18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A nők is néznek pornót, csak attól nem megy tönkre a szex

Ma már szerencsére egyre ritkábban találjuk szembe magunkat azzal a kérdéssel, hogy néznek-e a nők pornót, a nők pornófogyasztási szokásait azonban még mindig jóval kevesebb figyelem kíséri.

De vajon hogyan hat a rendszeres pornónézés a nőkre? Fokozza-e a szexuális élményeiket akár maszturbálás, akár páros együttlétek során? Sean McNabney pszichológus ezekre a kérdésekre kereste a választ, amikor csapatával, Hevesi Krisztinával és David Rowlanddel 2500, átlagosan 29 éves nőt kérdezett meg a pornónézési szokásairól.

Önkielégítés

Szemben azokkal a nőkkel, akik maszturbálás közben nem néznek pornót, azok, akik rendszeresen néznek felnőttfilmeket önkielégítés közben, jellemzően

  • menopauza előtt állnak,
  • szexuális kisebbségek tagjai,
  • érdeklődnek a két vagy több partnerrel történő szex iránt,
  • tartós szorongástól vagy depressziótól szenvednek,
  • gyakran és könnyen végeznek önkielégítést,
  • van orgazmusuk.

Szex

McNabney és munkatársai kiderítették azt is, hogy azok a nők, akik gyakran néznek pornót

  • könnyebben jönnek izgalomba,
  • az orgazmust sok esetben késleltetve élik meg,
  • több örömről számolnak be az orgazmusukkal kapcsolatban.

A kutatás eredményeiből úgy tűnik, hogy a nők az orgazmus könnyebb elérése és az öröm fokozása érdekében néznek pornót, ennek pedig a partneri kapcsolatuk nem látja kárát.

Pornó

A Pornhub felméréséből kiderül, hogy a nők között a leszbikus kategória a legnépszerűbb, nagyjából másfélszer olyan népszerű, mint a férfiak körében. És bár mindenki ismeri azt az általános sztereotípiát, miszerint a férfiak imádják nézni, ahogy két nő szexel, a nők és a leszbikus pornó kapcsolatáról eddig jóval kevesebbet tudtunk.

Sokan feltételezik, hogy azok a nők, akik bárokban vagy szórakozóhelyeken más nőkkel kísérleteznek, azért teszik ezt, hogy felkeltsék a férfiak figyelmét. A McNabney-kutatás szerint azonban sokkal inkább jellemző, hogy ezt a nők a saját maguk örömére teszik, függetlenül attól, hogy figyelik-e őket férfiak.

Úgy tűnik, a nőket jobban beindítják az olyan videók, amiket nők készítenek nők számára, és amikben a hüvelyi közösülés helyett nagyobb hangsúlyt kap a romantika és a csikló ingerlése. Újabb kutatásokra van szükség ahhoz, hogy a szakemberek tovább tudják árnyalni a nők pornónézési szokásairól alkotott képet, ehhez viszont az kell, hogy társadalmi szinten is elfogadjuk, hogy bizony, a nők is néznek pornót.

Oszd meg másokkal is!
Mustra