Bezártak a patikák országszerte: csak ezeken a helyeken tartanak nyitva

GettyImages-1311109456
Olvasási idő kb. 2 perc

A Semmelweis-nap alkalmából a legtöbb patikán a zárva tábla fogad ma bennünket. Mutatjuk, mely helyeken találsz nyitva gyógyszertárat.

2011 óta munkaszüneti nappal ünneplik Semmelweis Ignácot: a magyar egészségügyi dolgozók, az orvosi rendelők, a szakrendelések, a védőnői tanácsadók és a patikák sem tartanak nyitva július elsején.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) tájékoztatása szerint az egészségügyi szolgáltatók ügyeleti rend szerint biztosítják ma a folyamatos egészségügyi ellátást, úgy a háziorvosi, mint a fekvőbeteg ellátásban – adta hírül az Economx.

Ma alig néhány patika lesz csak nyitva
Ma alig néhány patika lesz csak nyitvaFaludi Imre / MTI

Csak néhány patika lesz ma nyitva

A legtöbb településen kizárólag a nonstop nyitvatartású, az ünnepnapokon is működő, illetve az ügyeletes, vagy készenlétet tartó gyógyszertárak adnak ki orvosságot. Hogy saját településünkön hova érdemes elindulnunk, ha sürgősen gyógyszerre lenne szükségünk, arról az NNGYK patikakeresőjében vármegyére, és településre keresve is tájékozódhatunk. 

Online forródrót is segít baj esetén

Ha rendelkezünk Egészségablak applikációval, abban is utánajárhatunk a ma is nyitva tartó, ügyeletes gyógyszertáraknak. 

Ahogy az év minden napján, ma is elérhető az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat abban az esetben, ha mérgezés gyanúja merül fel. A szolgálatot a 06-80-20-11-99-es, ingyenes, zöldszámon lehet elérni, itt a várható tünetekről, elsősegélyről és az orvosi ellátás szükségességéről adnak felvilágosítást.

Ugyanígy éjjel-nappal hívható az Egészségvonal a 1812-es ingyenes számon, amelynek munkatársai a Semmelweis-napi munkaszünet során is fogadják a hívásokat.  Minden olyan kérdésre válaszolnak, amelyek az egészségügyi szolgáltatásokra vonatkozik, a háziorvosi, járóbeteg- és kórházi ellátásokkal kapcsolatban vagy az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT), illetve egészségmegőrzés témákban. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek