Kérlek, ne hagyj itthon!

kempingezik_a_csalad_1Nyaralás előtt vagy alatt valami biztosan történik. Végre elszabadultok az egész éves hajsza után, és már nyaralnátok, de beüt a mennykő. Néha elkerülhetetlenek a betegségek, máskor kivédhetők.
De milyen gyógyszer is kerüljön az útipatikába? A Dívány ebben is a segítségedre lesz.Mi történik a szabadság első napján? Oldódik a feszültség, de még fáradtak vagytok. Párod nem iszik meg többet, mint amennyit bír. Nem feltétlenül. Másnap mégis fáj a feje. Nem baj, majd a napon kialussza a forgolódós éjszakát. Kicsit elalusztok, napszúrás, hányinger. A gyerek mezítláb éles kőbe lép. A másik elrontja a hasát a szokatlan ételekkel. Te meg azt gondolod, szép kis nyaralás!

Készülj fel az utazásra!

Ezek persze nem számítanak komoly betegségnek. Fel lehet rájuk készülni. Ha időben sorra veszed a várható veszélyeket.

Fájdalom: ha fejfájós vagy, biztosan tudod, hogy mit szoktál bevenni. Sajnos eléggé valószínű, hogy mielőtt a szervezeted átáll pihenő üzemmódra, egy kiadós fejfájással elbúcsúztatja a nyaralás előtti feszült napokat. Rendszerint az első időben, azután már ritkán van szükség fájdalomcsillapítóra.

Láz: ha gyereked van, erre számítani kell. Felfázás, napszúrás, gyerekbetegség, torokgyulladás. Lehet, hogy orvos is kell, de addig is tehetsz a gyógyulásért! Csecsemőknek, kisebb gyermekeknek kúp, nagyobb gyermekeknek és felnőtteknek tabletta. A krémeket és a kúpokat lehetőleg hűtőtáskában szállítsd, és a nyaralás alatt tartsd hűtőszekrényben vagy legalább hűvös helyen.

Hasmenés: különösen külföldön várható, mert annyi ismeretlen, a gyerekgyomor számára nehezen elfogadható, fűszeres ízzel, hallal, hússal és gyümölccsel találkoztok. Lehet, hogy te se úszod meg. Tehát Reasec neked. Ez gyereknek tilos! Széntabletta neki. Meg krumpli sós vízben. S ha nem múlik, orvos.

Hányás: sok gyerek és sok felnőtt sem bírja a hosszú utazást. Az ilyen úti hányinger ellen a B6-vitamin utazás előtti bevétele csökkentheti a panaszokat! És kortyonként a hideg ásványvíz.

Herpesz: hát, ha valamit utálsz, az a herpesz. Pont nyaralás közben! Kész katasztrófa. Pedig, ha hajlamos vagy rá, az erős napsugárzás kihozhatja. Inkább vidd el a herpesz elleni krémedet, és ha csak egy kicsit is érzed, hogy bizsereg, kend. Egyébként van herpesztapasz, amely elég jól eltakarja a hólyagocskát. Nem tudom, gyorsabban gyógyul-e, de legalább nem olyan ronda. Vigyázz, csak akkor vedd le, ha már magától leválik.

Rovarcsípések: szúnyog? Hol nincsen? Ha biztosra akarsz menni, vigyél konnektorba dugható szúnyogriasztót. A csípésre gélt, darázscsípés esetére Ca 500 pezsgőtablettát. Lásd: Vészhelyzeti ABC – csípésekkor
Kullancscsípés esetére a kullancs eltávolításához egy jó csipeszt.

Nap ellen: legyen nálad napvédő krém. De ezt úgyis tudod. Gyerekeknek magas faktorszámú!

Sebek: hát persze, hogy a te büdös kölköd fog kagylóba lépni, ő fog elhasalni a biciklivel. A horzsolt, vágott sebeket a rárakódott szennyeződéstől meg kell tisztítani, bő folyó vizes lemosással, majd fertőtleníteni kell a sebet. Tilos a sebeket sebhintőporral beszórni, mert kemény var alakulhat ki, mely alatt a kórokozók elszaporodhatnak, és másodlagosan gennyedzést okozhatnak. A sebek ellátásához Betadine fertőtlenítőt, steril géz- és mull-lapokat feltétlenül vigyél magaddal, és ne hagyd otthon a gyorstapaszokat sem.

A Dívány ajánlata útipatika összeállításához:

arrow-turkmenláz- és fájdalomcsillapító;
arrow-turkmenReasec, széntabletta;
arrow-turkmenB6-vitamin;
arrow-turkmenherpeszkrém;
arrow-turkmenmagas faktorszámú napozószer;
arrow-turkmenCa 500 pezsgőtabletta;
arrow-turkmenszemöldökcsipesz;
arrow-turkmensteril géz- és mull-lap, sebfertőtlenítő;
arrow-turkmenés az egyébként szedett, szokásos gyógyszereitek.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.