A női pszichopata kicsavart elméje

GettyImages-1044722364

A pszichopaták egyszerre lenyűgözőek és ijesztőek. Különösen igaz ez a női pszichopatákra, mert sokan úgy gondolják, hogy egy nő nem lehet pszichopata, közben gyakran még a férfiaknál is fondorlatosabbak.

Senki sem érti a gondolkodásmódját, hiszen az folyamatosan dacol az emberi természettel, ugyanis állandóan ellentéteket fedezhetünk fel, ha odafigyelünk egy kicsit. 

Egyrészt lehet, hogy rendkívül meggyőző hazudozó, másrészt lehet, hogy kirívóan őszinte, akár a kegyetlenségig. Képes az arcodba nézni, és szándékosan bántót mondani, majd sértődötten elsétálni. Lehet, hogy együttérzőnek és őszintének tűnik, miközben tanácsot és segítséget ad, de mindezt azért teszi, hogy egy pillanat alatt meggondolja magát, és valami kifogással kibújjon a dolog alól.

Vidámság és megvetés

A női pszichopata vidám lesz, ha másokat meg tud téveszteni. Ügyesen felméri az embereket, és pontosan tudja, milyen gombokat kell megnyomnia, ahhoz, hogy a másik nyomorultul érezze magát. E taktikák alól saját gyermekei sem mentesülnek, és mindezt hidegvérrel teszi. A pszichopata nő szándékosan bánt meg mást, vagy okoz csalódást, és ettől felsőbbrendűnek érzi magát, vagy éppen boldognak. Ez az érzés nála azonban nem tart sokáig, és utána arra gondol, milyen ostoba a másik, aki beleesett a csapdájába.

Patológiás önfókusz

A női pszichopata alapvetően alkalmatlannak érzi magát, és hogy ezt kompenzálja, a figyelem középpontjába kíván kerülni. A társasági eseményeket arra használja, hogy felhívja magára a figyelmet, és minden apró részletet a személyes előnyére fordítson. Az embereket saját önző vágyainak kielégítésére használja fel, miközben kizsákmányolja őket. 

A pszichopata nő épelméjű

A pszichopaták szellemileg teljesen rendben vannak. Józanok, és mentesek mindenféle mentális betegségtől, ugyanis a legtöbb pszichopata nem szenved agykárosodásban, csak agyi eltérésekkel. Az érzelmekhez kapcsolódó agyi struktúrája például kisebb, mint a normál agyban. 

GettyImages-186949361
IgorIgorevich / Getty Images Hungary

És hogy mi teszi ezeket az embereket olyanná, amilyenek?

A válasz az, hogy senki sem tudja.

A pszichopátiáról azt mondják, hogy valamiféle rendellenesség, vagy valami hiány jellemzi őket. Azonban, mivel teljesen racionálisan gondolkodik, tudja, mit csinál. Sőt, nemcsak tudja, mit csinál, de kutatások szerint a viselkedése szabad választás eredménye – írja a Psychology Today.

A női pszichopata üressége

Vajon mi zajlik ezekben a nőkben legbelül? Állítólag a pszichopata nő sokat mondja, hogy üresnek érzi magát, ami egyébként a rossz énképhez kapcsolódik, de nem tudja jól kifejezni.

Személyesen voltam ennek tanúja a saját családomban. Egyszer egy pszichopata nőrokonom ezt hangosan kibökte, csak úgy maga elé. Aztán nagyon idegesnek tűnt, mintha csalódott lett volna, amikor kimondta. Egy pillanattal később, mintha csak felkapcsoltad volna a villanyt, elkezdett telefonálni, és nekiállt nevetgélni. Számtalanszor voltam tanúja ennek és hasonló epizódoknak – írja tanulmányában Winifred Rule.

Ha véletlenül sajnálni akarnád a pszichopata nőt, ne tedd. Kedvességével és a meggyőző erejével palástolja számító terveit, aztán egy pillanat alatt alád fog rúgni, akár verbálisan, érzelmileg, pszichológiailag vagy fizikailag.

És hogy ki ő? Távolról csodálatosnak tűnhet, de ha közelebb kerülsz hozzá, megpillanthatod az aljas modorát. Viszont légy óvatos, ha túl közel kerülsz, már lehet, hogy túl késő, és komoly árat kell fizetned a szabadulásért. 

Most, hogy tudod, milyen a pszichopata nő, meg tudod mondani, hány cirkál a környezetedben?

Oszd meg másokkal is!
Mustra