Strand és buli Gyömrőn

gyomro-reggelAz egyik tavon horgászok, csónakázók, vízibiciklisek, a másikon a strandolók, este latin zene szól, és óriási a táncparkett – nyugat-európai színvonal, minden igényt kielégítő választék és barátságos árak Gyömrőn.


Ugorjunk le Gyömrőre! – javasoltam barátnőimnek, s mindenki belelkesedett, még a kisgyerekes Anna is. Talán azért volt ez a nagy egyetértés, mert rajtam kívül egyikük sem járt még ott. A fővárostól mindössze 25 kilométerre található az egymás mellett fekvő horgász- és fürdőtó.


Barátságos árak

gyomro-napkozbenA gyömrőiek büszkék is, és ahogy saccolom, az elmúlt években jó sok pénzt költhettek rá, mert a környezet nyugat-európai színvonalú. Térkő, rengeteg virág, padok, kandeláber díszíti a tópartot.

Barátságos a táj és az árak is. Mi 800-ért mentünk be, Anna
a kisfiáért 500-at fizetett. A kissrác kedvéért természetesen a fajátszótér mellé telepedtünk. Így harminc felé úgysem árt szokni a gyermekzsivajt.

Délre már egy parányi kéztörlőt sem lehetett volna letenni ezen a területen, úgyhogy a pihenni vágyóknak a tópart másik szegletét ajánlom. Igaz, délutánra már ott is tumultus volt. Úgy látszik, ez egy telt házas hely.

Tiszta romantika

Nem vagyok valami nagy úszó, de annyira csábított a tó másik, nádassal és kis erdővel keretezett oldala, hogy odatempóztam. Úszás közben vettem észre, hogy a szomszédos horgásztavon vízibiciklizni és csónakázni is lehet. Tiszta romantika.

gyomro-esteA víz alaposan kiszívta az erőnket, így hát elindultunk, hogy felfedezzük a büféket. Ekkora kínálatra nem számítottunk. Minden akadt, mi szem-szájnak ingere. Több büfé is üzemel a parton, így ebédidőben sem álltunk sokáig sorban.

Naplementekor a tóra épített koktélbárban csücsültünk. Alkoholmentes Mojitót szürcsöltünk, és hangos zenére lettünk figyelmesek. Mentünk a zene irányába. És alig száz méter múlva egy szórakozóhely kellős közepén találtuk magunkat.
A Negresco névre keresztelt étterem kerti asztalai is a tóra néznek. Kényelmes székek, óriási szabadtéri táncparkett és fülbemászó latin zene.

Meg is egyeztünk: jövő szombat éjszaka itt bulizunk, Gyömrőn!


Fürdőzés/hűsölés ügyében ez is érdekes lehet:
• Biolány az ökostrandon
• Uszálystrand ingyen

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.