Megy még az ötödikes matek? Teszteld!

GettyImages-484743293

Az oké, hogy a szögfüggvényeket meg a másodfokú egyenletet viszonylag kevésen használják érettségi után, de mi van az elemibb ismeretekkel? Felmérni, hogy körülbelül mennyi tapéta kell a DIY-hoz, több torta igazságos elosztása vagy épp a havi otthoni költségvetés elkészítése a bevételek és kiadások figyelembevételével olyan képességek, amikre tényleg szükség van a mindennapokban is. Az ehhez szükséges tudást javarészt általános iskolában szereztük meg.

Szerdán becsengettek: iskolások százezrei ültek vissza az iskolapadba. Te milyen érzéssel gondolsz vissza a régi szeptember elsejékre? Nyár végén már vártad, hogy újra találkozz az osztálytársaiddal, vagy megnyúlt arccal gondoltál az előtted álló hónapokra? Akár így, akár úgy voltál vele, az iskolás évek gyorsan és főleg messzire szálltak, ki számolja, hány év telt el például ötödik óta. Emlékszel még arra, mit tanultál az első felsős évfolyamon?

Szeptemberi kvízsorozatunk első részében matektudásodat tesztelheted, nem középiskolás, csak elemista fokon. Felkészültél? 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!
Oszd meg másokkal is!
Mustra