Vegyszerrel szennyezett alapélelmiszert hív vissza a Nébih

piac bolt zöldségek
Olvasási idő kb. 2 perc

Határérték feletti növényvédőszer-maradék miatt hív vissza élelmiszert a Nébih. A Tesco vesebabja érintett, mutatjuk, melyik.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az által közzétett azonosító adatokkal rendelkező terméket ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza az üzletekbe. 

A Tesco TS vesebabja a határérték felett tartalmaz növényvédőszer-maradékot a Nébih vizsgálatai szerint. A népegészségügyi intézet felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ne fogyasszák el, vigyék vissza az érintett termékeket. 

Visszahívta a Nébih a Tesco vörös vesebabját
Visszahívta a Nébih a Tesco vörös vesebabjátfcafotodigital / Getty Images Hungary

Szárazbabot hív vissza a Nébih

Ha Podravka által gyártott zacskós vesebabot vásároltál a Tescóban, az alábbiakat elenőrizd a fogyasztás előtt:

Minőségmegőrzési idő: 06.07.2025

Kiszerelés: 500 g

Gyártó: Podravka - Lagris a.s.

Forgalmazó: TESCO-GLOBAL Zrt. (Budaörs) 

Az érintett termék képét itt megtekinthetedA felhívás értelmében a száraz vesebabcsomagokat az ország bármelyik Tescójába visszavihetik a vásárlók, számlával sem kell rendelkezniük róla.  A cég az érintett termékek árát blokk nélkül is visszatéríti a vevőknek. 

A Nébih folyamatosan ellenőrzi a forgalomban lévő élelmiszereket

"A növényvédő szerek szakszerű és körültekintő alkalmazása esetén sem kerülhető el, hogy a betakarított és a fogyasztók asztalára került élelmiszerek teljesen vegyszermentesek legyenek, azonban a fenti szigorú engedélyezési folyamatban megfelelt növényvédő szerek előírt felhasználása esetén garantálható, hogy a növényekben, illetve növényi termékekben található növényvédőszer-maradékok nem haladják meg a jogszabályban rögzített határértéket" - összegzik honlapjukon. 

A jelenleg érintett vörös vesebab csomagok visszahívásáról az üzletlánc a honlapján tájékoztatta vásárlóit. A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek