Áram nélkül maradhatsz hetekre, ha elmulasztod ezt a határidőt: átáll az MVM

GettyImages-1409944516
Olvasási idő kb. 3 perc

Várhatóan két héten keresztül nem lehet majd feltölteni a töltős mérővel rendelkező villanyórákat az MVM és az E.On egybeolvadása miatt.

Bár már hónapok óta figyelmezteti a feltöltős villanyórákat használó fogyasztóit az MVM, sokan nem készültek előre. Ők akár két hétre is áram nélkül maradhatnak, ha július elsejéig nem intézik el a soron kívüli feltöltést. 

2024. július 1-től várhatóan két héten keresztül tart a villanyóra feltöltési és az áramszámlázási rendszer leállása az egyetemes áram- és földgázszolgáltatási rendszer átalakulása miatt. Az MVM Csoport és az E.ON Áramszolgáltató Kft. összeolvadása informatikai átállással és fejlesztéssel jár. 

Bár a villanyóra leolvasásra lehetőséget teremtett az MVM, a feltöltés nem fog menni
Bár a villanyóra leolvasásra lehetőséget teremtett az MVM, a feltöltés nem fog menniINDEX

Két hétig nem lesz elérhető a villanyóra-feltöltés

Az MVM Zrt. az elmúlt hetek során többször is, különböző módokon, levélben, feltöltőpontokon, feltöltéskor válaszlevélben, illetve a számlák blokkján próbálta értesíteni a feltöltőórás ügyfeleit, hogy "előreláthatólag két hétig nem lesz lehetőségük tölteni sem online, sem feltöltő pontokon”, ezért jó előre biztosítsák be a mérőjük töltöttségét.

A hosszas kommunikációs kampány ellenére azonban több felhasználó is meglepődött az RTL péntek esti híradója szerint. 

Senki nem értesített erről, sem SMS-ben, sem e-mailben, sehogy. Ez egy kicsit meglepett

– mondta egy felhasználó. Egy másik érintett a híradó stábjának elmondta, hiába próbálta elérni az áramszolgáltatóját, nem vették fel a telefont. Azt hitte, csak tréfa, hogy két héten át nem tud majd pluszáramot feltölteni a mérőre. Mint mondta, a nagy nyári kánikula miatt nem tud két hétre előre számolni azzal, mennyi áramra is lesz majd szüksége a fokozott légkondicionáló-használat mellett. 

Az MVM minden ügyfelének érdemes fokozottan figyelnie a következő hetekben

Az átállás valamilyen módon minden fogyasztót érint majd, nem csak a felöltőórával rendelkezőket. Bár az első hírek arról szóltak, hogy az áramfogyasztást sem lehet majd a két hetes átállás során bediktálni, ezzel kapcsolatban a napokban jó hírt közölt az MVM.

A mérőóra állások online rögzítésére továbbra is lehetőségük lesz ügyfeleiknek, azonban a megváltozó felhasználó-azonosítókra érdemes figyelni. 

Az informatikai átállás miatt a számlák is később érkezhetnek majd a megszokottnál. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek