Last minute alakformálás nyár előtt

salak_mAz arc- és testbőr alapos tisztítása lesz alapja az egyenletes és tartós barnaságnak. Vannak ultrahangos, vákuumos kezelések, amelyek még a nyár előtt piacképessé teszik az alakot, de ezekre áldozni kell.

A fakó arcszín, a száraz, és érdes tapintású bőr megújulásra vár. Évente kétszer, nyár előtt és ősszel, egyenesen ajánlott felkeresni a kozmetikust. Összegyűjtöttünk néhány arc- és testkezelést, amelyet érdemes még nyaralás előtt elvégeztetni, és jó néhányat, amely ilyenkor kifejezetten kerülendő.

Az egyenletes barnaság alapja

Az arc- és testbőr alapos tisztítása lesz alapja az egészséges, egyenletes és tartós barnaságnak. Míg a testradírozást otthon is elvégezheted só vagy barnacukor olívaolajas keverékével, az arc tisztítását, nedvesség- és hatóanyagpótlását jobb, ha szakemberre bízod.

Bőrünk 28 nap alatt újul meg természetes módon. A legalapvetőbb kozmetikai kezelés, az iontoforézis erre a folyamatra segít rá. Az eljárás során gyengeárammal 6-8 mm szérumos, ionos vizes-oldatot juttatnak a bőrbe, amelynek hatására a kiszáradt bőr magához tér.

Egy másik bőrmegújító módszert, az arcon, nyakon, dekoltázson végzett gyümölcssavas vagy glikolsavas hámlasztást célszerű a kora nyári időszakig elvégeztetni. Hatására a bőr szinte fellélegzik, regenerálódik, és egyúttal felkészül a napozásra.

A bőr táplálását segítő mezoterápia apró tűszúrásokkal, vagy elektromágneses hullámok segítségével vitamin-komplexeket juttat a bőr azon részeire, ahol a leginkább szomjazza a nedvességet és tápanyagot. A vitaminkoktél-kúrát egy hónapon át hetente érdemes végeztetni, de egy-egy kezelést követő 48 órában fokozottan kell a fényvédelemre figyelni.

Gyors alakformálás

Az egyénre szabottan programozható, multifunkciós kezelőgépek a cellulit csökkentésére, a mélyizmok tonizálására és az alak formálására egyre népszerűbbek. A kezelések gyorsnak, hatékonynak tűnnek, persze nem feltétlen olcsók. Van azonban néhány pénztárcakímélőbb módszer a test kontúrjainak újrarajzolására.

A test bármely részén ultrahanggal kezelt, vastagon lerakódott zsírszövet-részecskéinek felgyorsult mozgásuk hatására javul a sejtanyagcsere. A bőrbe így könnyebben jutnak a kezelés során használt zsírbontó, bőrfeszesítő hatóanyagok.

A fogyás és méregtelítés vákuummal is elősegíthető. Szívó hatása felgyorsítja a felhalmozódott zsírból és bomlástermékekből álló nyirokfolyadék áramlását, így segítve annak távozását a szervezetből. Mivel a felgyorsult nyirokkeringés hatása a kezelések utáni napokban is tart, ezért bő folyadékpótlással rá kell segítenünk a salakanyagok távozására.

Hasonló elven működik a testtekercselés is. A felgyűlt méreganyagok a megereszkedett kötőszövetekből kiszívódnak a mélytengeri agyaggal vagy koffeinnel, barna algával átitatott fáslikba, majd a nyirokrendszer útján távoznak. A kezelés térfogatcsökkentő, javítja a narancsbőr állapotát és a striákat, valamint feszesíti a bőrt.

Feszesebb, teltebb mell

Mivel nyáron szabadon van dekoltázsunk, érdemes kipróbálnunk egy mellfeszesítő kezelést is. A felhasznált speciális maszk és szérum elősegíti az elasztin- és kollagénrostok újjáépülést, így adva vissza a keblek feszességét és dússágát. Titka a bőrfeszesítő hatású komló és a szója-flavonoidok, melyek természetes fitoösztrogénként felelősek a mell tömegének növelésért.

Amit NE nyárra tervezz!

A mélyebb, bőrcsiszolással járó mikrodermabráziós kezeléseket ősztől tavaszig tartó időszakban végeztesd! Bőröd a kezelés után, ilyenkor átmenetileg védtelenné válik, így az erős napsütés hatására könnyen pigmentálódhat. A szőrtelenítésre, értágulatok kezelésére és pigment foltokra használt IPL és ELOS technikával, vagyis fényterápiával végzett kezeléseket is kerülni kell nyáron.

Mindenek előtt anyajegyszűrés

Évente egyszer mindenképpen, de nyaralás előtt-után kifejezetten ajánlott felkeresni a bőrgyógyászt vagy a mobil melanoma-szűrő állomásokat anyajegyeink dermatoszkópos vizsgálatára. A napfény, és a tartós fizikai irritáció hatására ugyanis könnyen átalakulhatnak, és melanóma fejlődhet ki belőlük.

A folytatásban ezeket a kezeléstípusokat részletesebben kifejtjük, néhányról saját tapasztalatunk alapján számolunk be. Azoknak pedig, akik táplálkozással szeretnék az alakjukat karban tartani, ajánljuk az almaecet kúrát és az ayurvédás módszereket, valamint a Diéta mesterkurzus átismétlését.

Oszd meg másokkal is!
15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft
Mustra