Fillérekért adják a magyarok kedvenc nyári csemegéjét: most vásárolj be!

GettyImages-952625352
Olvasási idő kb. 2 perc

A megszokottnál korábban érkezett a hazai csemegekukorica az üzletekbe, amely a klímaváltozás számlájára írható. A nyár kedvenc csemegéjét már most több helyen akciós áron kínálják.

Jelenleg a Pennyben a legolcsóbb a magyarok kedvelt szezonális zöldsége, melynek csövéért 229 forintot kell fizetni – adta hírül a Propeller a Pénzcentrum cikkére hivatkozva. Az árak az ilyenkor megszokottnál kedvezőbben alakulnak a Lidlben is, ahol két darab vásárlása esetén 234 forintra jön ki egy cső. A csemegekukoricát a Spar is kedvező áron kínálja, de a nyári csemege az Aldi, az Auchan és a Tesco kínálatában még nem szerepel.

Arra számítanak azonban, hogy az akciós zöldség hamarosan ezekbe az üzletláncokba is megérkezik.

A tavalyinál sokkal olcsóbb lesz a nyári csemege

Mint írták, az árak várhatóan a 28. hét környékén – július második hetében – beállnak a csövenkénti 200-300 forintra, ezzel a csemegekukorica a tavalyi árakhoz képest nagyjából feleannyiba kerül majd. 

A nyár kedvenc csemegéje a tavalyi év áraihoz képest várhatóan 50 százalékkal lesz olcsóbb
A nyár kedvenc csemegéje a tavalyi év áraihoz képest várhatóan 50 százalékkal lesz olcsóbbCultura RF/Zero Creatives / Getty Images Hungary

Már nem is eszünk belőle annyit

A cikk szerint a termelők nincsenek könnyű helyzetben a 2022-es aszályos év, a piacvesztés és a nyomott átvételi árak miatt. Kiemelték, a termelői ár 50-55 Ft/kg, ami a 2023-as évhez képest ugyancsak 50 százalékkal kevesebb. Emellett a termőterületek nagyságában is drasztikus csökkenés látható, hiszen a csemegekukoricát 30, a hüvelyest 50 százalékkal csekélyebb területen termesztik. Mindezen túl a magyarok kukoricaevési szokásaiban is változás történt, miután az eddiginél kevesebbet fogyasztanak belőle.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek