35 felett már mást várunk egy randitól, akkor is, ha hullanak a csontvázak a szekrényből

randi 3

A randizás bármilyen életkorban nehéz, de lássuk be: ahogy idősödünk, egyre nehezebb. Mindezt azért tudjuk kijelenteni ilyen bátran, mert már van összehasonlítási alapunk. Tudjuk, hogy mire vágytunk, mi volt elég 20 évesen, és mi mindent szeretnénk megkapni 35 felett már az első randin. Az igazság az, hogy nagyon más közel a 40-hez randevúra készülni, mint tettük azt a 20-as éveinkben.

Lássuk a közhelyeket: egyre szűkül a választék, egyre több az igény, és egyre több képzeletbeli bőröndöt cipelünk magunkkal, mint az előző évtizedeinkben.

Mások az igények egy randin 35 felett

Átéltünk már legalább egy, de inkább két nagy szerelmet, összetörték a szívünket, kialakultak a bizalmi problémáink, ahogyan a világnézetünk is fix lett, és már a karrierünk iránt is elhivatottabbak vagyunk, mint 20 évvel ezelőtt.

Egyre kevesebb egyedülálló barátunk van, vagy épp vannak, mert már válnak. Bölcsebbnek hisszük magunkat, és talán tényleg azok is lettünk, hiszen az élettapasztalatunk is nőtt. Egyszerűen tudjuk, mit akarunk az élettől és leendő párunktól is.

35 felett már mást várunk egy randitól
35 felett már mást várunk egy randitólmihailomilovanovic / Getty Images Hungary

A legnagyobb kihívás: megismerni egy idegent

35 felett a legnagyobb kihívást éppen az adja a randizásban, hogy valakit a nulláról kell megismerni. Mivel jobb esetben már tudjuk, hogy mik a hibáink és az erősségeink, mi mindenen mentünk keresztül, azt gyanítjuk, hogy a hasonló korú partner is átélt ezt-azt. 

Az ő múltjáról fogalmunk sincs, de az a feladatunk, hogy gyorsan megismerjük, elfogadjuk őt. Hogy miért gyorsan? Mert óhatatlanul is azt érezzük, hogy fogy az idő.

„Húszas éveinkben randevúzni kicsit olyan, mint egy diszkógömb szórt fénye, míg harmincas éveink randijai már olyanok, mint egy jól fókuszált lézersugár. Ha tudod, mit keresel, kevesebb időt vesztegetsz el olyan kapcsolatokra, amelyekben nincs lehetőség, és sokkal gyorsabban és könnyebben optimalizálhatsz egészséges, összehangolt kapcsolatokat” – véli Jordan Gray párkapcsolati szakértő, számos bestseller szerzője.

Tudjuk már, hogy mit akarunk

A legfontosabb tényleg ez: már tudjuk, mit akarunk! Míg húszas éveink közepén olyan partnerre vágytunk, aki jó autót vezet és megengedheti magának, hogy elvigyen egy elegáns étterembe, harmincon túl ennél már több kell. Jordan Gray tanácsa azoknak, aki még mindig nem tudják, hogy kit is keresnek, hogy írják le azok a nevét, akikkel legutóbb jártak.

Minden név mellett sorold fel az öt legfontosabb dolgot, ami tetszett az illetőben, és azt az öt dolgot, ami nem.

A legjobban kedvelt tulajdonságokra kell figyelni a következő kapcsolatodban. Ilyen egyszerű lenne?

Egyre szűkül a választék, egyre több az igény
Egyre szűkül a választék, egyre több az igényLuis Alvarez / Getty Images Hungary

Sok 35 év fölötti egyedülálló küzdött már meg a szívfájdalommal, de mindannyiunk szekrényében vannak csontvázak, és ezekre nem feltétlenül kell rosszként tekinteni.

Ezek a tapasztalatok vezettek el minket ahhoz az emberekhez, akik ma vagyunk.

Mindenki irányítani akar, de nem mindenki mer

Azoknál, akik sok sikertelen kapcsolaton vannak túl, természetes a védekezés. Lehet, sőt, kell is vigyázni magunkra, de ha soha nem engedünk be, akkor mitől lesz jobb? Attól, hogy volt néhány sikertelen kapcsolatod, akár házasságod, még nem kell, hogy a negatív hozzáállás uralkodjon el rajtad. 

Gray szerint mindenki szereti megragadni az életben az irányítást, de mégis nagyon kevesen élnek ezzel a lehetőséggel.

Ugyanakkor ebben a korban sem kell megelégedni olyan partnerrel, akivel nem érezzük jól magunkat. A kapcsolat nem lesz egészséges, és nem is lesz tartós csak attól, hogy már elértünk egy bizonyos kort.

„Nem szabad azonban várni a tökéletesre sem. A kapcsolatok a középúton való találkozásról szólnak, el kell fogadni egy személyt a hibáival is, hiszen már tudjuk magunkról, hogy mi sem vagyunk tökéletesek” – adja meg az őszinte választ a párkapcsolati szakember.

Tényleg a kor számít?

És végül az életkor: túl öreg, túl fiatal, elvált, sosem volt nős, 3 gyereke van, nincs gyereke... Számtalan kritérium, ami lényegében nem számít. A kapcsolatok azért működnek, mert két ember vonzódik egymáshoz, kölcsönösen támogatják egymást, jól érzik magukat együtt, és ami a legfontosabb, ugyanazt akarják az élettől és a kapcsolattól is.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra