18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ez a 8 tulajdonságod tesz igazán jó szeretővé

Ha a szexről van szó, mindenki jó, sőt jobb akar lenni. Vérmérséklettől függ, ki milyen visszajelzést szeretne, vannak, akik arra vágynak, hogy partnerük közeli barátainak is áradozzon kvalitásairól, másnak elég egy kipirult arc és elégedett mosoly. Önbizalomnövelő és klassz dolog jónak lenni az ágyban, ez nem kérdés. De hogyan érhetjük el ezt az idilli állapotot? Mi szükséges hozzá? Testi adottságainkon (is) múlik? Vagy valami egészen másról van szó?

Volt már veled olyan, hogy egy randipartnereddel kapcsolatban már azelőtt biztos voltál benne, hogy jó az ágyban, mielőtt összebújtatok volna? Ha igen, pontosan tudod, miről beszélünk, amikor azt mondjuk: a jó szerető messze nemcsak az ágyban ismerhető fel. Hétköznapi tulajdonságok egész sora utalhat erre. Kíváncsi vagy, melyek ezek, hogy ennek megfelelően tájékozódj a randipiacon? Na most figyelj!

Jobb szerető, aki aktívan tud hallgatni

Átélted már, milyen, amikor valaki igazán figyel a mondandódra? Hogy ezt nemcsak szavakban, de testbeszéddel is kifejezi? Tudod, mire gondolunk: mikor valaki feléd fordul, amikor beszélsz, figyeli az arcod, viszonozza a szemkontaktust, kérdéseket tesz fel, megerősítő visszajelzést ad bólintással vagy hangokkal. Csüng a szavaidon, na. Nemcsak hogy megvárja, míg a mondandód végére érsz (vagyis nem vág közbe és nem okvetetlenkedik), de látszik rajta, hogy üzeneted valóban el is jut hozzá, azt nemcsak érti, de próbálja meg is érteni és feldolgozni. Ja, és nemcsak a szavaidnak van foganatja az ilyen partnernél: észreveszi azt is, amit csak arcod rezdülése árul el. 

Nos ilyesfajta figyelemre van szükség a jó szexhez is. Ha szexről van szó, ez az értő figyelem kulcsfontosságú, annál is inkább, mert szex közben sokszor nem verbális a kommunikáció, egymás metakommunikációs jeleire vagyunk utalva. Sokan nem szívesen beszélnek közben, mások nagyon belefeledkeznek abba, amit csinálnak, de még ha nem is szólnak, testbeszédükkel akkor is utalnak arra, ha valamit másképpen szeretnének, vagy valami nagyon jólesne. Egy olyan partner, aki valóban olvassa ezeket a jeleket, nagyon szexi tud lenni, és jó eséllyel az egekbe röpíti partnerét is. 

Jobb szerető, akinek van szenvedélye

Ha valaha volt már olyan partnered, aki szenvedélyesen rajongott a munkájáért vagy a hobbijáért, meg tudod erősíteni, hogy ez valahol nagyon szexi tud lenni. Nem tudom, a férfiak hogy vannak vele, de én kifejezett gyanakvással szemlélem azokat, akiknek nincs valami jó értelemben vett kattanásuk. Igazából mindegy, hogy a nyolcvanas évek focijáért, a beatzenéért vagy az autókért, vagy a főzésért rajong egy férfi, ha szenvedélyesen csinálja, az nagyon ígéretes a kapcsolat minden szegmense szempontjából. Talán nem is szorul magyarázatra, miért van mindennek különös jelentősége a hálószobában. A szex is valami olyasmi, amit teljes odaadással érdemes csinálni, egy szenvedélyes ember pedig az élet ezen területén is belead apait, anyait, keresi a fejlődés útját és azt, hogy hogyan lehet még jobb és jobb, nem igaz? 

És neked mi a szenvedélyed?
És neked mi a szenvedélyed?Deagreez / Getty Images Hungary

Jobb szerető az, aki empatikus

Egy empatikus partnerrel nemcsak a szex, de a hétköznapok is sokkal szebbek. Hiszen annyira jó, amikor azt érzi az ember, hogy a másik fél bele tud helyezkedni az ő nézőpontjába, hogy ismeri és észben tartja a nehézségeket és kihívásokat, amikkel az életben küzd partnere és igyekszik átlendíteni őt az ehhez kapcsolódó nehézségeken. A szexben – nem meglepő módon – kifejezetten fontos az empátia. Nem mind ugyanonnan jöttünk és nem mindenki szexuális tapasztalatai maradéktalanul pozitívak. Ahhoz, hogy mindkét fél élvezze az együttlétet, az odafordulás és a beleérzés, a másik nézőpontjaira való ráhangolódás kulcsfontosságú, mert ez segít megérteni, hogy egy-egy adott helyzet miért nem komfortos a másik számára. 

Jobb szerető, aki nem ijed meg a kritikától

Még a legjobb szeretőknek is van hova fejlődniük: ha hosszú távú párkapcsolatban élnek, azon kell dolgoznunk, hogy megmaradjon a szex izgalma, ha pedig keresgélnek, emiatt pedig gyakran új partnerük van, megint meg kell tanulniuk, hogy az új partnernek mi esik jól, hogy lesz kielégítő és örömteli a szex. Ahhoz, hogy ez a fejlődés biztosított legyen, fontos, hogy nyitottak legyünk a visszajelzésre, és el tudjuk fogadni azt is, ha kritika ér bennünket. Ahhoz pedig, hogy a szexben nyitottak legyünk az esetleges kritikákra, nagyon fontos, hogy kellő önbizalommal rendelkezzünk, és a kritikára ne bántásként tekintsünk, hanem lássuk meg benne annak a lehetőségét, hogy fejlődhetünk egy nagyon fontos életterületen.

Jobb szerető, aki jól tud kommunikálni

A kommunikáció az alfa és az ómega, ha párkapcsolatról és szexről van szó, rendszeres olvasóinknak ezt talán már nem is kell kiemelnünk. Ahhoz, hogy a dolgok úgy működjenek, ahogy mindenkinek komfortos, fontos, hogy őszintén feltárjuk partnerünk és magunk előtt is, hogy mi az, amire vágyunk. Szex közben különösen fontos, hogy jelezzük, ha valami nem oké: akár azt, ha menet közben nem esett jól valami, akár azt, ha általánosságban látunk valami rossz tendenciát, vagy szeretnénk, ha megerősítésre kerülne a jó. 

Jobb szerető, aki kíváncsi

A kíváncsiság az élet minden területén előre visz, hiszen ez mozgatja az új megoldások keresését, a receptek kitalálásától a tudományos felfedezésekig. Nincs ez másképp a szexben sem, ahol nem igaz a járt utat a járatlanért el ne hagyj mondás. Itt bizony nagyon is jó, ha kíváncsiak és nyitottak vagyunk az új dolgokra, ha megpróbáljuk megérteni partnerünk testének működést, mert ezáltal máris óriási lépést teszünk afelé, hogy jobb szeretővé váljunk. Mert mi bajunk is lehet? Ha olyan dolgot próbáltunk ki, ami végül mégsem kedvünkre való, hát legközelebb már nem próbálkozunk vele. Ha viszont hosszú távon is ígéretes felfedezésre jutnunk, biztos, hogy izgalmasabbá tesszük vele a szexet. 

Te is nagyon kíváncsi vagy?
Te is nagyon kíváncsi vagy?GeorgeRudy / Getty Images Hungary

Jobb szerető, aki le tud lassulni

Ha valaki le tud lassulni, ha képes nem siettetni a dolgokat, és az adott pillanatnak élni, az a szexben is sokkal jobban el tud mélyülni. Márpedig ez kulcsfontosságú az élvezetes és minőségi együttlétekhez. A lelassulás során kifinomulnak az érzékek, az ember egész teste és elméje sokkal érzékenyebb lehet, mint amikor csak gyorsan át akar szaladni az egyes tevékenységeken, jobban kiélvezi a kiemelkedően élvezetes részeket is. Persze van az az eset, amikor a gyors egymásnak esésnek van itt az ideje, de a legtöbbször sokkal jobban jártok, ha kellő időt és figyelmet szenteltek egymás testének.

Jobb szerető, akinek van humorérzéke

Egy savanyú alakkal nemcsak az ágyban töltött idő, de a hétköznapok is sokkal kellemetlenebbek. Ezzel szemben olyasvalakivel, aki meg tud nevettetni, és aki vevő a te humorodra is, akivel tudjátok nem halálosan komolyan venni a dolgokat, a hálószobában is csupa öröm az élet. A szex persze komoly dolog, de nem halálosan, már csak azért is, mert emberek vagyunk, és szex közben történhetnek furcsa, kínos vagy zavarba ejtő dolgok. Ha ezeket tudjuk kellő komolytalansággal kezelni, nyert ügyünk van az ágyban is.  

És te mit gondolsz? A fenti lista alapján mennyire vagy jó szerető?

Oszd meg másokkal is!
Mustra