korlátozni? Lisa Thomas házassági terapeuta azt javasolja, hogy néhány perccel az első magömlés után kezdjétek újra a dolgokat. Sok férfi pénisze kevésbé érzékeny a második erekció során – magyarázza Thomas. Ha nem bánod, hogy néhány percet várni kell – hacsak nem izgatjátok egymást abban a pár percben –, ha egész gyorsan sikerül újra hangulatba kerülnie a párodnak, akkor a második körben valószínűleg hosszabb lesz majd az aktus.

6. Próbáljátok meg késleltetni!

Amikor érzi a partnered, hogy közeledik a csúcshoz, álljatok meg, és várjatok körülbelül egy percet, mielőtt visszatérnének hozzá. Az orgazmusnak van egy pontja, ahonnan már nincs visszaút,  amit ejakulációs elkerülhetetlenségnek hívnak – fogalmaz Ian Kerner szexkutató. Azonban, ha ezt sikerül megoldani, megszűnik az ejakulációs inger, így nyugodtan folytathatjátok tovább. 

7. Bátorítsd partnered, hogy tornáztassa az izmait!

Természetesen nem akármilyen izmokról és gyakorlatokról van itt szó, hanem olyanokról, amelyek erősítik a medencefenék izmait, így azok segíthetnek a korai orgazmust elkerülni. Ebben segítségedre lehetnek a Kegel-gyakorlatok, a jóga vagy a pilates. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra