18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Így fokozhatod a szexuális élvezetet – akkor is, ha még sosem volt orgazmusod

Majdnem 30 évvel ezelőtt Joycelyn Elders amerikai tiszti főorvost egyszerűen kirúgták, miután felhívta a figyelmet arra, hogy meg kell tanítani a gyerekeknek, hogy az önkielégítés a szexualitás természetes része.

És bár azóta nagyot változott a világ, sokan még mindig tabuként tekintenek a nők önkielégítésére és a szexuális élvezetükre. A testi-lelki szexuális zavarok (pszichoszomatikus kórformák) hátterében gyakran fontosabb tényező a lelki oldal. Idetartoznak a fájdalomszindrómák (pl. vaginizmus, fájdalmas vagy nehezített közösülés), menstruációs zavarok, meddőség és sikertelen terhesség, orgazmuszavarok vagy a libidó csökkenése.

A köznapi nyelvben gyakran használt frigiditás elnevezés, amit az orgazmus hiányának titulálnak, pontatlan és félrevezető, sőt pejoratív. Az orgazmus hiányát anorgasmiának nevezi a szakirodalom, fontos azonban megjegyezni, hogy az ilyen jellegű szexuális problémával küzdő nőbetegek anatómiailag egészségesek, a szexuális vágy, a szexuális izgalom valamilyen fokát megélik. Dr. Laurie Mintz pszichológusprofesszor szerint az első lépés az örömteli szexuális élet felé a sikeres önkielégítés, amiben az alábbi tippek nagy segítséget jelenthetnek.

Első lépés: 10 perc érintés

A legfontosabb, hogy ha bármi miatt kényelmetlenül érzed magad, nyugodtan hagyd abba, amit csinálsz, és próbáld meg másképp. Erősebben vagy finomabban, pár centivel arrébb, más pózban. Ha még sosem láttad a saját nemi szervedet, vegyél egy mély levegőt és egy tükröt, ismerd meg a vulva részeit, majd finoman érintsd meg azokat. Érezni fogod, hogy mi esik a legjobban, de ne siess, hagyj magadnak időt a tested megismerésére.

Második lépés: Nyugodtan időzz el

Ha úgy érzed, képes vagy szintet lépni, kezdd azzal a mozdulattal, amelyik a legtöbb örömet okozott az első lépés során. Érintsd meg magad, majd figyeld az érzéseidet, a tested jelzéseit, és eszerint változtasd a mozdulataidat. Nem az orgazmus elérése az elsődleges cél, bármikor abbahagyhatod a folyamatot, de folytathatod, ha az esik jól. Nincs jó vagy rossz választás, a cél az, hogy kiderítsd, mi a legjobb számodra.

Harmadik lépés: Élvezd!

Rájöttél, hogy mi az, ami jó érzést okoz? Akár igen, akár nem, érdemes folytatni a kísérletezést annak érdekében, hogy magabiztosan tudj örömet szerezni magadnak. Egy bizonyos ponton a legtöbben átélik az orgazmust, ha te viszont még nem tartasz itt, semmi pánik. Az alábbi praktikák segíthetnek, hogy még jobb legyen a szexuális élvezet.

 • Ne akard mindenáron elérni az orgazmust, a lényeg az élvezet legyen.
 • Fantáziálj, akár olyan dolgokról is, amiket a való életben sosem tennél meg.
 • Olvass erotikus történeteket, nézz pornót, mielőtt megérintenéd magad.
 • Önkielégítés előtt vegyél egy ráérős habfürdőt. Ez segíthet abban, hogy a figyelmed a testedre összpontosuljon.
 • Maszturbálás előtt mozogj, ez fokozza a pulzust és serkenti a véráramlást.
 • Ne tartsd vissza a hangod. Kutatások eredményei szerint az ember saját sóhaja és nyögése is fokozza a szexuális vágyat.
 • Kísérletezz a légzéseddel. Van, akinek az segít, ha orgazmus előtt visszatartja a lélegzetét, míg mások a mély légzésekre esküsznek. Szánj időt rá és próbáld ki, hogy neked mi okozza a legnagyobb élvezetet.
 • Háton fekvés helyett próbáld ki hason.
 • Fokozd az intenzitást úgy, hogy kis szünetet tartasz, amikor közel kerülsz az érzékeny pontjaidhoz. Ezt alkalmazhatod az orgazmushoz közeledve is.
 • Stimuláld a csiklódat és a hüvelyedet, akár egyszerre is.
 • Sok nő első orgazmusához vibrátor vezet. Ne félj kísérletezni, kutatások eredményei szerint a vibrátort használó nők több orgazmust élnek át egyedül és a partnerükkel egyaránt.

A szex közben átélt orgazmushoz vezető első lépés, ha egyedül képes vagy elélvezni. Sokkal könnyebb úgy fejest ugrani egy partneri együttlétbe, hogy tisztában vagy azzal, mi az, ami örömet okoz neked, ennek a felfedezéséhez pedig sosincs túl késő. Ahogy Joycelyn Elders is mondta, az önkielégítés az egészséges szexualitás természetes része.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra