5 lépés, hogy beléd zúgjon – de csak ha ő is akarja

GettyImages-1134471347

Nagyon bejön, de nem tudod, hogyan közelíts? Félsz, hogy nem vagy elég vonzó, izgalmas, érdekes? A jelenlétében csak szerencsétlenkedésre futja? Gyötrelmes időszak, amikor megtetszik valaki. Egyik pillanatban elönti az agyadat a lila köd, a következőben meg úrrá lesz rajtad a kétségbeesés. Az alábbiakban rövid tippekkel segítünk, hogyan tudod úgy kifejezni a vonzalmadat, hogy jó eséllyel randizzatok.

Mi a közös azoknak az embereknek a viselkedésében, akik végül összejöttek a kiszemeltjükkel? Ez a kérdés foglalkoztatta a Medium Ivari néven publikáló szerzőjét, aki a szakirodalom, a saját tapasztalatai és az ismerősi körére vonatkozó megfigyelései alapján arra jutott, 5 lépés vezethet el a leggyorsabban a másik szívéig. Kezdeményezz etikusan, mutatjuk, hogyan.

#1 Győződj meg róla, nyitott-e rád és a szerelemre 

Ha nemet mondanak, fogadd el, és sétálj el onnan. Ne legyél erőszakos, határszegő, ne akard a másik helyett tudni, mi a jó neki. Először is, ha tényleg érdekled és csak az időzítéssel van gond, később úgyis keresni fog. Másodszor, bárkit üldözni és kényelmetlen helyzetbe hozni sosem oké. Ezt igazából senki sem tartja romantikusnak, függetlenül attól, milyen képet festenek a szerelemről a hollywoodi filmek. Arra is figyelj oda, hogy tényleg akarod-e, hogy megszeressen téged. Tudj meg többet a világlátásáról, az életmódjáról, a hobbijairól. Kompatibilisnek tűntök? Sok minden nyilván menet közben fog kiderülni, de ha már az elején azt érzed, ez nem nagyon fog menni, akkor inkább ne hitegesd. Ne játssz vele csak azért, mert magányos vagy vagy unatkozol. Persze az alkalmi randik, az egyéjszakás kalandok is teljesen okék, de csak akkor, ha erről a felállásról a másik is tud, és az infók birtokában, szabadon dönt a részvételéről. 

#2 Flörtölj 

Mielőtt bárhogy is közeledsz, mérd fel, mennyire oké a másiknak a testi kontaktus. Hidd el, nincs annál vonzóbb, mint hogy tiszteletben tartod a határait. Van, aki nem szereti, ha ölelgetik, másnak egy érintés is sok egy idegentől. Ha bármikor bizonytalan vagy, inkább kérdezd meg, oké-e neki, ha hozzáérsz. Tarts fokozatosságot. Vedd fel a szemkontaktust, nézz rá pár másodperccel tovább, mint ahogyan az indokolt lenne. Érj hozzá a vállához, nevess a viccein. Érdeklődj, tükrözd a testtartását, hangolódj rá. Ne legyél rögtön szexuális, bizalmaskodó vagy túl sok, de azért éreztesd, hogy élvezed a társaságát. Bókolj neki nyugodtan. Ezt akkor is megteheted, ha a választottad férfi. Ők is örülnek, ha dicséretet kapnak. 

Megfoghatom a kezedet?
Megfoghatom a kezedet?AleksandarGeorgiev / Getty Images Hungary

#3 Beszélgessetek sokat

Hihetetlen jutalmazó érzés, ha valaki őszintén figyel rád. A mai felgyorsult világban talán még kevesebben törődnek azzal, mi történik más emberek életében. A legtöbben magukról szeretnek beszélni, másokat meghallgatni kevésbé. Hányan kérdezik meg tőled rendszeresen, hogy vagy? Hány ember hívna fel vagy írna rád, ha tudná, hogy valami bajod van? Nagyon változó, hogy ki mit válaszol ezekre a kérdésekre. Egy biztos: ha ott vagy a másiknak, kíváncsi vagy rá, és emlékszel az általa mondott dolgokra, az fokozni fogja a köztetek lévő intimitást. Jegyezd meg a barátai, a családtagjai nevét, légy képben a munkájával. Jöhetnek a gyerekkori sztorik, az első szerelmek, a jövőre vonatkozó álmok. Persze ne ess át a ló túlsó oldalára, ne faggasd. De vedd örömmel a megosztásait. Ha van kedvetek hozzá, játszhattok különböző önismereti játékokat, vagy sorra vehetitek azt a 32 kérdést is, ami után állítólag tuti szerelembe esnek egymással a párok. 

#4 Légy rendben magaddal

Az ismerkedés korai szakaszában sem kell mindig ugrásra készen várakoznod. Ha előre és átláthatóan közlöd, teljesen oké, hogy néha nem érsz rá. Ha vannak hobbijaid, egészséges emberi kapcsolataid, barátaid, izgalmas munkád, önbizalmad, az elég vonzó dolog. Ne legyél nagyképű, ne fényezd magad, de az klassz, ha egyben vagy, vannak céljaid, csomó jó része az életednek. Ugyanakkor az is lényeges, hogy a majdani párkapcsolat beleférjen a mindennapjaidba, tudd priorizálni a partneredet, ott tudj lenni, amikor szüksége van rád. Szeress vele lenni, ne akarj állandóan időt spórolni. Amint lehet, válaszolj a megkereséseire, ne tartsd bizonytalanságban. Pont egy pörgős nap közepén írt rád? Semmi gond, gyorsan válaszolj neki. Jó, ha a rövid válasz 3 elemet minimum tud tartalmazni: 1) örülsz, hogy írt neked; 2) most sajnos nem érsz rá, mert értekezleten vagy/dolgozol valamin; 3) várhatóan mikor fogod keresni. Így neki sem kell egész nap a telefonjára tapadnia, és arról fantáziálnia, mi lehet veled, mert tudja, hogy amint teheted, becsekkolsz nála.   

#5 Fejezd ki, mit érzel

Ahogy az összes eddigi pontnál, itt is fontos a figyelmesség, hogy ne hozd kényelmetlen helyzetbe. De ha úgy érzed, kölcsönös a vonzalom, nyitott a közlendődre, nyugodtan ossz meg az érzéseidből. Ha bizonytalan vagy, inkább kérdezd meg tőle, oké-e neki, hogy erről beszélj. Ha igen, törekedj arra, hogy kifejezd, mennyire fontos neked, mit érzel, amikor mosolyog, hogyan hat rád, amikor a közelében vagy. Jöhetnek a romantikus gesztusok, szerelmes üzenetek. Mindaddig, amíg nem esel túlzásokba, és a saját érzéseidre koncentrálsz, nem arra, hogy mire vágysz a másiktól, jó eséllyel nem lesz gond. Ha pedig azt látod, hogy zavarba jön vagy nem viszonozza a megnyilvánulásaidat, fújj visszavonulót. Ez egy érzékeny tánc, amiben úgy tudjátok a legtöbb örömöt megélni, ha figyelmesen követitek egymás mozdulatait. 

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra