Strand Körkép: Bridget Jones leküzdi a félelmeit

strandjav_main

„Gyerekkoromban egy nagydarab, szőrös bolgár esett rám a csúszda alján. Soha nem ültem többé csúszdára." Egészen mostanáig, amikor is elindult a nyári strandtesztünk. Ebben a részben a medencés meccsnézés mekkáját, az Aqua Worldöt, és a barlanggal és vadvízi evezéssel erősítő Aquarénát hasonlítjuk össze.

Az előző részben a Dagály és a Pünkösdfürdői Strand mérte össze, a szocialista realizmusban gyökerező erejét. Sosem voltam bátor típus. Egyszer gyerekkoromban, anyám unszolására Bulgáriában felültem egy hamisítatlan, kék, szocreál csúszdára. Halálfélelemmel küzdöttem a lefelé
úton, majd amikor beestem a vízbe, egy őrült, nagydarab szőrös bolgár rám esett. Majdnem megfulladtam, soha nem ültem többé csúszdára. A kaland már több tíz éves, ám én azóta
sem hevertem ki.

Mint kiderült, mostanra minden modernebb, olyannyira, hogy izmos, a Baywatch életmentőit idéző fiúk figyelnek az emberre, ezért esélyed sincs arra, hogy bárki a nyakadba csússzon. Zöld lámpa jelzi, ha indulhatsz, persze csak akkor, ha elég nagy (magas) vagy a csúszdához, és betartod a játékszabályokat. Aqua parkokban jártunk.

Aqua World: A gyerekeket elnyelte a víz

Gyermekeim kedvéért próbáltam leküzdeni a csúszda-undoromat, hogy nekik ne legyen. Ők még esélyesek arra, hogy pánik nélkül élvezzék az adrenalinbombát. Kiszemeltem hát elsőként az Aqua Worldöt, ahová a Hősök teréről reggel tíz és este nyolc között ingyenes buszjárattal szállítják a látogatókat. Én kényelemből inkább az autót választottam. Miután a Váci úton beelőzött egy Aqua World busz, megörültem, hogy nem kell tovább koncentrálnom arra, hogy el ne tévedjek, rátapadtam a járműre. Húsz perc alatt meg is érkeztünk a helyszínre, és egy újabb tíz perc múlva már átöltözve vártam a vízi birodalom csodáit.

Felhívnám a figyelmet arra, hogy az öltöző koedukált, mielőtt bárki letépné magáról a melltartóját, nézzen körül, vagy használja a kabint, ha csak nem a másik nem szórakoztatása a cél. Gyerekeimmel felderítettük a terepet, én pedig letelepedtem az egyik kültéri medence mellé. A nap folyamán - némi túlzással mondhatom - nem láttam őket többet. Elnyelte őket a víz, és a csúszdákon sikítva száguldoztak.

{gallery}aquaw{/gallery}

A strand 11 csúszdájából, és 17 élménymedencéjéből csaknem mindet kipróbálták. Szerencsénk volt, hiszen épp nem voltak sokan, annak ellenére, hogy vasárnap vetettük bele magunkat az élménysorozatba. Egész nap strandoltam, és a szauna világ jótékony hatásait próbálgattam. Zen buddha pózban méregtelenítettem, miközben a gyerekek kitombolták magukat.

Vébét nézni a medencében

A helyi étteremben, ahol a legolcsóbb étkezés - egy szelet pizza - 350 Ft volt, a meleg főételek árai 1000 Ft körüliek voltak. A Nesteát 600 Ft-ért adták, így inkább a mentes vízre esett a választásunk.
Mint kiderült, akár szörf - és búvárleckéket is vehettünk volna. Inkább azonban a foci vébé aktuális meccsét bámultam a kivetítőn, persze a medencéből. A gyerekekkel félóránként csekkoltunk, és ők mindannyiszor szétbombáztak élménybeszámolóikkal. Mint elmesélték, náluk a szivárvány névre hallgató csúszda vitte el az első díjat, amelyen egyszerre ketten, egy gumicsónakban csúsztak le.

Aqua World árak:
Felnőtt belépő két órára 2500 Ft, napijegy 4900 Ft, úszójegy 1600 Ft, belépő a szauna világba
400 Ft, esti belépő 2800 Ft, diák és nyugdíjas jegy két órára 1900 Ft, egész napra 3900 Ft,
úszójegy 1200 Ft, szaunajegy 400 Ft, esti jegy 2100 Ft, gyerek belépő 3-14 éves korig 1200
Ft, egész napra 1900 Ft, úszójegy 1200 Ft, esti belépő 1400 Ft.

Aquaréna: A kék barlang lett a kedvencem

Az Aquarénába menet igazi nőhöz illően eltévedtem, de néhány plusz tíz kilométer után végül megleltük az objektumot. Ide nem jár ingyenes buszjárat, és kicsit messzebb is van, de a Mogyoródi és a Szilasligeti Hév állomásokról a gödöllői taxi 1200 Ft-ért kiszállítja a vendégeket. Szinte még be sem értünk a kapun, a gyerekek azonnal belakták a területet, és rávetették magukat a csúszdákra, amelyekből itt sem akadt kevés. Bár nem számoltam, úgy tűnt, a két strand hasonló színvonalú szolgáltatást nyújt.

Egy teljesen képtelen pillanatban gyerekeim rávettek, hogy az egyiket én is próbáljam ki. Azzal érveltek, hogy ha leküzdöm a félelmeimet, akkor büszke lehetek magamra. Egy kevésbé magas, ám széles csúszdát választottunk. A fenti korlátnál percekig hezitáltam, amíg nézőközönségem nem akadt. Vettem hát egy nagy levegőt. Persze azonnal halálfélelmem lett, és meg is pördültem a csúszdán, ennek köszönhetően fejjel lefelé érkeztem a vízbe. Úgy mutathattam, mint Bridget Jones, amikor lecsúszott a tűzoltóautóhoz. Gyerekeim megtapsoltak, én pedig megfogadtam: soha többet nem megyek a csúszda közelébe, inkább napozgatok és pancsolok tovább.

{gallery}aquarena{/gallery}

A gyerekeké pedig a fekete lyuk

Kipróbáltam a helyi élménymedencéket, amelyből legalább 6 itt is akadt. Nekem a kék barlang lett a kedvencem, amely a miskolctapolcai barlangfürdőre emlékeztetett. Gyerekeim kizárólag a csúszdákra cuppantak rá, és ezúttal a fekete lyuk névre hallgató óriáscsúszda lett a favoritjuk.
Étteremből itt jócskán akadt, mi a pizzéria mellett döntöttünk, ahol teljesen átlagos árakkal dolgoznak. Mint kiderült, a napozáson, fürdőzésen túl sportpályák -foci, tollas - és helyi kemping is van, és animátorok kötik le a gyerekek is figyelmét. Ha pedig valaki különleges élményt is akar, raftingolhat, íjászkodhat és quadozhat is. Ezúttal én a passzív pihenésre szavaztam.

Aquaréna árak:
Felnőtt napi belépő 5500 Ft, gyerek belépő 2700 Ft (három éves korig ingyenes), diák és
nyugdíjas belépő 4400 Ft.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.