Szex a házasságban a volt eszkortlány szerint: vajon ez is csak egy kötelesség az ezer közül?

GettyImages-157427765

Elizabeth Wurtzel írta egyszer, hogy háziasszonynak lenni olyan, mint a prostitúció, de az egykori eszkortlány szerint a férje nem engedheti meg magának a régi órabérét.

Melissa Petro, korábbi eszkortlány arról elmélkedett az InStyle hasábjain, hogy amikor még a húszas évei közepén call-girlként dolgozott, nem különösebben számolt azzal, hogy élvezni fogja a szexet. Igaz, néha azért ilyen is előfordult az életében. Többnyire viszont abból állt a munkája, hogy válaszolt egy férfi online hirdetésére, és úgy találkoztak, mintha randevúznának, megittak egy-két italt, aztán felmentek valamelyikük lakására.

Volt flörtölés, előjáték, orális szex és szex, ami néha izgalmas és kellemes is volt, sőt, a munkájának köszönhetően gyakran felejthetetlen találkozásokat is átélhetett. Egyébként nem számított neki, hogy élvezte-e a szexet vagy sem. Fizetést kapott, és az volt a dolga, hogy teljesítsen – fogalmazott. 

Aztán inkább egy társra és intimitásra vágyott. Férjhez akart menni, gyereket szeretett volna szülni, és rendes munkát is keresett. „És szexuális örömre számítottam. Azonban egyszer azon találtam magam, hogy egyszerűen nem volt hozzá kedvem. Régen a készpénz nagyon ösztönző volt” – eleveníti fel régi életét az exeszkort, aki jelenleg főállásban anyuka, intézi a ház körüli dolgokat, amíg a férje teljes munkaidőben dolgozik, hogy fizetni tudják a számláikat.

„És tudom, hogy Elizabeth Wurtzel írta egyszer, hogy háziasszonynak lenni olyan, mint a prostitúció, de biztosíthatok bárkit, a férjem nem engedheti meg magának a régi órabéremet” – magyarázta.

A szex most náluk alapvetően örömszerzésre való, azonban egy mosogatással, mosással, ruhaneműk hajtogatásával, az étkezés megtervezésével, vásárlással, főzéssel, takarítással és a számlák kifizetésével eltöltött nap után – mindezt a gyerekről való gondoskodáson túl – a szex olyan érzés, mint egy újabb házimunka. Az utóbbi időben pedig ez lett az a tennivaló a listán, ami soha nem készül el.

GettyImages-1284190276
fotostorm / Getty Images Hungary

Persze nem volt ez mindig volt így. Amikor a férjével először találkozott, körülbelül négy évvel ezelőtt, sokkal nagyobb volt a libidója, mondjuk mosni is kevesebbet kellett. Kezdetben nagyon működött köztük a kémia, aztán átmentek a kiszámítható lehűlés időszakán.

„Aztán kipréseltem egy hatkilós embert a hüvelyemből, amivel az egész terület átmenetileg üzemképtelenné vált. Mihelyt az orvos engedélyt adott, újra elkezdtük a szexuális életet, de a dolog valahogy már nem volt az igazi” – magyarázta Melissa Petro, és hozzátette, most, hogy kilenc hónapos gyerekük van, logisztikai rémálom, hogy időt, vagy akár helyet találjanak a szexre. A lakásuk talán 42 négyzetméteres, és az egyetlen hálószobában van a kiságy, a babán kívül pedig két kutyájuk is van. A 60 kilós pitbull pedig gyakran szó szerint az útban van.

A helyzetet az sem könnyíti meg, hogy egy átlagos estén Melissa inkább fagylaltot eszik, és filmet néz a férjével, vagy a telefonjára mered, az Instagramot görgeti, amíg férje belefeledkezik egy kommentháborúba a Facebookon, így tehát ő sem abban a hangulatban van, ezért azzal nyugtatja magát, hogy vár egy kicsit, amíg megemészti a vacsorát, de a következő pillanatban álomba merül.

Érzik egyébként, hogy ez így egyáltalán nincs rendben, és vannak is próbálkozásaik, de például az aktus közben Melissa úgy érzi, folyamatosan teljesítési kényszere van „Az, hogy végezzünk, mielőtt a baba felébred, arra emlékeztet, mint amikor órabérben dolgoztam. Néha azon kapom magam, hogy arról fantáziálok, hogy újra idegenekkel szexelek” – írja. 

Azonban a férje nem idegen, és szerelmes is belé, ezért igyekszik erre emlékeztetni magát. A helyzetre találtak néhány megoldást. Megtanulta például, hogy amikor a férjével egy kicsit forróbb lesz a hangulat, annak nem feltétlenül kell orgazmussal végződnie, bármikor megállhatnak. „Szórakoztató lehet flörtölni elvárás nélkül. És gyakorlom, hogy a jelenben maradjak, még akkor is, ha ami a jelenben van, az nem az, amit általánosságban véve szexinek tartok” – fűzi hozzá Melissa. 

Sokszor emlékezteti magát arra is, hogy az órabéres szextől eltérően egy kapcsolat szexuális élete hosszú távú. A házasságban előfordulhatnak olyan időszakok, amikor a szexuális életet inkább fenntartani kell. Amikor pénzért szexelt, többször volt rá alkalom, mint jelenleg. Talán ma este a gyerek korán elalszik, a vacsora könnyű lesz, a ház tiszta, és minden házimunkát is sikerül elvégezni a nap végére. Megnézik a filmet, amit elmulasztottak vasárnap, és együtt fekszenek az ágyba férjével. „És ezúttal? Jó lesz” – zárta elmélkedését az egykori eszkortlány. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra