Őrjöngtem, ha elfelejtettek bókolni

Zanza!

energiavampir-fokuszLéteznek agresszív energiavámpírok, akik a gyerekeiknek is ezt a mintát örökítik, és léteznek örök panaszkodók - a nők az új frizurájukkal lophatnak energiát, a férfiak a motorjukkal. Napjaink egyik slágertémája, hogyan betegítik meg egymást az emberek anélkül, hogy észrevennék.

cikk-tipus-altalanos

 

Az egész világot ugyanaz az energia hatja át, és ha az egyik embernek elfogynak a készletei, öntudatlanul a másikéhoz folyamodik. Az energialopást nem bünteti a BTK, ilyen jelenségre bőven találunk példát a munkahelyen, akár saját családunkban is. Minden emberi konfliktus az energia pangására vezethető vissza.

 

A volt főnököm nyilvánosan megalázott, nevetséges vádakkal gyanúsítgatott. Egy darabig tűrtem, de idővel egyre súlyosabbá vált. Amikor elmondtam egy természetgyógyásznak, úgy fogalmazott, verjem vissza a ’sugarait’. Ezt úgy tehetem, hogy elé állok, és közlöm vele, hogy rossz stratégiát folytat.  Megfogadtam a tanácsot, összeszedtem minden bátorságom és vártam az alkalmat, hogy megint bántson. Azonnal belém kötött. Kihúztam magam, és rezzenéstelen arccal elmondtam neki a véleményem. Nem hunyászkodott meg, elnézést sem kért, de a felém irányuló támadásai megszűntek”- mesélte a 44 éves Irén, akinek meggyőzdése, hogy energiavámpír főnökét jól kezelte.

 

A személyes energiánk egyfajta gömb, ami körülvesz minket, hasonlóan az aurához.  Az energia kommunikáció útján lép reakcióba. A szimpatikus és ellenszenves embereket néha nem a kinézetük alapján kategorizáljuk, hanem a láthatatlan, de érzékelhető energiamezők találkozása a miénkkel dönti el tudat alatt. Egy jól szituált, ápolt egyén is lehet visszataszító, amelyre nem tudunk elfogadható magyarázatot adni.

 

Üvöltve ránk csapta az ajtót

Az energiavámpír nem mindig felismerhető, de a társaságában első pillanattól kezdve fáradtnak érezzük magunkat, döntésképtelenek vagyunk, a sebességünkből veszítünk, és mihamarabb menekülni akarunk. Íme egy tipikus történet, amelyet a 26 éves Zsolt mesélt el, aki osztálytársaival együtt elüldözött egy vámpírt.

 

Volt egy nagyon rosszindulatú anatómia tanárom. Teljesen bolond volt, valószínűleg piált is, és szerintünk csak szánalomból, vagy félelemből nem rúgták ki, mert nem szerette senki. Amikor már túl sok volt a rovásán (tarkón vágott egy lányt, trágárul leüvöltött egy srácot, hozzávágta a krétát az egyik haverhoz) mind a 27-en becsörtettünk a tanáriba, amikor ott bagózott, és elmondtuk neki, hogy gyűlöljük, és felsoroltuk, mi a bajunk vele. Kerek egy órán át tartott, és még nem is értünk a végére, amikor üvöltve ránk csapta az ajtót. Három hét múlva felmondott, de előtte furamód már teljesen normálisan viselkedett.

 

Vámpírfajták: A terrorista apa agresszív fia

Egy energiavámpír mit sem ér leszívható alanyok nélkül. Könnyebb elbánni egy elgyengített, megfélemlített személyiséggel, mint egy olyan levédett egyénnel, aki Meryl Streep elegáns keménységével veri vissza az ostromot. Energiamezőnk rezgésének a megnövelésével vehetjük elejét az eféle támadásnak. Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha elképzeljük, hogy tükörként verjük vissza a másik erőszakos követelését. Az energia ilyenkor megreked és a vallató fél szembesül kudarcával, és felhagy a további rablással.

 

A leszívó-leszívott szerepek egy átlagos családban is jól megfigyelhetők: egy megfélemlítő alkat általában egy gyenge jellemű “én, szegényt” vagy épp ellenkezőleg, egy magához hasonlatos megfélemlítőt nevel. Ilyen környezetben a gyerek később vallatóvá válhat, aki folyton hibákat talál a másikban. Ez olyankor történik nagyobb eséllyel, ha gyermekkorában belenevelik, hogy értéktelen, alávaló. A gyerekek fejlődéséhez sok energiát kell biztosítanunk, fegyelmezéssel nem szabad drámába taszítanunk, be kell őket vonni az életünkbe, a beszélgetésekbe, ezzel elkerülendő a későbbi vámpírosodás.

 

Vámpírfajták: én szegény, megint hogy jártam

Vannak kevésbé agresszív vámpírok, akik “passzív energiaszerzők.” Ők azok, akik az emberek együttérzésére vagy kíváncsiságára alapozva próbálják magukra felhívni a figyelmet. Az “én, szegények” elmesélik, milyen rettenetes dolgok történtek velük, együttérzést vagy bűntudatot akarnak kelteni.

Ha nem vagyunk tudatában ezeknek a játékoknak-drámáknak, párkapcsolatunk is hamar dimenziót válthat, és hatalmi harccá alakulhat. Érdemes megtanulni függetlenedni, egyedül átélni a teljességet. Ha ez sikerült, kialakítható a harmonikus párkapcsolat. Evolúciónk ütemét a másokhoz való viszonyunk szabja meg. Közérthetőben szólva minél tisztábbak a viszonyaink, annál hamarabb kapjuk meg a válaszokat életünk kérdéseire.

 

A gyerekek energiajátéka

Kisgyerekeknél figyelhető meg legjobban az energia munkája, hiszen ők még képmutatás nélkül, leplezetlenül művelik a figyelem önmagukra terelésének a művészetét: produkálják magukat a vendégek előtt, hisztiznek, vagy különböző módszerekkel követelnek.

Ahogy felnövünk, mindannyian megtanulunk egy technikát, amivel energiát tudunk kicsalogatni másokból. Az energiaszerzés durva formáinak tekinthető a feltűnési viszketegség, a nagyzási hóbort, és ha valaki drasztikus módon törekszik a tökéletességre. Ilyenek lehetnek a színészek, újságírók, írók, zenészek, és általában mindenki, aki a munkája által próbál meg energiát szerezni az emberi kapcsolatai mellett.

 

A nők a külsőjükkel szereznek energiát

A nők energiaszerzési stratégiája is érdekes. Sokan élvezik, hogy utánuk fordulnak, elismerősen füttyentenek, vagy autóból dudálnak rájuk. A 29 éves Anna azt osztotta meg velem, hogyan tudatosult benne, hogy megcsapolja a környezetét.

 

Azt mondják, a nők egymásnak akarnak tetszeni, ezért vesznek új ruhákat, ezért járnak kozmetikai kezelésekre, költenek elmebeteg összegeket a szépségükre. Évek kellettek, amíg rájöttem, hogy a személyiségem annyira képlékeny, hogy a visszajelzésektől függ, milyennek látom magam. Különös, hogy a személyiségemről beszélek, holott csak a  külsőmre vonatkozó visszajelzés számított nekem, hogy másoknak tetszik-e a ruhám, a hajam, a sminkem.  Hisztiztem, ha a környezetem észre sem vette, hogy új hajszínem van, vagy elfelejtettek bókolni a miniruhám miatt. A pasim egyszer azt mondta, én ezzel szívom le az embereket. Igaza volt. Megpróbálok úgy élni, hogy magamnak feleljek meg, és a lelki állapotom ne a bókoktól függjön.

 

Ez a mechanizmus a férfiaknál is működik: egy drága motoron bőrkabátban ülve, kellő magabiztosságot és férfiasságot sugározva be lehet vonzani a női energiát.

 

A betegségek oka az energiahiány

A különböző betegségek is nagymértékben függnek az energiahiánytól, olyankor  leszünk náthásak, kapjuk el az influenzát. Ha nagy stressz ér, csökken az energiánk, és olyan betegséget kapunk el, ami több napra eltávolít minket az energiánkat elszívó dolog mellől, hogy megint fel tudjuk töltődni. Ébredjünk rá az energia létezésére – nevezzük akár univerzális energiának, megérzésnek, ösztönnek.

 

cikk-tipus-linkek

Összefutottam egy energiavámpírral

Ismered az érzést? Együtt vagy valakivel. Beszél feltartóztathatatlanul, már szédülsz. Néhány perc után leszívja az energiáidat, megcsapol, majd jó vámpírként már ott sincs. Újabb áldozatot keres.

 

 

 

Blogmustra