Könnyebbé vált az utalás: most már nem kell hozzá megadnod ezt az adatot

GettyImages-1478991893
Olvasási idő kb. 2 perc

Örülhetnek a Revolutot használó magyarok: immár az IBAN szám megadása nélkül is utalhatnak belföldi számlaszámra. Mutatjuk, mit kell tenni ehhez.

A Revolut app frissítését követően már nem kell IBAN-számot használni ahhoz, ha belföldre utalnánk számlánkról – hívta fel a figyelmet a Revinfo.

Bár egyre több magyarországi felhasználója van a Revolutnak, a belföldi utalások indítása eddig nem feltétlenül volt egyszerű feladat. Ha nem tudtuk a címzett IBAN bankszámlaszámát, akkor utána kellett járnunk.

Sokkal egyszerűbb lett a revolutos átutalás
Sokkal egyszerűbb lett a revolutos átutalásShutterstock

Könnyebb lett Revoluttal utalni

Mostantól kezdve sokkal egyszerűbb lesz a magyar bankszámlák és a Revolut közötti pénzmozgás. Immár nem kell ismernünk az utalás címzettjének IBAN bankszámlaszáma formátumát, elegendő lesz a belföldi, 3X8 számjegyes bankszámlaszámot ismerni ahhoz, hogy pénzt utalhassunk.

A Revolut közleménye szerint "sokaknak kényelmetlenebbé tette a forint utalást, mert meg kellett szerezni a HU-val kezdődő bankszámlaszámokat…"

Mint írják, a Revolut app legújabb frissítésével ez már nem szükséges, választhatunk, hogy a sima 3X8 számjegyes belföldi forint számlaszámot adjuk meg vagy az IBAN formátumot, amikor banki címzettet adunk hozzá, ráadásul választhatjuk azt az opciót is, hogy magyar forintban küldjük automatikusan az összeget.

Ahhoz, hogy az applikációnk felkínálja a fenti lehetőségeket, előfordulhat, hogy frissítenünk kell. 

Magyar számlaszám nem jár a Revolut mellé

Közleménye végén a bank fontosnak tartotta kiemelni, hogy annak ellenére, hogy már utalhatunk hazai bankszámlaszámra közvetlenül, s választhatjuk a magyar forint átutalása opciót is, a Revolut továbbra sem kínál a forintegyenleghez belföldi, forint alapú számlaszámot. A bank által a regisztrációkor megadott, saját számlaszámunk ezentúl is egy litván nemzetközi bankszámlaszám marad, IBAN formátumban. Éppen ezért – az esetlegesen magas költségek okán – nem javasolják a Revoluton kívüli, magyar számlaszámra történő utalást. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek