A megelőzés könnyebb, mint a gyógyítás

dr-herb

Hogyha egy betegség már kialakult, gyors megoldásokat keresünk, gyógyszerekhez nyúlunk, pedig a megelőzés nem igényel nagy energiabefektetést. Néhány tipp Dr. Herbtől tested felerősítésére.Vigyázz egészségedre természetes immunerősítőkkel!

A gyógynövényekkel történő orvoslás az ősidőkig nyúlik vissza, és manapság egyre többen ismerik fel a gyógynövények erejét – és tapasztalják jótékony hatásukat.
A gyógynövények születésünktől kezdve jelen vannak a környezetünkben, gyerekként mindenkinek megvan a köhögés ellen használt lándzsásútifű-szirup jellegzetes, édes íze – vagy a csalán szúrós érintése.

Immunrendszered erősítésére nincs szükség a gyógyhatású növények, zöldségek mélyebb ismeretére, elegendő körülnézned saját házadban vagy a konyhádban. Nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, hogy egészséged megőrzéséhez elsődleges fontosságú a C-vitamin bevitele.

 

A fekete retek zöldgégeseknél, piacokon található meg, és hatását ősidők óta ismerik. Egyik fő hatóanyaga a C-vitamin, ezért alkalmas immunrendszered erősítésére. Alkalmazzák továbbá légúti megbetegedések gyógyítására is.
Készíthetsz belőle salátát – vagy préseld ki a levét, és úgy fogyaszd!

 

A csipkebogyó C-vitamin-tartalma tízszer nagyobb a citroménál, ezáltal fokozza a szervezet ellenálló képességét. Gyulladáscsökkentő hatású, és az emésztést is elősegíti. Készítenek belőle teát, lekvárt, szirupot. Kellemes íze miatt nagyon sok gyümölcstea-keverékben megtalálható.

 

A kasvirág, más néven Echinacea kifejezetten az immunrendszert erősítő gyógynövény. A legtöbb hatóanyagot gyökere tartalmazza. A növényből készülő cseppek, homeopátiás szerek jó kiegészítő kezelésként alkalmazhatók megfázásos betegségek esetén, illetve használhatók a szervezet védekezőképességének erősítésére.

Figyelmeztetés!
A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérjük ki kezelőorvosunk/gyógyszerészünk véleményét, aki állapotunknak, korunknak, gyógyszerszedési szokásaink ismeretében egyénre szabott tanácsot tud adni az alkalmazható növényi eredetű készítményekkel kapcsolatban!

 

Oszd meg másokkal is!
Mustra