7 praktika, amivel sikeresebbé teheted az első randit

GettyImages-158461748

Úgy tűnt, végre megtaláltad a tökéletes párt, az első randi azonban nem éppen a terveidnek megfelelően alakult, ezért kérdésessé vált, lesz-e bármi is kettőtök között? Néhány egyszerű praktika segítségével elkerülheted, hogy az első találkozás rosszul sikerüljön, és ez elriassza tőled kiszemeltedet.

Vanessa Edwards kommunikációs- és életmód-tanácsadó összeállításából válogattunk, melyben a szerző – több önismereti sikerkönyv írója – egyszerű, de annál hasznosabb tanácsokkal lát el, mit és hogyan csinálj az első randin, hogy a lehető legjobban sikerüljön a személyes találkozás.

1. Válassz megfelelő randihelyszínt

Érdemes rögtön a tervezésnél kiküszöbölni a lehetséges problémákat és olyan helyszínt választani a találkozóhoz, amely biztosan kényelmes és ideális lesz kettőtök számára: egy csendes kávézó vagy bár, ahol nincs nagy zaj és tömeg, így képesek vagytok odafigyelni egymás szavára, és meghitten érezhetitek magatokat, talán a legjobb választás az első alkalomra. Az elegáns éttermeket és a mozit is érdemes kerülni, inkább olyan helyre menjetek, ahol kellőképp fel tudtok olvadni; a kellemes környezet sokat segít, még az introvertáltabb személyeknek is, hogy otthonosan érezzék magukat, így sokkal jobb élmény marad a randevú.

2. Kerüld a semmitmondó beszélgetéseket

A nehézkes, problémás kommunikáció, amikor meg sem tudtok mukkanni, annyira feszélyezettnek érzitek magatokat, vagy éppen unalmas semmiségekről beszélgettek egész idő alatt, nagyon könnyen tönkreteheti a randit. Az ideális ismerkedésnél mindketten könnyedén kezelitek a helyzetet, szívesen beszéltek a legváltozatosabb témákról – beleértve saját életeteket –, és isszátok egymás szavait: természetesen nem mindig könnyű ezt elérni, kellő gyakorlással azonban megtanulhatod, hogyan bontakozz ki a hasonló társas szituációkban. Természetesen fontos a spontaneitás is, azonban nem szégyen előre kitalálni a felvetendő témákat, elgyakorolni a beszélgetést, és lelkileg felkészíteni magadat – így sokkal biztosabban ülhetsz le kiszemelteddel az asztalhoz.

A tökéletes randihelyszín az, ahol meghitten lehettek együtt
A tökéletes randihelyszín az, ahol meghitten lehettek együttKathrin Ziegler / Getty Images Hungary

3. Tanulj a múlt hibáiból

Túl sok borzalmas randin vagy már túl? Ne bánkódj, inkább vond le a tanulságokat a múltban elkövetett hibákból, és ezek segítségével kerüld el, hogy megismétlődjenek: gondold át, mik azok a dolgok, melyeket mindenképp érdemes elkerülnöd, min kell javítanod saját magadnak, és mit vársz el a partneredtől.

4. Alakíts ki pozitív első benyomást

Az első benyomás rengeteget számít, nem csoda, hogy az online randioldalakon és -appokon a legtöbben óriási energiákat fordítanak a minden tekintetben ideálisnak tűnő profil megszerkesztésére, ugyanakkor az első találkozáskor mégis sokan elhasalnak e tekintetben. Nagyon fontos, hogy egy pozitív – de ugyanakkor a valóságnak megfelelő, nem hamis – képet prezentálj magadról a randipartnered számára, melyhez az önismeret a kulcs: kérd meg közeli ismerőseidet, írják le, hogyan látnak téged, milyen benyomást keltesz bennük, mely dolgokon lenne érdemes változtatnod, és ennek alapján dolgozz az imázsodon.

5. Ügyelj a testbeszédedre

Társas helyzetekben legalább annyi mindent elárulnak rólad a nonverbális jelzéseid, mint az, amit a szavaiddal mondasz: ha feszültnek tűnsz, folyton fel-alá rugózol a széken, az ujjaiddal játszol, esetleg úgy tűnik kívülről, mintha nagyon unnád a szituációt, kifejezetten elriasztja a másik felet. Érdemes tudatosan odafigyelni a testbeszédedre, és elkerülni a kellemetlen mozdulatokat, gesztusokat – ne feszülj rá a dologra, és ne akard görcsösen irányítani minden rezzenésedet (ez csak még riasztóbban hat), de ügyelj rá, milyen jeleket küldesz, akár tudatlanul is, partnered irányába.

Ne csak az online profilodban tűnj megnyerőnek
Ne csak az online profilodban tűnj megnyerőnekLuis Alvarez / Getty Images Hungary

6. Mutass érdeklődést

A legegyszerűbb módszer, hogy elnyerd társad szimpátiáját, az, ha odafigyelsz arra, amit mond, és érdeklődéssel hallgatod a szavait, különösen, amikor saját magáról vagy az őt érdeklő dolgokról beszél. Mindenki szereti, ha mások kíváncsiak rá, ezért könnyebben megnyílnak, és gyorsabban kialakulhat az összhang – mindez természetesen kölcsönös, a legjobb az a szituáció, ahol mindkét fél ugyanúgy és ugyanakkora érdeklődést mutat partnere iránt.

7. Tökéletes egyezés nem létezik, ezért ne is keresd

Sokan arról ábrándoznak, hogy megtalálják azt a társat, aki ugyanolyan ízléssel rendelkezik, ugyanazokat a hobbikat kedveli, és ugyanazt az életfelfogást vallja, mint ők maguk, és csalódnak, amikor a beszélgetések során kiderül, bizonyos dolgokban igencsak eltérő a másik fél véleménye. Nem létezik tökéletes egyezés, ezért nem szabad azonnal feladnod a dolgot, amikor kiderül, hogy társad inkább kutyás, te pedig macskás vagy, ő reálos, te inkább humános beállítottságú vagy, satöbbi – gyakran éppen azáltal kerülhettek közelebb egymáshoz, hogy megpróbáljátok áthidalni a különbségeket, és rájöttök, miként egészíthetik ki remekül egymást.

Mentesen főzni könnyű!

 

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra