Zanza!

Hason fekszem, nem izzadok, a víz – amely a fenekemig ér – kellemesen hűsít, miközben a nap barnít, élvezem a jó időt, bár igérik a lehűlést, a hidegfrontot. De ha itt van, akkor is ki-be úszkálhatok a benti termálból a kintibe.

Pezsgőből a gombába

Itt vagyok, hűsölök, és ez nagyon kellemes. Szórakozásból néha átmegyek az élményfürdőbe, egyszer a pezsgőbe,  másszor a gomba alá. És van amikor beállok a nagynyomású, erős vízesés alá, dögönyöztetni magam. Veri a hátam, a nyakam, a mellem – és feltöltődök energiával.

 

visegrad

Latexben főlünk

Akkor irány a tepidárium. Bár idebenn még melegebb van, ám slankulni szeretnék, hát beülök a szaunába. Nem az elektoromosba, hanem a valódiba. Remélem, hogy távoznak belőlem a mérgek, és tán néhány dekát is leadok. Türelmesen várok, az izzadságcseppek az ölembe hullanak.
Egyedül vagyok a kabinban, ritka pillanat. Persze kint is meleg van, kinek is jutna az eszébe, hogy ragyogó napsütésben szaunázzon. Ennek is vannak előnyei, senkivel sem kell megosztanom a kabint, akár lehetnék pucér is. Úgy jobb lenne, de e honban álszentek vagy prűdek vagyunk. Bezzeg az osztrákoknál akkor szólnak rám, ha vízes fürdőruhába akarok az illatos kályha mellé kuporodni. Itt viszont mindenki latexben fő, csak egyetlen alapszabályt kell követni: tessék törölközőre csücsülni.

Merülőmedence és jégkút

Már az egész testem gyöngyözik, a  bőröm mindjárt kicsattan a pirosságtól, nem bírom tovább szívni a forró levegőt,  kilököm az ajtót, és nyomba belevetem magam  a szauna melletti medencébe. Huh, az első pillnatban iszonyú, aztán kezdem megszokni, már nem is érzem olyan hidegnek, a testem jólesően bizsereg.  Amikor kijövök 15 fokos medencéből, még a jégkútnál is megállok, tenyeremben jégkockákkal dörzsölöm a testem, és beletemetem az arcom.

visegrad7Törökös, szerájos, illatos

Most minden erő kiment belőlem. Csak pihegek és ágyra vágyom. Betámolygok a relax-szobába, mielőtt elnyúlnék az ágyon, behúzom az áttetsző függönyt, amely  elzár a külvilágtól. Vágyom a csendre, a nyugalomra, erre a meghittségre, ami körbevesz. Törökös, szerájos, illatos. Hallom, hogy halkan csobog a víz, még látom a pirosas fényt, lebegek, a szemem lecsúkodik.

Egy óra múlva ébredek, alaposan elszenderedtem. Semmi kedvem mozdulni, lemerevedtem. Ekkor villan az eszembe, kérhetek masszázst. Kérek. Ügyes kezek szétnyomkodják a nyakamba, hátamba ragadt feszültséget, oldódok, lazulok, mire a  simogató mozdulatok következnek, már teljesen felfrissülök, mintha újjászülettem volna.

 

Koktéllal a teraszon

Most egy hűsítő koktélra vágyom.  Kiülök a teraszra, jégkockákat ropogtatok a fogaim között, ízlik az alkohollal vegyített, kellemesen kesernyés, citromos ital. Lassan kortyolgatom, hogy minél tovább érezzem az ízét, és minél tovább élvezzem a látványt. Fölöttem a Visergádi Vár, alattam kanyarog a Duna, szemben Nagymaros, a teraszt  körbeölelik a rejtelmesen kivilágított kék medencék, a Dunára árnyékot vetnek a narancssárga fényben fürdő hegyek,  fölöttem mélykék az ég  – most kerek az egész világ.

Információ:

Thermal Hotel Visegrád
Négy csillagos wellness és konferencia szálloda
174 szoba, egy étterem, egy söröző, két bár

Különlegessége:
A hotel termálfürdőjét az 1300 méter mélységből feltörő, 39 C fokos Lepencei gyógyvíz táplálja.

visegrad3

Medencék:
- külső, belső élményfürdő,
- termálmedencék (32 és 38 C fok),
- gyermekmedence,
- fűtött szabadtéri úszómedence,
- Acapulco nyári strandmedence napozóterasszal.

Tepidárium és szaunapark:
– finn szaunák és gőzfürdők hidegvizes merülő medencékkel,
– infra-szauna,
– aromakabin,
– élményzuhanyok,
– jégkút,
– termálkút.

Megközelíthető: menetrendszerű hajójárattal, busszal (indul: Árpád-híd pesti hídfő), autóval (a városközponttól mintegy 50 kilométer). A parkoló ingyenes

Napijegy váltható a szálloda jobb oldalán található pénztárnál:
Hétköznap a felnőttjegy ára: 4 ezer forint.
Hétvégén és ünnepnapon: 6 ezer forint – ezért korlátlanul használható: a fürdőrészleg, a tepidárium és szaunapark.

Közben tudom, alattam az üvegtetős élményfürgő, (kint a pezsgőföürdő, a hátdögönyöző, a gomba), a Topáz drinkbár fent, a szauna, a gőzfürdő, az illatkamra lent, ott van valahol az aqua-jogging és a torna is.

Masszások: száraz testledörzsölés, herbal masszás, thai és aromaolajos masszázs.

 

Fotó: Kölcsényi Zoltán

 

Blogmustra